Bavte se fotbalem i atmosférou kolem něj, hezčí sport totiž není, nabádá Hráč kola Petr Pavlík ze Zásmuk

Přes dvě stovky ligových startů, jedenadvacet ligových gólů – to je výňatek z ligových statistik aktuálního Hráče kola Petr Pavlíka. Autor devatenácti okresních gólů v dosavadní sezoně, kterýžto si momentálně zvyká na nový post na hrotu útoku, kde mu to ale jde náramně. Mistr standardních situací a zasekávaček za patou Petr Pavlík odpovídá v online rozhovoru pro náš web.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře v anketě Hráč kola. Jaké byly bezprostřední pocity, když jste to zjistil? Pokladník si už jistě brousí zuby na pokutu…
Dobrý den. Děkuji všem, co se účastní na této anketě. A také všem, kdo mi poslali hlas. (vím, že to byla hlavně rodina a kolegyně v práci) V Zásmukách se do kasy neustále něco platí, tak máme rovnou pokladníky dva (Zdeněk Vokáček a Kuba Lindner). No spíš to jsou výběrčí daní za vzduch i hlínu. Tím, že každý půlrok platím „paušál,“ tak se jich ale nebojím. (usmívá se)
V zápase proti Ratboři jste zaznamenal hattrick. Jak se Vám hrálo? Vnímal jste slušnou fanouškovskou kulisu? Zápis uvádí až návštěvu 200 diváků.
Hrálo se mi fajnově. Bylo teplo, přišlo hodně lidí, dle mého názoru ze hřiště více jak 200, fandilo se, hecovalo se to, byly tam emoce. To mám rád. I zápas jako takový byl na okresní úroveň kvalitní.
Lukáš Martínek dostal červenou kartu za kritiku rozhodčího. Nerozhodilo vás to na hřišti jako tým?
Ne, ne, nerozhodilo. Lukáš je impulzivnější a tím, že je teď na delší dobu zraněný tak už neví, jak jinak se dostat do zápisu o utkání než takto. (smích)
V devatenácti zápasech jste zapsal již devatenáct branek. Čím si vysvětlujete takhle produktivní sezonu? Je to i posunem do útoku?
Tak určitě, máme kvalitního trenéra (Václav Jindra) a on s celým realizačním týmem (Zdeněk Karkoš, David Sobolík) usoudili, že v útoku budu mančaftu nejmíň překážet. Rozhodli se, že půjdu na „hrušku“ Samozřejmě je to tam náročnější než na stoperovi, chtějí po mě, abych celých 90 min presoval obranu soupeře a k tomu jako nadstavbu přidal pár gólů.
Jednou z Vašich největších předností jsou standardní situace. Je to něco, co jste musel odjakživa trénovat, nebo to je spíše vrozeným instinktem?
Mě to hlavně strašně baví, je to i o hlavě, sebevědomí hráče a jít na standartní situaci s tím, že chci dát gól. Nikdo na Vás netlačí, postavíte si míč a už jen vymýšlíte, jak překonat zeď a brankáře soupeře.
V kariéře jste krom necelých 250 startů stihl i šest zápasů v evropských pohárech. Jak na zápasy proti Apoelu, Flamurtari a Alkmaaru vzpomínáte? Řekům jste vstřelil i gól.
Jsou to krásné vzpomínky. Hlavně zápasy na APOELU a v Alkmaaru. Plné stadiony, atmosféra, kterou zažijete jen na derby pražských S. Samozřejmě gól APOELU na to nezapomenu. Pak co si vybavuji doteď, byla rychlost některých hráčů soupeře a na ten fičák vzadu zachytávat jejich náběhy. A v neposlední řadě v Alkmaaru pak na neskutečný výkon Michala Špita v bráně. Co ten toho tenkrát pochytal… to mi ještě teď hlava nebere.
Tuto sezonu postavily Zásmuky velmi silný tým. Věříte si na postup do 1.B třídy? Béčko Českého Brodu má cíl totožný.
Ano, máte pravdu. Tento rok máme opravdu velmi silný tým a jsem rád, že jsem jeho součástí. Kluci trénují dvakrát v týdnu a je to znát. Já jako nejstarší (díky Petrovi Pěknému za štafetový kolík) mám individuální tréninkový plán. Samozřejmě postup do 1.B třídy by byl pěkným zakončením tohoto ročníku. Ale do konce je ještě hodně kol a Český Brod „B“ se jistě nevzdá bez boje.
V týmu působí i dost nadějných mladíků. Z pohledu zkušeného trenéra, který hrál s Kolínem přední příčky ČFL, má nějaký z mladíků právě na tuto úroveň – divize/ČFL?
Ano, v Zásmukách, a jsem za to rád teď, máme pár nadějných mladých hráčů. Jestli to bude na divizi nebo ČFL ukáže až čas. Ale je to běh na dlouhou trať. Jde i o to co tomu kluci jsou nebo budou ochotni obětovat. Jak času, tréninkové píle… Je to i otázka štěstí a momentálního rozhodnutí.
Nadějných hráčů se najde pár i v celé soutěži. Napadá Vás jeden, který má dle Vás největší předpoklady na posun o několik soutěží výše?
Nerad bych na někoho zapomněl nebo jmenoval jen jednoho. Kvalitní týmy plný nadějných mladých hráčů mají kromě Zásmuk i mančafty Štítar a Českého Brodu.
Před rokem a půl jste mi v rozhovoru řekl, že trávíte sedm dní v týdnu na hřišti, je to stále aktuální?
Tím, že jsem už o ten rok a půl starší, tak už na fotbale trávím „jen“ 6 dní v týdnu.
Na lavičce Kolína jste skončil minulé září. Přišla již nějaká zajímavá nabídka na trénování?
Teď se věnuji komplet mládeži, a hlavně dorostu u nás v FK Brandýs-Boleslav, kde mám na starosti jak starší, tak mladší dorostence. Nějaké oťukávání z dospělého fotbalu proběhlo, ale zatím je to tak jak to je.
V Kolíně jste zažil úspěšné roky. Nejdříve postup z divize, pak nadmíru povedený podzim v ČFL. Jak vzpomínáte na toto působení?
Na Kolín budu vždy vzpomínat jen a jen v dobrém. První trenérská štace a dovolím si tvrdit, že byla celkem úspěšná. Sešla se tam parta fotbalistů, kteří byli v kabině velcí kamarádi, ale na hřišti bojovníci, vítězné typy. Snažím se kluky neustále sledovat, a s některými jsem stále v kontaktu. To mi připomíná, že budu muset zavolat sportovnímu manažerovi Jardovi Havrdovi.
V minulém rozhovoru jste mi řekl, že krom fotbalu věnujete čas i rodině. Máte dva syny, hrají také fotbal?
Ano, oba hrají u nás v FK Brandýs-Boleslav. Starší je už v dorostu, mladšího čeká ještě rok ve starších žácích. Baví je to, a to je důležité. Podporu budou mít od nás s manželkou vždy a na jakékoliv úrovni na kterou budou stačit. Vědí ale, že když se tomu věnují, tak musí vše dělat na 100 %. Staršího syna chytlo i pískání. Jsem za to rád, vidí to i z té druhé strany než jen jako hráč.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtě vzkázat našim čtenářům?
Přátelé fotbalu, funkcionáři, fanoušci a hráči (hlavně mladí hráči) bavte se fotbalem i atmosférou kolem něj. Není hezčí sport než fotbal. Zelenobílá síla!!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.