Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.03.2017 14:30

16.kolo, Divize A, 2016-2017


Hodnocení

Úrověň zápasu

5.0

Nápoje

6.0

Jídlo

6.0

Hrací plocha

3.0

Zázemí

5.0

FOTO: Jankov zlomil penaltové prokletí a získal dva body


Branky


0

Po mizerné zimní přípravě v Jankově tak nějak doufali a modlili se za to, že s příchodem jarní části divize přijdou i lepší výsledky jejich fotbalových miláčků. Už výkon v generálce naznačil jakési zlepšení a jarní divizní premiéra s Mariánskými Lázněmi to potvrdila. Jankov podal týmový a srdnatý výkon, jemuž chyběl pouze vstřelený gól znamenající tři body. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Drahorádova tyč

Zelenobílí si vytvořili se sedmým celkem tabulky čtyři obrovské gólové příležitosti, leč zůstalo jen u vytvoření, nikoliv u proměnění. Díky tomu došli počtvrté v sezóně k penaltovému rozstřelu, který tentokrát zvládli na jedničku. Celá pětice zachovala klidné hlavy a druhý plusový bodík tak zůstal v Precis aréně.

 

S podporou více jak tří stovek fanoušků si domácí tým vytvořil první šanci ve 4. minutě, kdy po Smékalově pobídce z levé strany zakončoval ve skluzu na přední tyči mimo branku Bürger. Podobně jako v generálce v Katovicích nezačali Jankovští vůbec špatně, ale záhy mohli být tvrdě potrestáni. Naštěstí pro Jihočechy, co dokázaly Katovice, nezvládl kapitán Viktorie Drahorád, který využil volného prostoru ve středu domácí obrany k pěknému průniku, avšak své sólo zakončil střelou do tyče Pavelcovy branky.

 

Nehrálo se nikterak kombinačně ani ofenzivně, to ale neznamená, že byla v Jankově nuda. Oba týmy si nic nedarovaly a bojovalo se o každý kousek hřiště. Proto až do poločasu přišla na řadu už jen jedna zajímavá situace, která však stála za to. Po akci Smékala a přisunutí Sedlice měl první gól zápasu na kopačce Bürger, v samotném zakončení však nezvolil správnou variantu a nechal tak vyniknout hostujícího gólmana Šmejkala.

Šmejkal se nenudil

Právě Šmejkal byl největší překážkou domácích fotbalistů a velkým hrdinou Viktorie během druhých pětačtyřiceti minut. Postupně zlikvidoval tři tutovky domácího výběru. V 56. minutě po výborné práci Smékala, jenž v souboji přetlačil bránícího Denka, ale hostující stráž v brance neprostřelil. O čtyři minuty později mohl složit reparát, ovšem nepodařilo se. Tváří v tvář trefil Smékal Šmejkala míčem do kolena.

 

Třetí tutovka během druhé půle přišla pro Jankov v 72. minutě. Nejprve Šmejkal vynikajícím zákrokem vychytal Sedlice, s dorážkou střídajícího Maurera mu pomohli obránci. Jihočeši byli lepším týmem, ale pozorní museli být i v defenzivě. Hráči Viktorie byli nebezpeční, ale kromě dvou střel Šlajse a Cinkaniče z hranice pokutového území, se kterými si Pavelec poradil, se do žádné velké gólovky nedostali.

Jankovští se nemýlili

Početné publikum se gólu v hrací době nedočkalo, a tak přišly na řadu pokutové kopy. Ty se svěřencům Ivo Čecha na podzim příliš nedařily, ale s jarem přišly možná lepší časy. Celá pětice Zajíc, Bürger, Šebelka, Sedlic, Kollár své penalty suveréně proměnila, kdežto v dresu Viktorie ve čtvrté sérii neuspěl Holub. Shodou okolností tentýž hráč neuspěl v úvodním kole na domácí půdě proti Jankovu, když ho tenkrát vychytal  Hejníček. V neděli si na něho počíhal Aleš Pavelec a tím zajistil fakt, že druhý plusový bod zůstal v Precis aréně.

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov



Ohlasy k zápasu


SK Jankov
Trenér I. Čech: „Víme, v jaké jsme situaci a co by bylo třeba. Chtěli jsme proto naplno bodovat bez ohledu na to, jaký soupeř přijede, ke každému máme respekt. Nyní po zápase jsem zklamán, vypracovali jsme si dost příležitostí, abychom vyhráli za tři body. Naopak jsme ale udělali i pár chyb, které nebyly trestány, to si vyříkáme. Určitě nás čekají soupeři, kteří předvedou kvalitnější výkon než Mariánky, ale já kluky musím pochválit, pracovali dobře. Mrzí mne jen zranění dalšího stopera, když Popelka musel s roztrženým nártem na šití.“

FC Viktoria Mariánské Lázně
Trenér S. Purkart: „Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání, remíza je spravedlivá. Hřiště nebylo v dobrém stavu, bylo hodně hrbaté. Těžko se kombinovalo, takže se míče spíš nakopávaly. Bylo to hodně o osobních soubojích, domácí hráli na můj vkus až příliš tvrdě. Nějaké šance přišly na obou stranách, remíza zasloužená pro obě mužstva. V penaltové nadstavbě jsme propadli, což je škoda, ale v prvním jarním zápase jsme neprohráli, bod bereme. Pochválil bych brankáře Šmejkala, působil klidným dojmem a chytil asi tak tři góly.“



Počet diváků: 308. Rozhodčí: Hurych Jan - CICHRA Matěj, ŠTUK Jaromír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.