Chtěl jsem být brankář jako táta, prozradil Lukáš Havránek

Jako malý žáček se přihlásil do kouřimského fotbalového klubu, prošel zde všechny kategorie a už dlouhá léta je oporou "A" týmu. Taková věrnost klubu se jen tak nevidí. A o kom že je řeč? O hráči prvního kola OP, brankáři Kouřimi, Lukášovi Havránkovi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji k titulu hráč kola. Jak jste toto ocenění přijal?
Děkuji za gratulaci. Abych pravdu řekl, moc jsem tomu nevěřil. Nepřišlo mi, že bych podal bůhvíjaký výkon. Ani nevím, jak jsem se dostal do nominace. Ale každopádně takový titul potěší.
Nominaci jste dostal od soupeřova gólmana, který ocenil, že ´na rozdíl od něj jste něco chytil...´
Aha, tak mu děkuji :-) No loni se mi stejně jako celému týmu moc nedařilo, ale letos to doufám bude od mužstva i ode mě bude lepší.
Jak probíhala příprava pod novým, trenérem Malinovským?
To je právě důvod, proč si myslím, že bychom měli být lepší, třeba i být ve špičce tabulky. Nacvičujeme nový herní systém hlavně v obranných řadách. Když to natrénujeme, tak nám to pomůže, ale zatím je to téměř pro všechny velká změna.
Cíle Kouřimi jste už nastínil. Co jinak očekáváte od letošního ročníku?
Za favorita považuji Velim, nahoře bude asi i Jestřábka a nejspíš Žiželice. Jejich formu prověříme hned o víkendu a mohu hned vzkázat, že tam rozhodně nepojedeme prohrát.
Jak jste se vůbec k fotbalu dostal? A proč zrovna do brány?
Táta hrál fotbal a my s bráchou jsme to samozřejmě chtěli také. Takže jakmile jsme dorostli, šup s námi na trénink. Nejprve mě trenéři cpali někam na beka, ale já chtěl chytat jako táta. Jenže gólmana jsme měli. Jednou ale nepřišel a já se hned do brány nacpal a už mi to nikdo nevzal.
Jaké nejpovedenější zápasy se vám vybaví?
Tak těch je spousta, ale asi bych zmínil můj první zápas za "A" tým proti Poděbradům. Bylo mi osmnáct a náramně jsem si to užil
Co vás ještě baví mimo fotbal?
Jsem řidič z povolání. Jezdím tedy pouze po Čechách, abych stíhal tréninky a fotbaly, ale i tak je to zabíračka. Takže relax, rybaření a dcera s manželkou. Na ryby chodím opravdu odpočívat. Největší ulovený kus je asi kapr 65cm nebo amur. Ale já si tam v klidu sednu, dám si dvě pivka... No a když není fotbal, tak samozřejmě jsou jiné sporty, baví mě hodně hokej.
A co říkáte účasti českých týmů v evropských ligách?
Jsem sparťan a tak mě samozřejmě mrzí vyřazení, ale ani většina dalších týmů mě nepotěšila. Ještě že aspoň Slavie uspěla a budu jí držet palce. Myslím, že to třetí místo by mohlo klapnout, Inter bude nejslabší. Ale kluci si to můžou užít, hlavně neudělat ostudu

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.