Dnéés se podíváme zpátky do minulosti na tóó, jak to bylo ve skutečnosti s rozhovorem Martina Července před 10 lety

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal brankář Soběslavi, Martin Červenec. Redakce jej vyzpovídala a aniž by to zprvu tušil, odpovídal na otázky, které mu byly kladeny před 10 lety při jednom z jeho prvních úspěšných dní "profesionální" kariéry. Doporučujeme nejdříve přečíst rozhovor a poté až pustit video:

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Jaké máš z toho pocity?
Jsem za to velice rád, je to pro mě veliká motivace k tomu se dál posouvat a častěji se ukazovat v sestavě kola. Samozřejmě je to zásluha všech lidí, kteří pro mě hlasovali a za to bych jim chtěl tímto způsobem poděkovat.
Tvůj výkon v Rokycanech po nominaci volal. Čekal jsi ale celkové vítězství v anketě?
Doufal jsem v to, že bych se mohl stát vítězem, ale bral jsem to spíš jako velmi milé překvapení, že jsem získal přes 40% ze všech hlasů.
Zaznamenal jsi tento úspěch poprvé, nebo už jsi u nás v minulosti tuto anketu vyhrál?
Je to moje úplně poprvé, a doufám, že ne naposledy.
Stál jsi od malička v bráně, nebo jsi prošel i jinými posty v poli?
Jako malej jsem prošel snad všemi posty, ale na útočníka jsem neměl takovou rychlost, na záložníka jsem neměl zase dostatečnou techniku a na obránce jsem neměl zase přehled o hře a poziční postavení, takže jsme se začal tlačit do brány, protože jsem na tuto pozici disponoval fyzickými parametry již od mala.
A baví tě to v bráně? Nechtěl bys někdy vlétnout na druhou stranu do vápna a rozhodnout?
V bráně mě to baví pořád, ale někdy mám takové nutkání vyběhnout na hřiště a rozdávat radost na jiném postu. Věřím, že na pozici stopera bych zastal kvalitní výkon. Do vápna jsem jednou doběhl minulý rok na podzim proti Lomu a hned jsem následně dostal góla na 3:1. Takže zatím věřím, že když zůstanu v bráně, budu klukům více prospěšný.
Jakému týmu fandíš?
Jsem věrný fanoušek Arsenal od doby, kdy Petr Čech přestoupil z Chelsea, takže můžu říct, že jsem velmi trpělivý člověk. Věřím, že tenhle rok je náš COYG.
Jsi kmenovým hráčem Budějic, ale máš nějaký cíl, kam se posunout?
Určitě cíle mám nastavený tak, že bych chtěl se Soběslaví hrát na špici tabulky divize a zkusit i postoupit do 3. ligy a přivést tak poprvé ligu do Soběslavi. Ale do budoucnu bych si chtěl ligu zahrát buď v Soběslavi, nebo v Béčku Dynama. Hlavně aby mě fotbal pořád bavil a abych měl z nej radost, protože o tom to celé je.
Zdá se, že jsi na většinu otázek odpověděl tak, jak jsem předpokládal. Jestli pak víš, odkud jsem na otázky bral inspiraci?
No to si děláš srandu (směje se). Teď mi to až došlo... Hodně dobrý. Asi hádám že z mého rozhovor na turnaji EON Junior Cup z roku 2012 na Hluboké nad Vltavou. Musím uznat, že mě to hodně rozesmálo, protože ten rozhovor, když si ho pustím zpětně, je velmi nadčasovej.
Spousta lidí, co si tento rozhovor přečte, asi nebude mít páru o čem se bavíme. Můžu zde poskytnout na rozhovor odkaz?
Jasný není problém, je to veliká věc ten můj rozhovor. (směje se)
Je to pro tebe první rozhovor do médií po 10 letech, nebo už jsi nějaký jiný absolvoval?
Ještě jsem dával dvakrát rozhovor do Táborského deníku a jednou, když jsem poprvé nastoupil za U19 v Budějovické Dynamu v Pardubicích, pro Jihoceskou televizi.
Zpětně ke tvým odpovědím... Nemrzí tě, že tvá fotbalová cesta zatím nenamířila směr Chelsea?
Tak možná mě to trochu mrzí, ale jsem tady Čechách spokojený. Ale ještě není všem dnům konec a možná se stanu nejdražším přestupem Dynama do Anglie. (směje se)
Už tě nebudu trápit... Ale mám poslední dotaz. Po víkendovém zápase s Mariánkami vás čeká dokopná. Předpokládám že tento rozhovor bude také velké téma. Již ti dali spoluhráči najevo, že příspěvek na občerstvení budeš mít dražší?
Tak hned byla tato veselá novina sdělena našemu vedení a doneslo se to okamžitě k našemu pokladníkovi, takže už jsem byl odměněn. Ale je to na dobrou věc a ku prospěchu všech.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.