3:2
(2:2)
28. O. Kosina
43. J. Kovařík (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.10.2019 14:30

10.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2019-2020


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Přetahovanou rozhodl v posledních minutách Pohanka


Branky


19. M. Beníšek , 32. P. Sova (p.) , 89. L. Pohanka - 28. O. Kosina , 43. J. Kovařík (p.)
21

Libodřice v zápase dvakrát vedly a Velimští dokázali dvakrát odpovědět. Na gól Lukáše Pohanky z devětaosmdesáté minuty už hosté reagovat nedokázali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas fifty-fifty

Pořád absence, dva dlouhodobě zranění a dva z rodinných důvodů. Áčko do hry nikoho neuvolnilo, ani z náhradníků. Do branky se opět postavila dvojka áčka David Dejmek. Nedbal nebyl na 100% fit, ale usedl na lavičku. Tu pak doplnili tři dorostenci mající dopolední mistrák v nohách.

 

Mužstvo vědělo, co ho čeká. Určitě ne hra, které se říká fotbal. Spíš ragby. Menší a úzké hřiště vyhovuje hře domácích. Čekají nás nakopávané míče, osobní souboje, často za hranou, neustálé přerušování hry atd. Určitě je hladce nepřejedeme jako doma, ale musíme bojovat. Trenér to čekal, my všichni také a stalo se to skutkem? A čeká se na důležitý faktor dnešního fotbalu, to je rozhodčí. O tom až v komentáři.  Rozhodčím zápasu byl pan Valter Muller z Čáslavi. Pro nás neznámý arbitr. Už v posunutém čase, tj. 14:30 hod., fouknul do svého nástroje a boj, fotbal-gladiátorů, mohl začít.

 

Prvních pět minut byla hra vyrovnaná. Akce obou mužstev končily u obránců či brankáře soupeře. V 10. min. první střela z velimské kopačky, ale přímo na domácího brankáře Koláře. Až do 15. min. jsou hosté více na míči, lépe kombinují, u domácích dominuje tvrdost a nakopávané míče.

 

Obával jsem se standardních situací domácích a stalo se. V 19. min. domácí kopou roh, hosté míč odvrací 5 až 10 m před velké vápno. Tam, nikým nehlídán, stojí náš odchovanec Beny neboli Martin Beníšek v dresu Libodřic a nádhernou střelou po zemi, přesně k tyči zahájil skóre zápasu - 1:0. Jak mohl skupinou hráčů míč proletět? Stačilo nastavit nohu. Ale to musím hrát se zaujetím, se zapoceným tričkem, míč nespustit z očí a plnit uložené úkoly.

 

Pak to zhruba 10 minut našim klukům tolik nešlo, ale pořád byli fotbalovější.  Naději nám dal jeden ze tří nejaktivnějších hráčů Jakub Kovařík. Ve 28.min. se uvolnil na pravé straně, míč nacentroval a Ondřej Kosina hlavou vyrovnal na 1:1.

 

Ale to vyrovnání nás nenakoplo. Ve 30.min. padá na pravé straně před šestnáckou hráč domácích (buď to hrál na penaltu nebo to bylo únavou, ale nevím), rozhodčí nařizuje trestný kop. Domácí reklamují penaltu, bylo to ve vápně hlásají za námi stojící příznivci Libodřic. Nebyl vidět míč ani čára a dalekohled neměli. Ihned po rozehrání se míč dostává v naší šestnátce k hráči Libodřic. Ten se na brankové čáře pohybuje směrem k rohovému praporku, samozřejmě padá. Pan rozhodčí až nečekaně rychle ukazuje, že to byl faul a nařizuje penaltu. Ve 32. min. si míč postavil legendární, pro mne nejlepší hráč domácích Pavel Sova. Ten je opět úspěšný a domácí vedou 2:1.

 

Ale Velim jde za vyrovnáním. Ve 43.min. je faulován Zajíc. Penaltu bezpečně proměnil Jakub Kovařík. Do kabin se jde za nerozhodnutého stavu 2:2.  

 

Nuda, až na poslední minuty

 

Už ve 47. min. mohla jít Velim do vedení. Aleš Jehlička měl 100% šanci. Běžel sám na branku, ale nastřelil brankáře. Hosté pokračovali v náporu, ale asi v 75. min. se hra vyrovnala a pak měli navrch domácí. Blížil se závěr a vzhledem v vývoji zápasu to vypadalo na plichtu. Ale chybička se občas vloudí.

 

V 89.min. jeden z našich nejaktivnějších hráčů, zkušený M. Kyncl získal na naší šestnáctce míč, místo odkopu se rozhodl vyvézt míč a zaútočit. Bohužel mu nevyšla klička, domácí hráč míč vypíchl, přihrál ho na Lukáše Pohanku a ten se trefil ke vzdálenější tyči. Zajistil domácím vítězství 3:2.

 

Po závěrečném hvizdu se strhla menší potyčka mezi hráči. Dá se říci, že ji vyprovokoval právě střelec vítězné branky. Nevím, proč pokřikoval i na mne, ale asi mu něco chybí.

 

Autor reportáže: Jaroslav Češpiva (VEL)

 



Ohlasy k zápasu



FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Jen stručně. Chybí nám tři hráči základní sestavy, ale i tak máme kvalitní tým. Ale naše hra to je noc a den. Jeden týden kvalitní výkon, druhý týden bída. Proč? Ale říkat proč není zrovna populární. Ještě poznámka. Nebudu hodnotit výkony rozhodčích. Ale nelíbí se mi některé úpravy pravidel. Viděl jsem to u dorostu a nyní i u dospělých. Hráč napadá protihráče tělem, ale zapojuje i ruce. Rozhodčí vám to pískne, soupeři ne. A jsme u toho. Rozhodčí má být pánem na hřišti, ale on se stává pánem pravidel. Omlouvám se, je toho víc.



Sestavy


FK Libodřice
M. Kolář [-] - F. Šafránek [-] , P. Sova [-] , A. Baško [-] , M. Hovorka [-] , L. Pohanka [-] , M. Pánek [-] , J. Košík [-] , M. Beníšek [-] , P. Škopek [-] (35. M. Hrstka [-] ) , T. Němec [-]

FC Velim B
D. Dejmek [-] - D. Pych [-] , O. Kosina [-] , J. Vlk [-] , M. Kosina [-] - M. Kyncl [-] , A. Jehlička [-] , J. Ceral [-] , J. Jelínek [-] - J. Kovařík [-] (79. J. Vokřál [-] ) , J. Zajíc [-] (87. T. Kmoch [-] ) -

ŽK: 32. M. Hovorka , 50. P. Sova , 84. F. Šafránek , 89. L. Pohanka , 90. M. Beníšek - 41. D. Pych , 48. J. Kovařík , 70. J. Jelínek .
Hráči zápasu: P. Sova , M. Beníšek - J. Vlk , J. Kovařík , J. Jelínek .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: Müller Valter - MLÁZOVSKÝ David (N), DANĚK Tomáš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2019 11:29

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2019 08:46
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Fotograf - TJ Nučice | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2019 12:46

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2019 16:51

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2019 16:29

Tip experta: výhra domácích

Komentář redakce: Prosadí se technika hostů proti domácí zarputilosti?

Automatický komentář z expert tipu     23. 10. 2019 11:18

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2019 09:48
Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2019 08:35

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2019 06:31

Tip: výhra hostů