Brabec: Dřív jsem si něco vyslechl, teď jsem ale za fanoušky rád

Jako nejlepšího hráče v 17. kole jste zvolili katovického fotbalistu Jakuba Brabce, který si v prvním jarním utkání střihl premiéru na postu stopera v těžkém utkání proti rezervě Příbrami. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
S rezervou Příbrami jste uhráli bezbrankovou remízu. Jak moc cenný ten bod je?
Pro nás ten bod je nesmírně cenný. Myslím si, že je strašně důležité první zápasy neprohrát, aby se získalo potřebné sebevědomí na další zápasy. Cennější je o to víc, když se člověk podívá na sestavu Příbrami.
V Katovicích jste branný jako velký univerzál. Na jakém postu se osobně cítíte nejlépe?
Nejradši bych se viděl na podhrotu, ale tam mě zatím žádný trenér na delší dobu bohužel nevyzkoušel (smích). Většinu kariéry jsem strávil na levý straně hřiště a asi nejlíp se mi za posledních pár let hrálo na levém bekovi.
Přes zimu se váš tým hodně obměnil. Jak vnímáte ty změny?
Bohužel pár lidí z vícero důvodů odešlo, takže obměna byla nevyhnutelná. Když nepočítám návrat kapitána, tak přišlo pár mladých kluků. Všichni asi potřebují ještě nějakou aklimatizaci, protože přišli z nižších soutěží, ale věřím, že nám v průběhu sezony pomůžou.
Myslíte, že bude z tohoto ohledu jaro pro vás náročnější než podzim?
Za mě určitě. Celkově poslední roky je jaro v divizi vždycky zajímavý. Bývá to vyrovnané do posledních kol a myslím si, že tenhle rok tomu nebude jinak.
Na sestupová místa máte zatím náskok. Díváte se spíše směrem dozadu, nebo myslíte na vyšší příčky v letošní sezoně?
Netroufnu si mluvit za celý tým. Osobně se na tabulku moc nedívám. Chci předvádět dobré výkony a ono to nějak dopadne, ale samozřejmě se chceme umístit co nejvýše.
Sledujete ještě, jak si vedou Klatovy, u nichž jste působil předchozí tři sezony?
Samozřejmě se dívám. Ke Klatovům jsem si za tu dobu vytvořil poměrně silné pouto a jsem jim za spoustu věcí vděčný. Momentálně prochází taky složitějším obdobím. Věřím, že se zmátoří a v klidu se zachrání.
Jaký pro vás byl vůbec první vzájemný zápas. Byla tam nějaká rivalita?
Byl jsem tehdy zraněný a naskočil jsem jen na pár posledních minut. Rivalita nevím, ale určitě to mělo zajímavý náboj. Teď s nimi hrajeme až poslední zápas sezony a popravdě už teď na to trochu myslím.
Je to půlrok, co jste změnil dres. Byl to dobrý krok?
Nechci říkat, jestli to byl dobrý nebo špatný krok. Strašně nerad bych urazil jeden z klubů. Pro mě to byl ale krok, který jsem chtěl, a zároveň trochu musel udělat. Nelituji toho, jsem v Katovicích rád.
Říkal jste i, že vám dříve dávali katovičtí fanoušci velkou čočku. Změnilo se to, když teď hrajete za jejich tým?
Tak v Katovicích si asi každý něco vyslechne. Já to nikdy nebral osobně. Teď jsem za všechny fanoušky hrozně rád. Samozřejmě občas dají najevo i nespokojenost s nějakým naším výkonem, ale to k tomu prostě patří. Pro mě fanoušci znamenají obecně hodně. Dokáže to člověka zdravě nahecovat a to já přesně potřebuju.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.