Hráč 11. kola OP, Tomáš Proskočil: "Lákadel je v životě mnoho"

Vítězem ankety o hráče jedenáctého kola OP Kolín se stal urostlý forward plaňanského Sokola, osmadvacetiletý Tomáš Proskočil. O víkendu vstřelil dva góly a celkově jich má v tomto ročníku na kontě již dvanáct. O tom, jaký je jeho život s fotbalem a bez fotbalu si můžete přečíst na následujících řádcích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratuluji k vítězství v anketě. Jak toto ocenění vnímáte? Víte, že jste z vašeho týmu už druhý oceněný?
Za ocenění jsem velice rád a samozřejmě mě to moc potěšilo. Myslím, že každého potěší, když někdo jiný ocení to, co dělá. Zaslechl jsem, že to Michal také vyhrál. Takové věci neprojdou šatnou bez odezvy :), to víte, v Plaňanech jsou samí borci!!!:) Ale mrzí mě, že tento web neznám. Nebyl čas se podívat. Určitě to rychle napravím...
Popište, prosím, čtenářům svoje fotbalové začátky.
Začínal jsem v šesti letech ve Slavii Praha, kde jsem prošel všechny věkové kategorie až do mužů. Tedy do mužů B. Tehdy to byla jasná volba, protože jsem bydlel ve Vršovicích hned vedle Slavie. Za celou tu dobu jsem se tam potkal s výbornými trenéry. Jmenovitě pan Kozel, pan Vahala, pan Koller a tak dále. Ale jak všichni dobře víme, v dnešní době je fotbal hlavně, jak já říkám, atletický sport. Talent sám o sobě nestačí a těch lákadel je v životě mnoho :)
Hrál jste vždycky v útoku nebo vám více sedí záloha? Kolik nejvíc branek jste dal v jednom zápase?
Nene, v žákovských letech jsem hrával střední obranu, ale hrozně mě to táhlo dopředu a rychle jsem se posunul do zálohy, kde jsem toho odehrál asi nejvíce. Do útoku jsem se posunul až někdy v 25 letech, když jsem odcházel hrát do zahraničí. Nejvíce jsem dal asi čtyři nebo pět gólů, už si to přesně nepamatuju, ale bylo to na Testspiel, když jsem se pokoušel o angažmá v Rakousku.
A na testech jste uspěl? Jak jste se ocitl v Plaňanech?
Hrál jsem dva roky v Rakousku, pátou nejvyšší soutěž. Ale zatoužil jsem už po návratu a kamarád mi říkal o Plaňanech, že tam hraje a je tam dobré. Tak jsem vsadil na jeho slova a jsem tu. A líbí se mi :-) , nekecal :-)
V sobotu jste dal dva góly. Můžete je trochu popsat?
Tentokrát to nebylo moc složité, u první branky jsem těžil z dobré akce mých spoluhráčů, kteří to dobře vykombinovali po levé straně a balon mi naservírovali až před branku, kde už jsem si musel poradit pouze s brankářem. A druhý gól po standardní situaci, kdy jsem dostal balon do vápna na hlavu.
Co je vaší nejsilnější zbraní? Jak nejčastěji góly dáváte?
Hlava, díky tomu, že měřím necelé dva metry, tak určitě zbraní je, ale nejvíce spoléhám na svou pravou nohu!!!! Řekl bych, že mi je to asi dost jedno, ale nejvíce branek střílím po centrech a nebo po vlastních akcích.
Na jaký gól nejraději vzpomínáte?
Jéé, tak to jste mě trochu dostal, já na tomhle moc nelpím. Nejdůležitější??? To mě teď opravdu nenapadá, ale jinak já dávám samé hezké góly :))))
Proti kterému týmu OP se vám hrálo nejhůře - neprosadil jste se a proč?
Jednoznačně Pečky. Hráli jsme skoro celý zápas o deseti a osm gólů jsem snad nikdy nedostal. Byl jsem z toho (slušně řečeno) hodně nepobavenej!
Co vy a tým očekáváte od posledních dvou kol (v Zásmukách a doma Jestřábka)?
My chceme vyhrávat všechny zápasy, takže já očekávám 6 bodů :) Doma se nám daří a už je na čase to potvrdit i venku!
Jak se bavíte ve svém volném čase?
Pracuju jako každý normální člověk :), miluju sport v jakékoli podobě, takže koníčky jsou jasné. Sport jako takový :). Akorát mám problém asi jako většina lidí, že času je málo :) Trénuju malé kluky fotbal a to mi zabere hodně času. Navíc jsem si o prázdninách našel přítelkyni, takže veškerý volny čas trávím s ní!!! Mám rád společnost a přátele, takže si s nimi rád posedím u dobrého piva :) Rád se kouknu na dobrý film, ale taky si rád zalenoším v posteli :) Ale poslední víkendy, abych pravdu přiznal, trávíme s přítelkyní objížděním příbuzných :)))
Kam rád jezdíte na dovolenou (zimní, letní)?
Nejsem milovníkem válení u bazénu či u moře a opalování. Takže moje letní dovolené jsou většinou aktivní. Nejraději asi ale jezdím s přáteli sjíždět vodu :) No a v zimě je to jasné. Miluju hory a snowboard, takže v zimě, jak jen to jde, na horách :)
Těšíte se na vánoční pohodu? Už máte vytipované (nebo snad i nakoupené) vánoční dárky?
Kdepak, dárky nejčastěji kupuji na poslední chvilku :)), nemám ja ani vytipované natož koupené :). Ale jinak mám Vánoce moc rád, tedy abych byl přesný, mám je rád od čtyřiadvacátého. Ten vánoční ruch a davové šílenství před Vánoci moc nemusím. Už se na ně těším!!!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.