3:1
(1:1)
37. S. Uman
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.03.2022 15:00

16.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Odpor Štítar zlomil až třetí gól


Branky


32. M. Chromý , 51. M. Chromý , 64. J. Novák - 37. S. Uman
14

V prvním kole jarní části kolínského okresního přeboru přivítaly domácí Nučice hosty ze Štítarského SK. Oba týmy se po podzimní části určitě chtěly nacházet výše v tabulce, a proto byl start velmi důležitý. Domácí měli hostům co oplácet – přechozí utkání vyhrály Štítary 4:3, i když prohrávali 0:2!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po poločase 1:1

Domácí naskočili v osvědčené sestavě, v čele s distributorem dlouhých balonů Šulcem, s nestárnoucím Bradáčem na levé záloze, střed pokrývali kapitán Chromý spolu se Zápotockým a v útoku hráč podzimu okresního přeboru Kubalík, společně se staronovým a výrazně více pohyblivým (rozuměj hubeným)  parťákem Kubou Novákem. Samozřejmě potěšil také návrat dvou opor defenzivních řad po zranění – Kočího a Součka.

 

V sestavě hostů nechyběly opory jako Černý v bráně, Kmoch na střední záloze a útočník Horňáček, který nezvykle zahájil zápas na postu stopera.

 

Utkání začalo opatrně z obou stran, přesto se rychle ukázala taktika obou týmů – domácí chtěli hrát jednoduše nahoru, často za pomoci dlouhých nákopů, kdežto hosté využívali chytrosti Kmocha a rychlých křídel k průniku do soupeřova vápna. Tak vznikla i první branková šance hostů – v 10. min se po průnikové přihrávce objevil před Rybákem osamocený Uman, jehož střelu domácí brankář reflexivně vytěsnil pravou nohou.

 

Domácí obrana stíhala odvracet protiútoky, často však za cenu rohů – tak jako v 18. min, kdy se Horňáček objevil po rohu sám na penaltě, jeho tvrdou hlavičku domácí brankář vyrazil vedle sebe a z brankové čáry musel odkopem zachraňovat Kočí.

 

Poté se hra vyrovnala, Horňáček na stoperu sbíral všechny vysoké balóny, a tak se hrálo od vápna po vápno až do 32.min, kdy domácí zahrávali roh, který obrana hostů nebyla schopna odvrátit a po několika odrazech vyplaval míč na Chromého, který se na hranici vápna nerozpakoval a míč uklidil do brány – 1:0!

 

Euforie Nučic však neměla dlouhého trvání – v 37. minutě jindy neomylný Šulc netrefil ideálně balón při výkopu od brány, trefil prvního hráče soupeře, který rozdal balón do strany na Umana a ten věděl co s ním – poradil si s obráncem a propálil Rybáka ranou na přední tyč – 1:1, což byl i konečný výsledek prvního poločasu.

Do druhého poločasu nastoupili domácí odhodláni zlomit utkání na svou stranu a důležitý krok udělali v 51. minutě – aktivně hrající záložník Jelínek nacentroval do vápna, kde našel kapitána Chromého a ten hlavičkou uklidil míč přesně k protilehlé tyči – 2:1!

 

Další změna skóre přišla v 64.minutě a opět se radovali domácí – útočník Novák dostal balón, udělal kličku a vystřelil – střela byla ale těsně před gólmanem Černým tečována a ten pak mohl jenom smutně ležící pozorovat, jak míč zapadl do brány – 3:1!

 

Hostující vrhli všechny síly do útoku, Horňáček se vysunul na svůj tradiční post útočníka, ale zejména díky dobře fungující obraně Nučic se nedostal do žádné vážné šance. V 90. minutě měli hráči Štítar ještě výhodu trestného kopu hned za vápnem, ale bránu netrefili a tak rozhodčí Melichar ukončil utkání za stavu 3:1 pro domácí.

Autor reportáže: Tomáš Rybák (NUČ)



Ohlasy k zápasu


TJ Nučice
Tomáš Rybák, brankář: Pro nás se jednalo o velmi důležité vítězství, po podzimu máme co napravovat a proto jsme chtěli začít vítězně. Z týmu byla na začátku zápasu cítit lehká nervozita, ale společně jsme se s tím poprali a vybojovali důležité vítězství. Zaskakující trenér Krutský starší naordinoval dobrou taktiku, nebál se postavit hráče na netradiční posty a ti mu to vrátili velmi kvalitním výkonem. Nyní nás čeká výjezd do Tuklat, kde se chceme porvat o 3 body a začít vracet Nučice do horních pater tabulky, kam určitě patří!

Štítarský SK
Daniel Kmoch, trenér: Utkání dvou různých poločasů. V tom prvním jsme byli lepší naši hráči, ve druhém domácí. Ve 21 minutě po hlavičce Horňáčka se kluci radovali z gólu, jenže hlavní rozhodčí bohužel branku neuznal, protože neviděl, že balón přešel brankovou čáru. A tak šli ve 32.minutě do vedení domácí. Ještě jsme do poločasu srovnali Umanem S. na 1:1. V 52 minutě šli domácí znovu do vedení a to si jíž pohlídali. V 65. minutě po našem vlastním gólu bylo hotovo.



Sestavy


TJ Nučice
T. Rybák [-] - J. Novák [-] , J. Souček [-] (82. L. Kulhavý [-] ) , F. Kubalík [-] , P. Zápotocký [-] , M. Chromý [-] , J. Jelínek [-] , D. Kočí [-] , M. Jícha [-] , P. Bradáč [-] , M. Šulc [-]

Štítarský SK
J. Černý [-] - M. Lepší [-] (46. P. Pýcha [-] ) , S. Uman [-] , K. Horňáček [-] , B. Uman [-] , J. Miškovský [-] , L. Kmoch [-] , J. Vlášek [-] , A. Přibyl [-] (72. T. Opolzer [-] ) , T. Mužík [-] , F. Hoření [-]

ŽK: 27. M. Lepší , 47. B. Uman , 60. K. Horňáček .
Hráči zápasu: J. Souček , M. Chromý , J. Jelínek .
Počet diváků: 90. Rozhodčí: MELICHAR Vít - HOUDEK Petr (N), POLÁK Jakub (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích