Chceme se prezentovat kolektivním výkonem a získat co nejvíce bodů, proklamuje trenér ženského výběru Dobrého Pole František Hoffmann

Po podzimu převzal František Hoffmann tým žen Dobrého Pole s jasným cílem – zlepšit hru a začít sbírat více bodů. Bývaly krajský rozhodčí a divizní hráč poodhaluje zákulisí ženského fotbalu v nižších soutěžích či konkrétně hovoří o změnách v týmu v rozhovoru pro fotbalunas.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Fando, tým přebíráš na předposledním místě v tabulce, jaké jsou ambice do jarní části sezóny?
Ahoj, ambice do jarní části sezóny je prezentovat se kolektivním výkonem a samozřejmě získat co nejvíce bodů v tabulce.
V chlapském fotbale jsi divizi hrával, pozoruješ nějaké podobnosti s tou ženskou?
U mužů v divizi už se bere větší důraz na výkon, kdežto u žen jde pouze o radost ze hry – být v kolektivu a dělat to, co je baví
S čím přicházíš k mužstvu, jaká je tvoje hlavní filozofie?
K mužstvu přicházím jako takový impuls do druhé části sezóny a rád bych holkám ukázal trochu té zodpovědnosti na hřišti. To, že každá může svým výkonem přispět do té skládačky a na konci se společně radovat z výhry.
Dobré Pole má zkušený kádr, máš v plánu nějaké posílení do nadcházející části sezóny?
Samozřejmě jsme oslovily některé hráčky a podle posledních zpráv bychom měli být v sezóně min. o dvě hráčky s druholigovými zkušenostmi silnější.
Jakým fotbalem by ses chtěl prezentovat?
Mým cílem je hrát technický fotbal s větším důrazem na fyzickou připravenost hráček – mít na konci zápasu vždy o jednu branku více než soupeř. (smích)
Dokázal bys vyzdvihnout silné a slabé stránky týmu? Jak zatím probíhá tréninkový proces?
Mezi silné stránky svého týmu označím nadšení pro fotbal a radost ze hry. Mezi slabé stránky patří nevyrovnanost výkonů. Co se tréninků týká absolvovali jsme pár turnajů v hale. Přes zimu chodily do haly a už pár týdnů chodíme ven.
Zvládneš jako fotbalový rozhodčí přizpůsobit taktiku svého týmu některým skulinkám v pravidlech či méně známým výňatkům z pravidel?
Taktiku budeme uzpůsobovat podle soupeře. Samozřejmě máme respekt k soupeřkám, ale nehodláme jim to rozhodně nechat lehce. O nějakých skulinkách vím, ale ty řeknu svým hráčkám.
Mužský tým Dobrého Pole je proslulý zahraničními hráči, týká se tohle i výběru žen?
Bohužel žen se toto netýká. Samozřejmě byl bych rád, kdyby se nějaké cizinky objevily a přinesly kvalitu, ale není to snadné. Žádný agent nás neoslovil. (smích)
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co bys chtěl vzkázat našim čtenářům?
I já děkuji za rozhovor. Čtenářům bych chtěl vzkázat, že i ženy umí hrát fotbal a pokud budete mít někdy cestu okolo Dobrého Pole, určitě se přijďte podívat a podpořit naše hráčky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.