Věchnov vyhrál derby


Branky


12. D. Uhlíř , 31. J. Vrbka , 63. P. Štecha - 10. P. Mareš , 44. J. Hanák
0

Derby mezi Ujčovem a Věchnovem se skončil nakonec výhrou domácího Věchnova 3:2..

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas skončil nerozhodně

Poslední kolo podzimní části III. třídy svedlo proti sobě ve velmi třaskavém derby Věchnov a Ujčov. Domácímu trenérovi pro zranění chyběl nejlepší střelec týmu Ondra Ostrýž a pro karetní trest režisér Věchnovské hry Petr Soudek. Povolal tedy ze zálohy nestárnoucího matadora Patrika Štechu, který dirigentskou taktovku převzal. V první půli byli lepší domácí a měli více ze hry, jenže v 10. minutě využili chyby domácí obrany a po nedůsledném odkopu prostřelil Filipa Uhlíře Mareš. Z vedení se hráči Ujčova radovali pouhé dvě minuty, kdy zaváhání v hostující obraně využil Dominik Uhlíř a srovnal na 1-1. Po té se hra přelévala z jedné strany na druhou bez jakýchkoliv větších střeleckých pokusů, které by stáli za zmínku. V 31. minutě se domácí fanoušci radovali po druhé, kdy po zahrání přímého volného kopu se prosadil nikým nehlídaný Josef Vrbka a odčinil tak svůj kiks při obdrženém gólu. Ve 35. minutě mohl navýšit skóre zápasu Vojta Kroupa, jenže ani na třikrát se mu nepodařilo vstřelit gól, orazítkoval pouze břevno a dvakrát tyč, a nepotvrdil tak svůj střelecký apetit z minulého zápasu v Rožné. Za neproměněné šance přišel trest v podobě vyrovnávacího gólu kdy zafungovalo fotbalové pravidlo: ,,Nedáš, dostaneš". Ve 44. minutě se dostal k míči ujčovský Hanák a vzpomněl si na druhé známe fotbalové pravidlo:,, Když nevíš co s balónem, kopni do něj a ono to tam spadne". A ono to tam spadlo, s dobrých 20 metrů nedal domácímu brankáři Uhlířovi šanci. Do šaten se tak šlo za nerozhodného stavu 2-2.

Zápas rozhodl Štecha

Druhý poločas začali lépe hosté z Ujčova, kteří se oproti první půli dostávali do slibných šancí jenže je zklamalo zakončení. V 55. minutě mohli hosté vést jenže střela Mitáše skončila na tyči. V 63. minutě se protáhl kolem obránců domácí Vojta Kroupa, předložil veteránovi Patriku Štechovi přihrávku a napravil tak své zaváhání z první půle.  Patrik v akrobatisticko-gymnastické poloze poradil a rozvlnil potřetí síť ujčovské branky. Po té se snažil Ujčov srovnat, šance by i měli, ale zakončení bylo špatné. Příklad za všechny přišel v 89. minutě, kdy nedorozumění mezi brankářem Uhlířem a Jirkou Jedličkou, které všem fanouškům vehnalo do vlasů hodně šedin, mohl Ryba využít a do prázdné brány srovnat a uzavřít tak zápas spravedlivou remízou, jenže jeho zakončení spíše vyděsilo veverky na stromech zá bránou Uhlíře, než dobíhající obránce Věchnova. Věchnov tak potvrdil tříbodový zisk z Rožné a přezimuje na 8. místě Ujčov bude útočit na jaře na lepší pozice z 10. místa.



Ohlasy k zápasu


TJ Věchnov
František Smolík: Derby utkání jsme nakonec zvládli, i když to byli nervy až do konce. Hosté se brzy dostali do vedení. Naštěstí jsme brzy odpověděli. Potom jsme převzali iniciativu. To co v první půli zahodil Vojta Kroupa se nevidí za několik zápasů. A přišel trest když hosté v poslední minutě první půle vyrovnali. V druhé půli byla hra vyrovnaná. V 60 minutě nacentroval Vojta krásně přes celé vápno, kde byl osamocen Paťa Štecha. Ten se do balonu položil a nedal Fandovi v bráně hosti žádnou šanci . Patovi jsem branku moc přál, protože nás nenechal ve štychu a přijel vypomoci. Jak sám říkal čas nezastavíš, ale byl to právě on kdo rozhodl. Ke konci jsme se báli o výsledek. Doufám, že se přes zimu dáme dokupy a budeme hrát víc v popředí tabulky.

SK Ujčov
Oskar Jančík: Derby jsme výsledkově nezvládli.Soupeř zvládl lépe první půli,kdy si vytvářel brankové příležitosti.Druhá půle patřila nám a jen naše střelecká nemohoucnost rozhodla o naší porážce v tomto remízovém utkání.V zimě máme na čem pracovat......



Počet diváků: 91. Rozhodčí: JUDA Jaroslav - LHOTSKÝ Filip, POKORNÝ Josef (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.