Parta v Hořovicích je jedním slovem nepopsatelná, hodnotí půlroční působení ve středočeském klubu brankář Ondřej Bleha

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v sestavě podzimu a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Ondřej Bleha, který na podzim hájil barvy SK Hořovice. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě o nejlepšího hráče podzimu. Věděl jsi, že budeš mít takto velikou podporu v hořovické kabině?
Děkuju ke gratulaci. V první řadě musím říct, že to nebyla jenom podpora hořovické kabiny, na kterou budu vždy rád vzpomínat, ale i podpora od mých blízkých a rodiny. Chtěl bych jim za to poděkovat. Upřímně jsem nečekal, že získám tolik hlasů, aby to stačilo na první místo, takže ještě jednou děkuji všem, kteří pro mne hlasovali.
Nakonec jsi sváděl tajný souboj se zástupcem komárovského celku. Cítil jsi zde vůči Komárovu určitou rivalitu?
Je pravda, že mne pobavilo, když jsem zjistil, kdo je na druhém místě. S Kubou (Lukavský, pozn. redakce) se známe již ze střední, tehdy ještě Gymnázia pod Svatou Horou v Příbrami. Rivalita zde byla, bylo to takové naše derby. Bohužel se nám nepodařilo je na našem hřišti porazit, ale věřím, že kluci to u nich zvládnou.
Myslím, že jsi o toto ocenění bojoval oprávněně. V porovnání se všemi brankáři Divize A jsi měl nejlepší čísla a nejvíce nul. Nejlepší forma v dosavadní kariéře?
Myslím, že ano, jak co se týká čísel tak i osobního pocitu. Hodně mi k tomu ale pomohl celý tým a hlavně kluci v obraně, kteří nejednou zasáhli za mne na čáře. Celý půlrok jsem se cítil skvěle, jak na hřišti, tak i mimo něj, za což dlužím klukům z kabiny, že mne vzali mezi sebe a vytvořili jsme skvělou partu, ne-li druhou rodinu.
Tvé výkony vyústili i k novému angažmá. Posunul jsi se do třetiligových Přeštic, kde byla ale početnější parta brankářů, pokud se nemýlím... Proběhly tam nějaké změny při tvém příchodu a jak jsi zapadl?
Jak říkáš, před příchodem zde bylo více brankářů. Teď ovšem jsme pouze dva, já a Švíha (Jan Švihořík, pozn. redakce). Mám pocit, že do kabiny jsem zapadl dobře a bez problémů. Spoustu kluků znám z dorosteneckých let ve Viktorii Plzeň, kde jsem se s některými již potkal a hrál s nimi. A hlavně se Švíhou jsme vytvořili, myslím si, dobrou dvojici. Na trénincích se podporujeme a přejeme si to nejlepší.
Takže zkušený Rojík nebo mladíček Krištofovič našli jiná angažmá?
Pokud vím tak Rojík odešel do zahraničí a Krištofovič momentálně působí u dorostu Přeštic.
Odehráli jste řadu přípravných zápasů a teď o víkendu vás čeká Motorlet. Dostával jsi dostatek prostoru a uvidíme tvé jméno na soupisce i v sobotu, ideálně v základní jedenáctce?
Prostoru jsme dostali oba dost. Střídali jsme se po poločase, jen v Mostě jsem chytal celý, protože byl Švíha nemocný. To zatím nemohu říct, pravděpodobně se dozvíme až na předzápasovém tréninku, kdo se postaví do brány.
Ještě zpět k půlroční zastávce v Hořovicích. Co tě sem z Příbrami zavedlo? A jaká zde je parta?
Bylo to více faktorů, které k tomu vedly. Na jaře jsem si během jednoho zápasu poranil koleno a rekonvalescence se protáhla až do přípravy. Během ní přišel 4. gólman, já už se pak bohužel nedokázal probojovat do pozice, kde bych mohl pravidelně chytat. Po dohodě s trenéry v Příbrami jsme se shodli, že pro mne bude nejlepší jít někam, kde budu mít zápasovou vytíženost. A tak jsme se domluvili v Hořovicích, což považuji za nejlepší rozhodnutí a jsem rád, že jsem ho učinil. Parta v Hořovicích je jedním slovem nepopsatelná. Jak jsem již zmiňoval - druhá rodina. Celý ten půlrok jsme drželi spolu, když se nedařilo jednomu, všichni ho podporovali, aby se zvedl. Opravdu jsme drželi jako tým, jak na hřišti tak mimo něj. Takhle silná parta se vidí málo kde a já jsem rád, že jsem mohl být její součástí. Potvrzuje to jen to, když jsem klukům oznámil, že mám nabídku z Přeštic. Všichni chápali, jaká je to šance a že ji chci využít. Nikdo mi při odchodu neřekl špatné slovo, právě naopak. Jsem vděčný, co pro mě ta kabina udělala, oni už budou vědět.
Jak jsi zmínil, prošel jsi Viktorií Plzeň, ale i Příbramí. Byl nějaký významný zápas, který jsi v těchto klubech odehrál, na který jen tak nezapomeneš? Ať už náročností, prestiže nebo zážitku, proti komu, případně s kým jsi stál na hřišti?
Asi Uefa Youth Leauge, kterou jsme odehráli v sezóně 2018/19 ve Viktorii. Bohužel se mi nepoštěstilo, abych se podíval do brány, ale zážitek a zkušenosti obrovské. Za dobu v Plzni jsem si v zápasech B-týmu zahrál s mnoha hráči A-týmu. Ale největší škola fotbalu byla asi chytat proti 1. FC Nürnberg za A-tým Příbrami, ačkoliv zápas nedopadl úplně dle představ.
Jsi ještě relativně mladý, řekněme že minimálně 15 nejlepších let ve fotbale můžeš mít ještě před sebou. Máš nějaký svůj osobní cíl, nějakou motivaci co tě žene ke zlepšování sebe sama? A co bys doporučil jiným, mladším brankářům v jejich cestě fotbalem?
Doufám, že tomu tak bude a ty nejlepší časy ještě přijdou. Momentálně chci odchytat co nejvíce zápasů a získat zkušenosti, než dodělám vysokou v Plzni a pak se uvidí. Samozřejmě dlouhodobý sen je si zahrát nejvyšší soutěž. Určitě doporučuji, aby byli někde, kde budou pravidelně chytat. Tím získají nejvíce zkušeností a budou růst.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.