2:1
(0:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.09.2015 14:00

5.kolo, Středočeský | Mělník | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Polabské derby pro Dolní Beřkovice!


Branky


0

V očekávaném derby se nakonec radují domácí Dolní Beřkovice! V průběhu zápasu to však vypadalo na přesně opačný výsledek - zvláště, když první gól zápasu vstřelil v 64. minutě hostující Vrňák. Domácí ale dokázali v posledních minutách otočit a slaví vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Opatrný začátek derby

Od začátku dlouho očekávaného derby se hrál opatrný fotbal. Do domácí branky se pro absenci tradičního gólmana Vermacha musel postavit zkušený Štěpánek, který obvykle nastupuje v poli, ale hosté ho příliš neprověřovali. V prvních 15 minutách se opravdu nebylo čím kochat - hra byla neuspořádaná a šance nepřicházely. První veliká se zrodila až ve 25. minutě - domácí Trubička nastřelil tyč. Aktivitou v těchto chvilích hýřil zejména Kadlec, který svými průniky větral obranu hostí. Ta zastavovala tyto akce až na poslední chvíli za cenu faulů, za které obdržel Grohman a Šuta žluté karty. Více nebezpečných situací měli na svém kontě v první půli domácí, branku ale vstřelit nedokázali, a tak se týmy rozešly do kabin za stavu 0:0.

Obrat v závěru

Úvod druhého poločasu byl opět vyrovnaný - Horním Počaplům se podařilo dostat se z útlumu a dokonce šly do vedení! V 64. minutě dostal uprostřed hřiště dostatek prostoru hostující Vrňák a protože nevěděl, co s balonem, tak vystřelil 35 metrů. Míč s pomocí větru zaplaval a nakonec skončil pod břevnem Štěpánkovy branky. To byl pro domácí ško, protože šlo o první pořádné ohrožení beřkovické branky. Pojistku mohli hosté přidat o sedm minut později - domácí obránci spoléhali na odmávání ofsajdu, což se ovšem nestalo, a tak hostující útočník tak běžel sám na gólmana. Ten dobře vyběhl a k jeho štěstí mířila střela pouze vedle branky. Na to reagovali svou šancí i Dolní Beřkovice, ale Kaňka z přímého kopu pouze orazítkoval tyč. V těchto chvílích se tlak domácích stupňoval a vyplynula z něj i vyrovnávací branka. Na pravé straně po akci Dvořáka s Trubičkou posledně jmenovaný dával přihrávku do vápna pod sebe, kam si naběhl Jiří Kadlec a z první poslal nechytatelně míč pod břevna hostující branky. V 86. minutě se kopal znovu trestný kop za hranicí vápna po faulu na střídajícího Pateru, který přišel oživit ofenzivu domácích. Tentokrát se ho ujal Trubička a krásnou přízemní střelou k tyči, která ještě před gólmanem Šmejkalem skočila, rozvlnil síť. Do konce zápasu už se přes snahu hostí žádná šance nezrodila, a tak Dolní Beřkovice zvítězily 2:1.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Dolní Beřkovice
Jiří Kadlec - hráč Dolních Beřkovic: Do zápasu jsme šli s jasným cílem vyhrát. Čekal jsem, že to bude jednodušší, začátek první půle jsme trochu promrhali, pak jsme začali hrát, já sám jsem hosty hodně zlobil svými průniky, ale vždy než jsem stačil vběhnout sám do vápna mě zastavili faulem. Dostali za to žluté karty a byly standardní situace. Byli jsme určitě více nebezpeční, hosté dopředu byli celkem bezzubí. I když první půle skončila bez branek, věděl jsem, že máme kvalitu na to se prosadit. V druhé půli ovšem už tolik nebezpečných situací ve vápně soupeře nebylo, hosté asi 4x zastavili slibný protiútok faulem, kdy rozhodčí bohužel nenechal výhodu. Gól, který jsme dostali byl trochu šok, byla to střela snad ze 40 metrů a brankáři zaplavala. To nás trochu srazilo, do konce zápasu bylo 25 minut a museli jsme dát dvě branky, i tak jsem ale věřil, že ještě alespoň vyrovnáme - i když remíza by pro nás byla málo. Když jsme vstřelili vyrovnávací branku v 78. minutě, tušil jsem, že by nás to mohlo nakopnout a že ještě můžem přidat jednu. Bylo vidět, jak je soupeř z toho vyrovnání rozhozený. To se nakonec povedlo a zápas jsme otočili, pro diváky to tedy musel být zajímavý závěr zápasu. Když se otočí zápas, kór v derby, tak to má vždy svojí váhu. Trenér z toho měl velkou radost! Myslím, že ta výhra je zasloužená, celkově jsme měli více šancí a mohli jsme ten zápas rozhodnout i dříve. Teď máme solidních 9 bodů a čekají nás dva hratelní soupeři - příští týden do Veltrus jedeme určitě vyhrát, tam je to bez debat! Doufám, že se sejdeme alespoň jako dnes...

TJ Sokol Horní Počaply
Lukáš Rejman - hráč Horních Počapel: K derby jsme nastoupili opět v jiné sestavě, stejně jako ve 4 předchozích kolech. Tentokrát bez jediné posily z Lužce. Celkem zápas moc fotbalové krásy nepřinesl, ale jinak nepostrádal nic z derby - tvrdost, vyhecovanost a nakonec bohužel pro nás i branky v závěru zápasu. Po našem vedení jsme už měli zápas 20 minut před koncem dovést do vítězného konce, nakonec nás mrzí, že nevezeme ani bod, protože remíza by byla asi spravedlivá.



Sestavy



TJ Sokol Horní Počaply
P. Štěpánek [-] , M. Šmejkal [-] - D. Slezák [-] , J. Vrňák [-] , P. Lédl [-] , L. Sukup [-] , J. Abrahám [-] , A. Mucek [-] (80. P. Patera [-] ) , J. Chabada [-] - J. Žídek [-] , B. Fikart [-] (18. P. Bánovčin [-] ) , S. Grohman [-] , P. Dohnal [-] , M. Hanuš [-] , J. Kaňka [-] , J. Kadlec [-] , M. Dvořák [-] - J. Trubička [-] , P. Šuta [-] - O. Brůža [-] , D. Fibich [-] , R. Kaňka [-]

ŽK: 19. S. Grohman , 25. J. Chabada , 35. P. Šuta , 55. O. Brůža , 70. D. Slezák , 72. D. Fibich , 82. J. Kadlec , 89. J. Žídek . ČK: 88. S. Grohman .
Místo: Dolní Beřkovice. Rozhodčí: VÁŽAN Radek - VÁŽAN Patrik, JAHODA Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.