Nedokážu si představit, že bychom příští rok hráli Krajský přebor, říká náchodský Patrik Simon

Hráčem uplynulého kola se stal člen náchodské ofenzivy Patrik Simon. Ten v našem rozhovoru řekl, že i kdyby nastala situace, ve které by Náchod nepostoupil do vyšší soutěže, šlo by stále jen o sportovní "tragédii". 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
V posledním kole jste porazili Nové Město. Jsou zápasy s Novým Městem vzhledem k blízkosti obou měst brány jako velká derby? Byl zápas s Novým Městem vyhrocený?
Ono každý zápas, co hrajeme v této soutěži je vlastně derby. A jestli byl zápas vyhrocený? Zápas měl určitě kvalitu a každý tým chtěl vyhrát, takže emoce tam byly. Zápas byl hlavně speciální pro Honzu Hableho, který pochází z Nového Města, ale vše se obešlo bez zranění a bez zákeřnosti proti němu.
Na jaře jste zatím z patnácti možných získali deset bodů. Jak jste se zahájením jara spokojeni, bylo pro vás složité vrátit se po zimní pauze do zápasového rytmu?
Všichni jsme se už na začátek soutěže těšili, protože zimní příprava byla dlouhá. Z mého pohledu je 10 bodů málo. Zbytečně jsme ztratili bod v Trutnově, ve Vysoké a hlavně doma z Kratonohami jsme nemuseli prohrát.
Před dvěma týdny jste v důležitém zápase prohráli s Kratonohami 0:1. Co vám v tomto zápase scházelo?
My jsme hlavně prospali celý první poločas. Ve druhém poločase už to bylo lepší, ale stejně to bylo málo. Nejvíce nám scházelo připravit si více brankových příležitosti. Když naše největší branková příležitost přijde až v závěru utkání, tak je to špatně. K čemu nám je, že jsme vetší část zápasu měli míč na svých kopačkách, když si nevytvoříme žádné šance. Rozhodně, co nechybělo v zápase, byla atmosféra. Tím bych chtěl poděkovat všem fanouškům a mrzí nás všechny, že jsme je nepotěšili.
Na týmy pod vámi, které mají zápas k dobru, máte náskok deseti bodů. Dokážete si přesto představit, že byste po skončení sezony nepostoupili zpět do Divize?
Tohle si vůbec nepřipouštíme. Všichni na tréninku makáme a jdeme tvrdě za postupem. Nedokážu si představit, že bychom hráli příští rok Krajský přebor. Pokud se to stane, tak nám nezbývá nic jiného než postoupit příští rok. Je to přeci jenom sport a nejde o život.
Aktuálně máte na svém kontě sedm gólů. Jak byste zhodnotil vaše dosavadní výkony v letošní sezoně?
Nerad hodnotím své výkony. Od toho by měli být jiný lidé a rád si poslechnu, když mě někdo pochválí. Po každém zápase se mi promítá v hlavě, co jsem měl udělat lépe a co musím zlepšit. Určitě gólů mohlo být více, protože do šancí se dostávám, ale kdybych proměnil každou šanci, co mám, tak nehraji Krajský přebor.
O víkendu Náchod čeká Týniště, co od tohoto zápasu očekáváte?
Očekávám od toho, že všechny 3 body zůstanou doma. Týniště hraje o udržení v soutěži a potřebují také každý bod, takže k nám nepojedou odevzdání. Nevěřím tomu, že přijedou a budou hrát s námi otevřenou hru. Budou hrát ze zabezpečené obrany a vyrážet do protiútoků asi jako každý tým proti nám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.