Trenér Zásmuk, Václav Jindra: "Na Brod se kluci hecli a užili si to."

Sokol Zásmuky, loni desátý tým okresního přeboru, má letošní ročník dobře rozehraný. Jako jediný tým dokázal obrat o všechny body jinak suverénní Český Brod a další dobré výsledky jej dovedly na třetí příčku. Dosavadní průběh hodnotil trenér Václav Jindra.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máte soutěž dobře rozehranou. Jak hodnotíš průběh sezóny? V kterých zápasech jste získali, které ztratili?
Ano, s podzimním umístěním jsme maximálně spokojeni. Na začátku soutěže jsme měli hodně nevyrovnané výkony. Vždy po dobrém výsledku přišel propadák. Časem si ale sedla sestava a fotbal nás po dlouhé době bavil. Co se týká zápasů, ve kterých jsme ztratili, tak to je určitě Ratboř a Libodřice. V obou zápasech jsme vyhořeli v koncovce, remizovali a v penaltách prohráli. Naopak jsme moc nepočítali s body v zápase s Č. Brodem.
Jako jediní jste porazili Č. Brod. Jaký to byl zápas? Připravovali jste se speciálně?
Výhry nad Brodem si ceníme. Je to příjemné být jediní, kdo porazil tak kvalitní tým. Ale soutěž není jen o jednom zápase. Nijak jsme se na tento zápas zvlášt nepřipravovali. Prostě se jen kluci hecnuli a chtěli se o vysledek poprat. Na zápas se těšili.
Střílíte málo gólů (26 / 9. místo). Nejlepší střelec Borovička (9), další Sobotka (4). Jak jste na tom s ofenzívou?
Je to náš dlouhodobý problém. Nemáme klasického koncového hráče a je těžké takového hráče sehnat. Borovička donedávna nastupoval v obraně. Má dobrou střelu pravou i levou nohou, tak jsem ho zkusil dát do útoku a vyplatilo se. Věřim, že se bude jen zlepšovat. Není to ale jen o jednom útočníkovi, do šancí se dostáváme, ale neproměnujeme... Na tom musíme zapracovat.
Naopak málo inkasujete (23 / 2-3. místo). Obrana hrála v ustálené sestavě. Kubelka je druhým nejlepším brankářem OP s průměrem 1,38 gólu na zápas. Hrajete více na defenzívu?
Ve fotbale jsem vždycky bral statistiky brankářů jako vizitku defenzivní práce celého týmu. Samozřejmě na tom má svůj podíl i Kubelka. Obrana byla základní kámen týmu. Tam to fungovalo na výbornou. Zkušený Martin Čapek s mladým Lindnerem uprostřed a na lajnách Kraus a Roth.
Máte největší počet remíz (5), ale jen dva z nich jste dotáhli ke dvěma bodům. Na paenalty si nevěříte?
Na penalty si věříme, ale pokaždé to prostě nevyjde. Ve dvou zápasech na penalty nemělo ani dojít, měli jsme zápasy zvládnout v řádné hrací době.
Kteří hráči byli klíčoví a proč?
Klíčoví hráči bych řekl bratři Čapkové. Martin vnesl klid a přehled do zadních řad a Adam přehled ve středu zálohy. Ale můžu jmenovat i další, obranu už sem zmiňoval výše, s Adamem ve středu zálohy hraje stabilně dobře Benda, na kraji zálohy Mašín. Vlastně bych mohl postupně jmenovat všechny kluky, co nastupovali :)
Máte věkově dobře poskládaný tým (průměr 26,55). Na soupisce nejsou žádní kmeti, ale také málo nadějných dorostenců (resp. odehráli minimum).
V jarní části bych chtěl dát větší prostor právě dorostencům a mladým klukům z béčka. Uvidíme, jak proběhne zimní příprava, jestli budou mít chuť se v áčku prosadit.
Jak pečujete v Zásmukách o mládež? Roste mezi nimi talent?
S mládeží to není jednoduché, je málo lidí v dnešní době, kdo by chtěl něco dělat okolo fotbalu jako takového. Ale mládež u nás celkem funguje dobře. Dorost je na špičce tabulky dlouhodobě, pak máme mladší i starší žáky a přípravku máme pro tento ročník nepřihlášenou. Určite mezi mládeží talentovaní kluci jsou. Například v dorostu Dominik Žemba. Toho bych rád viděl v přípravě v áčku.
V soutěži Fair play jste obsadili dělené 2-3. místo za 16 žlutých a 1 červenou. Kladete na to důraz?
Určitě je to příjemné zjištění, že hrajeme takhle čistě, ale fotbal nejde hrát v rukavičkách. Tak nějaké karty přijít musejí.
Co vaši fanoušci? Některé zápasy jsem osobně viděl a zdálo se mi, že jich moc nechodí...
Za větší návštěvnost bychom byli určitě rádi. Snad když budeme pokračovat na jaře ve stejných výkonech, tak si fanoušci cestu na hřiště najdou.
Sleduješ na webu Fotbal u nás boj o korunu hráče podzimu mezi zásmuckým Kubou Lindnerem a kouřimským Pavlem Královským? Také hlasuješ?
Popravdě jsem tam teď dlouho nebyl, ale až to zhodnotíme, tak půjdu dát Kubovi hlas :)
Vašku, děkuji za rozhovor a přeji hodně krásných fotbalových zážitků.
To si přeji taky a všem čtenářům, fanouškům, hráčům přeji klidné vánoční svátky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.