Jak jsou připraveny týmy ohrožené sestupem?

Již jen poslední "generálkové" zápasy čekají na mužstva okresního přeboru. A vy si můžete přečíst třetí článek ze série příprav týmů. Tentokrát jsme se zaměřili na týmy, které jsou přímo ohroženy sestupem. Jedenáctý Velký Osek, třináctá Třebovle a po podzimu poslední Krakovany. Zvrátí tyto týmy podzimní postavení? A k těmto týmům přidáváme ještě info z tábora Libodřic (6.), které by sestupové starosti mít nemusely, ale... Míč je kulatý a začíná se od stavu 0:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jiří Sodoma, asistent trenéra Viktorie Velký Osek
Jedna drobná změna je na postu trenéra, kde jsme si prohodili role s Martinem Koškou, který je teď hlavním trenérem a já mu dělám asistenta. Je to hlavně z mých osobních důvodů, kdy chci mí trochu více času na rodinu. Co se týká kádru, tak ten zůstává beze změn. Po sestupu z B třídy se snažíme sázet na vlastní odchovance, máme tam dost dorostenců. Nechceme jít cestou přeplácení hráčů... Máme za sebou přípravné zápasy s Městcem Králové (prohra 1:3) a Opočnicí (1:0), čeká nás již jen generálka se Sány. A cíle pro jaro je úplně jasný i vzhledem k našemu postavení v tabulce - záchrana. Po sestupu jsme si mysleli, že bychom mohli být výš, ale rozhodli jsme se dávat větší šanci těm, kteří pravidelně trénují i za cenu možné nižší kvality. Věřím, že záchranu zvládneme i s tímto mladým týmem. Velký Osek začíná doma s Jevany, poté jedou do Zásmuk.
Josef Kocourek, trenér Třebovle
U nás se toho moc nezměnilo, kádr zůstává stejný. Ještě bychom chtěli hráče do obrany, máme něco v jednání a uvidíme, jestli to vyjde. Trénujeme od ledna podle plánu a tak snad něco natrénujeme. Zatím jsme odehráli zápasy s Kostelní Lhotou (výhra 7:1) a v Tatcích (výhra 4:2). V generálce nás čeká v sobotu Dobré Pole, kde si chceme ještě vyzkoušet nějaké varianty. Cílem je samozřejmě záchrana. Snad se nám to povede. Napoví nám začátek, kdy jedeme do Plaňan, doma Krakovany a do Konárovic
Jan Špinka, předseda Krakovan
Nedáme se zadarmo a z posledního místa ani jiný cíl než záchranu mít nemůžeme. Avizovaná změna trenéra proběhla a místo mě už vede zimní přípravu Vlastimil Chlád. Příprava asi probíhá dobře, čemuž nasvědčují i výsledky přípravných zápasů: prohra s Čáslaví B 1:6, prohra s Býchory 2:4, remíza s K. Horou B 1:1 a výhra nad béčkem Čáslavi 4:1. Výsledky mají stoupající trend. Do týmu se vrátili bratři Tlučhořové Roman a Ludvík, kteří delší dobu nehráli. Věřím, že nám hodně pomohou. Ještě bychom chtěli jednoho ofnezivního hráče, ale zatím nevíme, jak to dopadne. Odešel nám David Kubánek (J. Lhota). Myslím, že budeme dobře připraveni a ještě se o to popereme. Začínáme doma s J. Lhotou, pak do Třebovle a doma Kouřim.
Marek Hrstka, hráč FK Libodřice
Překvapivě i v týmu Libodřic došlo ke změně trenéra. Michal Škopek měl snahu zahájit přípravu v lednu, jenže když na trénink přišlo pět hráčů, tak přijmul nabídku od týmu 1.B třídy Sokoleč. Na jeho místo přišel hráč libodřického B mužstva Zelinka, který si na místo asistenta vybral Lukáše Lance (zkušený hráč, který dlouhé roky hrál 1.A třídu). Bohužel společně s trenérem Škopkem odešli i dva hráči ze základní sestavy. Kapitán Michal Müller, který šel také do Sokolče, a stoper Pavel Batelka do Libice . O příchodech zatím nevím. Trénujeme krátce, zatím jsme měli čtyři tréninky, které mě překvapily a potěšily, protože byla velká účast hráčů a trénink probíhal na dobré úrovni. Trenér dobře připravuje tréninkové jednotky. Odehráli jsme dvě utkání. První minulý týden proti celku Sedlec z kutnohorského okresu (remíza 3:3). A druhé utkání bylo teď v neděli proti Bečvárům (prohra 2:6). Nevím, jaký cíl mají určený trenéři, ale já jako hráč chci každý zápas vyhrát. A tak můj cíl za tým Libodřic je skončit do sedmého místa.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.