Jednodušší část soutěže máme za sebou, ta těžší a náročnější nás teprve čeká, říká Jiří Votroubek

Čisté se daří a v zápase se Slabcemi to jen potvrdila. Na pětigólovém vítězství ve 4. kole se Jiří Votroubek podílel hattrickem. Právě on má velkou zásluhu na dosavadním tažení čistecké kopané. Vítězství v sestavě kola bylo zcela zasloužené a s hráčem kola nyní přinášíme dodatečně tradiční rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Za výkon ve čtvrtém kole ses dostal do top jedenáctky, kterou jsi následně ovládl. Očekával jsi nominaci a následné prvenství?
Na jednu stranu ano, na druhou ne. Už v kabině kluci říkali, že ze mě tenhle zápas chtějí toho hráče kola udělat. Zadařilo se a opravdu to klaplo. Byl jsem rád, že ta podpora tam jak od týmu, tak od fanoušků, je.
Po pěti kolech plný počet bodů. Kdy tato vítězná šňůra skončí?
Je to super po delší době zase pravidelně sbírat body. Za mě jsme zatím prošli tou jednodušší částí soutěže, ta těžší a náročnější zkouška nás teprve teď čeká. Trenér je opravdu obrovským přínosem. Tréninky jsou opravdu smysluplné a vystřídáme spousty cvičení. Je vidět, že i kluky to více baví a díky tomu se scházíme v daleko větším počtu, než když jsme si šli jen „zahrát fotbálek“.
Jaké byly předsezónní cíle Čisté?
S přivedením nových hráčů a trenéra byly cíle poměrně jednoduché. Přední část tabulky. Myslím, že i se středem bychom byli spokojeni, ale spíše to byla horní část. Ani jsme asi sami nečekali, že si takhle sedneme a dokážeme vytvářet zajímavý fotbal jak pro nás, tak pro diváky.
Jaký byl pohyb v kádru od vynuceného ukončení soutěže následkem celosvětové pandemie až do startu soutěže?
Hodně kluků si stěžovalo, že jim pohyb chybí. Samozřejmě se naplnilo očekávání, že začátek tréninku v téhle sezóně byl poměrně dost náročný. Dostat se znovu tzv. do tempa. K tomu přispěl značně i coach, který nás rozhodně nešetřil. Chvíli jsme si mysleli, že si spletl soutěž, ale bylo to jen námi a naší neindividuální přípravou (smích).
Připravoval ses během vynucené pauzy na start soutěže individuálně nebo šel fotbal úplně stranou?
Fotbal jako takový byl bohužel stranou. Co se týče fyzické přípravy, nějaká probíhala z důvodu mého zaměstnání. Takže běhat jsem úplně nezapomněl (smích).
Jaká byla tvoje dosavadní kariéra a jak ses dostal zrovna do kádru Čisté?
Moje kariéra začala v Čisté. Poté jsem ve starších žácích přestoupil do SK Rakovník, kde jsem strávil většinu fotbalové kariéry. Byl to rozhodně krok, kterého nelituji, jelikož většina té fotbalovosti, kterou mám, je právě tam odsud. I tam se právě odehráli mé největší úspěchy, ale i zklamání z proher… Poté jsem v dospělosti na chvíli navštívil Zavidov, kde byla také super parta.
Jaké to je potkat se v jednom týmu zároveň s tátou a bráchou?
Přidám ještě strýce. Nevím, v kolika zápasech jsme se potkali všichni na hřišti, ale nějaký určitě byl. Je to rozhodně zajímavá událost. Je občas sranda sledovat, jak se rodinné vztahy změní v ty přátelské a týmové. Ano, dokážeme si i neodpustit nějakou tu výčitku (smích).
Jak se v Čisté po zápase slaví vítězství?
Jsem rád za kolektiv, co tam máme. Protože většina se po zápase sejde v hospůdce na hřišti a tam si buď připijeme na výhru nebo když se nepovede, tak na žal. Ale o tom ten náš vesnický fotbal přeci je.
Koho tipuješ jako aspiranta na zisk prvenství v soutěži?
Poměrně složitá otázka, protože v tuhle chvíli je tam dost týmů, které mají buď žádnou nebo minimální ztrátu bodů. Soutěž je ještě dlouhá, tak se spíše nechme překvapit.
Jakému klubu fandíš v naši nejvyšší soutěži a jakému evropskému?
U mě je to rozhodně SK Slavia Praha. Od malička jsem k tomu asi veden, ačkoli strýc mě od mala pobízí k druhé straně (smích). Co se týče vyšších soutěží, je to rozhodně Liverpool. Líbí se mi jejich styl hry a způsob, jakým dokáže začlenit trenér Jürgen Klopp nováčky nebo mladé hráče do svého kádru. Pro každého najde své místo. Ne nadarmo se od něj, jak popisuje ve své knize, inspiruje právě trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.