Hráč 20. kola, Kamil Hurtík: Nejsilnějším zážitkem je setkání s hráči Sparty

Hráčem tohoto kola jste vybrali nučického stopera a kapitána, pětatřicetiletého Kamila Hurtíka. Tento hráč podává stabilní výkony a v tomto ročníku ještě nechyběl ani minutu. Góly nedává, ale jeho jistota v zadních řadách nehledě na rady "mlaďasům" je nenahraditelná. Kamil, přestože už má před domem nastartované auto, aby mohl manželku včas odvézt do porodnice, našel čas a ochotně a vtipně odpověděl na moje otázky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kamile, nejprve gratulace... Nedá mi to, abych se hned v úvodu nezeptal, jakou máte taktiku na zisk tohoto ocenění pro nučického hráče v každém kole? Myslíte si, že do konce sezóny získá tento titul ještě zástupce jiného klubu?
O žádné taktice nemám tušení. Samotného mě překvapuje, že nučický hráč většinou dokáže vyhrát hráče kola. A někdy mě překvapí i samotná nominace od trenéra do sestavy kola, jako třeba tentokrát. Jediná taktika, která mě napadá, je navýšení rozpočtu na rozlučku po sezóně. Jak bývá zvykem, za výhru platí vítěz kola příspěvek do hráčské kasy, která se pak použije při rozlučce. Naše opakovaná vítězství v anketě také svědčí o skvělé partě a podpoře mezi spoluhráči.
Jak jste viděl víkendový zápas z pozice stopera? Dělal vám vítr problémy?
Zápas se vyvíjel dle mého očekávání, s Jestřábí Lhotou hrajeme vždy vyrovnané zápasy, ve kterých rozhodne jeden, maximálně dva góly. Většinu zápasu se hrálo od vápna k vápnu s minimem šancí na obou stranách. Je pravda, že za stavu 1:0 jsme měli možná blíže k vítezství, ale nedokázali jsme proměnit dvě vytvořené šance a to nakonec rozhodlo o nerozhodném výsledku, který je podle mého názoru spravedlivý a odpovídá průběhu zápasu. Vítr neměl na průběh utkání zásadní vliv. Myslím, že naše mužstvo až na výjimky nemá s větry problémy.
Jste na hřišti statisticky nenápadný - za celou sezónu 3 ŽK, žádná červená. To je na obránce velice slušná hra.
Ano, vypadá to, že jsem statisticky nenápadný, což je dáno tím, že nemám rád zákeřnou hru, balony se snažím odebírat bez faulu. A pokud už se k nějakému faulu musím uchýlit, tak bez zbytečných zákeřností a zranění.
Asi ani moc gólů nedáváte. V této sezóně žádný. Dal jste už vůbec nějaký?
To je pravda, že gólů moc nedávám. Poslední roky mám v průměru 1 gól za sezónu, tak snad do konce letošní sezóny ještě nějaký vstřelím. Samozřejmě je to také dáno postem, na který mě trenér staví. V Nučicích není tajemstvím, že jsme s trenérem Krutským ml. spolu hráli od žáků a vždy se přetahovali, kdo vstřelí za sezónu víc gólů. Pavel svou hráčskou kariéru vyměnil za trenérskou, tak se logicky začal obávat, že ho v celkové statistice počtu vstřelených gólů předběhnu a proto mě staví radši do obrany.
Zato máte všechny odehrané minuty. O to jsou vaše statistiky karet ještě lepší. Jste pro mužstvo nepostradatelný?
Na to, jak jsem pro mužstvo postradatelný či nikoli, mám jeden příklad. Zrovna příští kolo se asi po 5 letech nebudu moci dostavit na mistrovské utkání, protože jdu na koncert mé nejoblíbenější kapely (ACDC). A vzhledem k tomu, že mužstvo mě nutně potřebuje, začali už jednat s kapelou, aby koncert odehrála o den dříve nebo alespoň posunula začátek.
Děláte kapitána, jak jsem psal výše statisticky nenápadný, ale mužstvo ukočírovat zvládnete?
Jako kapitán jsem byl demokraticky zvolen před mnoha lety a mužstvo je s mým nenápadným vedením asi spokojeno, proto si mě vždy znova zvolí. S ukočírováním mužstva jako současně nejstarší hráč týmu nemám problém, spoluhráči jsou slušně vychovaní a vědí, že starší se má poslouchat.
Jak jste se vlastně k fotbalu dostal?
V době mého dětství byl fotbal hlavní zábavou všech kluků a téměř denně jsme si chodili kopnout na hřiště. A takto jsem se k fotbalu dostal. S organizovaným fotbalem včetně pravidelných tréninků a zápasů jsem začínal v Nučicích asi v šesti letech a byl a bude pro mě vždy sportem číslo jedna.
Hrál jste vždy obránce? Který post byste si rád ještě vyzkoušel?
V žácích jsem začínal na postu útočníka, kde jsem měl i poměrně velkou gólovou úspěšnost. Postupem let jsem přešel na pozici středního záložníka a zde jsem setrval většinu své aktivní kariéry. Tento post mě samozřejmě bavil ze všech nejvíc a rád bych si ho ještě někdy zahrál. Vzhledem k mé univerzálnosti jsem teď pro mužstvo nejvíce platný na pozici obránce. Za gardu jsem si ale vyzkoušel už i post gólmana, ale tento pokus nedopadl nejlépe, obdržel jsem v jediném utkání 10 branek. Na hřišti jsem si za 28 let aktivního hraní fotbalu vystřídal opravdu všechny pozice, jediný post, který mě napadá, že bych si ještě mohl vyzkoušet, je pozice trenéra. Ale takové ambice zatím nemám.
Jaké jsou vaše koníčky mimo fotbal, co děláte,... Vím, že očekáváte přírůstek do rodiny, tak žehlení a praní je vaše hobby?
Kromě fotbalu je mým největším koníčkem moje rodina, manželka a syn a brzy mezi ně přibude i očekávaný přírůstek. Aktivně se věnuji dalším sportům, od badmintonu, přes lední i kolečkové brusle, lyže, snowboading až po plavání a pěší túry. Na žehlení a praní mám naštěstí manželku, ale rád pro rodinu uvařím něco dobrého.
Jaké umístění tipujete pro naše hokejisty na MS?
Jsem celoživotní optimista, proto věřím, že se dostaneme do finále.
Jakou vzpomínku máte s fotbalem?
Nejsilnějším fotbalovým zážitkem pro mě bylo setkání se sparťanským „A“ mužstvem, kterému od malička fandím, u příležitosti předání vydražených fotbalových dresů.
Kamile, díky za krásný rozhovor a přeji, ať vám vše vyjde...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.