ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 14.kolo Divize E, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče ve 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal šumperský Paris Pourzititdis, který spolehlivým výkonem v obraně dopomohl svému týmu k senzační výhře nad Kozlovicemi. Redakce s hráčem kola udělala krátký rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O víkendu jste s týmem šokovali výhrou nad vedoucími Kozlovicemi. Jak se rodilo toto vítězství a v čem jste svého soupeře předčili?
Věřím, že nám hodně pomohla zimní příprava. Trénovali jsme na 100 %, abychom byli připraveni na sezónu.
V utkání padlo poměrně dost žlutých karet (6 žlutých pro Šumperk). Byl to důsledek obrovské motivace a bojovnosti celého týmu?
Ano, “musíme bojovat” byla má poslední slova před zahájením zápasu a přesně tak to takhle bylo. Všichni jsme bojovali do poslední minuty.
Pro Šumperk se jednalo o velice důležitou výhru, jelikož tým posunula na 11. místo tabulky. Jaký máte s týmem cíl pro jarní část této sezóny?
Cíl je jasný, Nebojovat o sestup a posunout se v tabulce na místo, které si zasloužíme.
Nyní se přesuňme k Vám. V roce 2014 jste přestoupil do Uničova z řeckého klubu. Dá se nějak srovnat český a řecký fotbal, případně kde vidíte rozdíly?
Tak úroveň fotbalu je strašně podobná. Rozdíly tam ale jsou. Například atmosféra na řeckých stadionech je lepší, ale zázemí, teď neberu první ligu, a trávník na stadionech je kvalitnější tady než v Řecku. Tady se o to starají. V Řecku je strašně náročný přes léto udržovat trávník v nějaké kondici kvůli vysokým teplotám.
Co Vás vůbec přivedlo do Česka a jak jste spokojený s životem České republice?
Chtěl jsem se osamostatnit v 18 letech a odstartovat ten dospělý život. S životem v České republice jsem spokojený… Škoda, že tu není moře :)
V Uničově jste také s týmem slavil titul ve třetí lize. Jedná se o sezónu, na kterou nejraději vzpomínáte?
Vzpomínám rád na tuhle sezónu, byla to jízda. Byla tam spousta šikovných fotbalistů, měli jsme skvělou partu a pro mě to byla nádherná zkušenost.
Proč jste se nakonec rozhodl pro přesun do Šumperka?
Rozhodl jsem se kvůli času. A Šumperk jsem si vybral, protože jsem tam všechny znal z minulosti, když jsem tam dvakrát hostoval z Uničova.
Vaší pracovní profesí je práce v barbershopu. Jak Vás tako práce naplňuje?
Naplňuje hodně!!! Byl to jeden z hlavních důvodů, proč jsem taky sestoupil o ligu níž, abych na to měl víc času.
V dalším kole s Šumperkem doma přivítáte Vsetín. Co od tohoto zápasu očekáváte?
Bude to těžký zápas. V prvním kole nás porazili 4:0, tak si na ně budeme muset dát pozor. Je to náš první jarní domácí zápas a chceme ukázat hlavně nám i našim fanouškům, že se můžou chodit s radostí dívat na Tyršův stadion!!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.