Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.06.2019 18:00

29.kolo, Divize A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Plzeňské derby pro Přeštice


Branky


15

V rámci plzeňského regionu se v předposledním divizním kole představily na domácí půdě Přeštice. Na jejich hřiště zavítaly Klatovy, a tak se dal čekat vyrovnaný duel nejen proto, že se jedná o derby.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na hřišti jeden tým

První poločas patřil jednoznačně domácímu týmu. Přeštice ukázaly, že začátek jara hodily za hlavu a jejich hra má vzestupné tendence. Mudra a Kristl trefili tyč, herně to bylo ze strany svěřenců Luboše Vašicy dobré a gól tak visel ve vzduchu. Ve 25. minutě se domácí dočkali. Mudra vyslal do strany Kulhánka, který dával přízemní míč do vápna. Rojík měl k míči velice blízko, do sítě ho však dostal ve skluzu Suchý - 1:0. O deset minut později hosté ztratili míč ve středu hřiště, Kulhánek si naběhl za obranu a tváří tvář Rojíkovi se nemýlil - 2:0. Domácí si toto vedení do kabin pohlídali.

Vyloučení Růžičky hosté nezužitkovali

Do druhé půle udělal trenér hostí Michal Čadek hned čtyři změny! Nejvíce se projevilo nasazení Pavloviče, který zvedl tempo a hru Klatov. Hosté se po faulu Suchého dostali k dobré standardce. A té také využili, když se na centrovaný míč zavěsil právě Pavlovič a hezkou hlavičkou dosáhl kontaktní branky - 2:1. Zmatky v domácí defenzivě pokračovaly. Dlouhý míč za obranu vygradoval v nedovolený zákrok Růžičky, který zabránil klatovskému hráči v samostatném postupu, za což byl odměněn červenou kartou.

 

Nadějný přímý kop skončil ve zdi, nevyšlo to těsně ani z následného autového vhazování, ale netrvalo dlouho a vyrovnání bylo na světě. Nebezpečný roh nejprve prolétl vápnem, na zadní tyči ho však vrátil jeden z hráčů v červeném dresu na Lukeše a ten dorážkou srovnal - 2:2. Klatovy šly za vedoucí brankou, ta ale nepřišla, Přeštice tlak ustály a hrozily z brejků a ze standardek.

 

Z jedné takové dokonce v početní nevýhodě udeřily. V 78. minutě standardku Blahoudka defenziva klatovského celku odvrátila za šestnáctku. Tam míč do ohně vracel jeden z domácích hráčů přímo na nohu Skály, který jej usměrnil za Rojíka - 3:2. Rána číslo jedna a rána číslo dva přišla o minutu později, když z důvodu zranění musel hřiště opustit velmi aktivní Pavlovič. Klatovy tak početní výhody nevyužily, v jednom případě je zachránila tyč a z plzeňského derby nebraly ani bod.



Ohlasy k zápasu


FK ROBSTAV
Luboš Vašica, trenér: První poločas byl v naší režii. Měli jsme kromě gólů i další šance, dvakrát jsme trefili tyč. Herně to bylo dobré, navázali jsme na výkon z Aritmy. Do druhé půle Klatovy čtyřikrát vystřídaly, my jsme trefili tyč, zvolnili jsme a soupeř snížil. Byli jsme pasivní v defenzivě z čehož pramenilo vyloučení Růžičky. Soupeř srovnal, byli jsme pod tlakem a Klatovy na koni. Přežili jsme ale nápor, táhli jsme protiútoky především přes Kulhánka a ze standardky jsme dali gól a dovedli zápas do vítězného konce.

SK Klatovy 1898
Michal Čadek, trenér: Zápas v Přešticích jsme si prohráli opět v první půli. Byli jsme pomalí, nedůrazní a chvílemi jsme nevěděli, kde nám hlava stojí. Mrzí mě, že to začíná být tradicí a o poločasovém domlouvání a vystřídání skoro půlky týmu se zvedneme, vyrovnáme, ale soupeře, ač dohrával v deseti, nedorazíme. Přeštice měly ale více příležitostí a zaslouženě vyhrály.



Sestavy


FK ROBSTAV
M. Šampalík [-] - M. Růžička [-] , L. Mudra [-] (83. J. Bešta [-] ) , M. Suchý [-] , T. Skála [-] , T. Kristl [-] (59. J. Petr [-] ) , I. Blahoudek [-] , M. Strejček [-] (89. J. Peterka [-] ) , S. Staněk [-] , J. Kulhánek [-] (90. R. Remiáš [-] ) , J. Duchek [-]

SK Klatovy 1898
J. Rojík [-] - - L. Bálek [-] , M. Lukeš [-] , K. Pavlík [-] (46. J. Sojka [-] ) , F. Diviš [-] , M. Mészáros [-] (46. P. Kotrba [-] ) , M. Janda [-] , L. Krásný [-] , D. Tříska [-] (46. M. Marek [-] ) , D. Žáček [-] , Z. Cibulka [-] (46. D. Pavlovič [-] )

ŽK: 51. M. Suchý , 62. L. Mudra - 35. D. Tříska , 69. D. Pavlovič , 87. D. Dolanský . ČK: 55. M. Růžička .
Hráči zápasu: M. Strejček , J. Kulhánek - D. Pavlovič .
Počet diváků: 294. Rozhodčí: Krejsa Josef - CICHRA David, NEJEDLO Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Pešek

Expert: Jan Červený
Tip experta: remíza

Asi nejvyrovnanější zápas kola, kde domácí zvítězí na penalty.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů