J. Homba 35.
J. Homba 36.
J. Homba 89. (p.)
3:3
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

18.06.2023 17:00

14.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Homba králem střelců


Branky


35. J. Homba , 36. J. Homba , 89. J. Homba (p.) - 52. L. Nevřala , 54. J. Vohradník , 75. J. Havlíček
5

Dvěma góly v prvním poločase si zajistil útočník Újezdu Jiří Homba korunku nejlepšího střelce Okresního přeboru Pardubice. Po přestávce ovšem AFK Ostřešany odmítl roli obětního beránka a třemi trefami otočil vývoj utkání. Remízu 3:3 nakonec zachránil král střelců z diskutabilně nařízené penalty v samotném závěru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Homba udeřil dvakrát v závěru poločasu

V posledním zápase letošní sezóny na sebe narazily dva týmy, kterým už zdánlivě o nic nešlo. Zdání však klame! Po střeleckém koncertu v Býšti se kanonýr Sezemic Radek Bukač dostal na první místo střelecké tabulky a domácí snajpr Jiří Homba potřeboval vstřelil dva góly, aby se králem střelců stal on.

Hosté z Ostřešan zase chtěli alespoň trochu napravit neutěšenou bilanci na hostujících stadionech.

Celý první poločas se hrál opatrný fotbal s minimem vyložených šancí. O trochu aktivnější byli domácí, kteří se tlačili do vápna Ostřešan. Tam však velmi dobře pracovala obranná čtveřice v čele s Brusem, která si hlídala především rychlíka Hombu.

Hrozby přicházely hlavně ze standartek, jako třeba ve 22.minutě, kdy z rohu hlavičkoval Linha, na brankové čáře ale skvěle zasáhl stoper Zdeněk Brus.

Varováním pro hosty byla i 30.minuta, kdy se do šance řítil Vohralík, při zpracování ale chvíli zaváhal a bylo po šanci.

Ve 35.minutě přišla skvělá dvouminutovka Homby. Nejprve ho Balog našel přesnou přihrávkou na rohu vápna a domácí kanonýr technickou střelou vymetl šibenici Vahlströmovy brány - 1:0.

Dvě minuty stínu defenzívy hostů pak o minutu později využil tentýž hráč, když dálnici uprostřed obrany chladnokrevně zakončil k tyči - 2:0.

Tímto gólem se stal Jiří Homba králem střelců letošní sezóny!

Vše tak šlo pro Újezd jako po drátkách, hosté byli v ofenzivě naprosto neškodní.

Dvě chyby v rozehrávce polily Ostřešany živou vodou

Vše vypadalo pro domácí po první půlce až příliš růžově, pod povrchem už bobtnaly komplikace.

AFK vrátily do hry dvě chyby v rozehrávce domácích na vlastní polovině a hosté krutě trestali! Nejprve v 52.minutě po zisku šel míč po ose Vohradník - Pokorný na Nevřalu. Ten se na levém křídle ocitl na chvíli ve výhodném úhlu a tvrdou střelou prostřelil houslemi domácího brankáře Jandáka - 2:1.

O dvě minuty později v 54.minutě stejný scénář se stejným koncem. Po další chybě v rozehrávce získal balón Pokorný, který vyslal na zteč Křivku. Ten akci trochu zbrzdil a následně střílel pouze do těla obránce. Odražený míč však uzmul pohotově Drbohlav, zavezl ho do vápna a přihrávkou před prázdnou bránu oslovil k dorážce Vohradníka - 2:2.

Klíčovým mužem obratu se stal v poločase střídající záložník Ostřešan Jiří Pokorný, který sehrál vyjímečných 45 minut.

Domácí Újezd vypadl úplně z tempa a z šoku se probíral hodně dlouho. První šanci měli ve druhé půli domácí až v 66.minutě, kdy dlouhý aut propadl k Linhovi, jeho střelu ale Vahlström reflexivně vyrazil. Hrozili i hosté a to z rychlých brejkových situací hlavně díky Křivkovi.

V 75.minutě po občerstvovací pauze polevili domácí v ostražitosti. Rohový kop Nevřaly prodloužil jemnou "brazilskou" tečí Drbohlav do míst, kde do odkryté branky dorážel na 2:3 důrazný Havlíček.

Celý stadion včetně hráčů Újezda byl z vývoje zápasu totálně rozčarován, po takové první půli toto nečekal ani největší optimista. A mohlo být ještě hůře. V 86.minutě po individuální akci Pokorného střílel skvěle z první Nevřala, orazítkoval však pouze vzdálenější tyč!

Domácí se nakonec dočkali alespoň vyrovnání v samotném závěru utkání. Po diskutabilním zákroku ve vápně nařídil rozhodčí Bém pokutový kop, který s jistotou proměnil Homba a završil tak svůj hattrick - 3:3.

Vzhledem k vývoji celého zápasu je dělba bodů asi spravedlivá.



Ohlasy k zápasu


Sokol Újezd
Michal Zounar, krajní obránce: "Se čtvrtým místem v konečné tabulce jsme spokojeni. Před sezónou přišel nový trenér a několik posil a cíl být do páté příčky jsme splnili. Mohlo to být klidně ještě lepší."




Sestavy


Sokol Újezd
M. Jandák [-] - J. Homba [-] , M. Norek [-] , J. Pelant [-] (82. M. Zahradník [-] ) , J. Rozsévač [-] , J. Balog [-] (77. D. Kalina [-] ) , T. Linha [-] , M. Zounar [-] (85. J. Kopáč [-] ) , V. Chlumecký [-] , M. Vohralík [-] , J. Gašpar [-] (46. J. Kycelt [-] )

AFK Ostřešany
J. Vahlström [-] - J. Vohradník [-] (92. Z. Sekyrka [-] ) , V. Křivka [-] , L. Nevřala [-] , V. Nekut [-] , F. Krigovský [-] , L. Drbohlav [-] , J. Čásenský [-] (46. J. Pokorný [-] ) , P. Němec [-] , Z. Brus [-] , J. Havlíček [-]

ŽK: 54. J. Balog , 81. M. Norek - 93. L. Drbohlav .
Počet diváků: 68. Rozhodčí: Bém Zdeněk - PEMČÁK Róbert, STOČEK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Mirek Pýcha
Tip experta: výhra hostů

Možná překvapivě, ale čekám, že domácí už moc trika nepropotí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích