Nováček vydoloval první tři body


Branky


70. J. Vlk
0

Velimští v utkání potvrdili roli favorita a jedinou brankou Jiřího Vlka ze sedmdesáté minuty si připsali do tabulky první tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Jedna šance na každé straně, gól žádný

Před utkáním nám vedoucí velimské rezervy Jaroslav Češpiva prozradil následující informace: "Jak jsem avizoval, vedení velimského oddílu, v týdnu před zahájením okresních soutěží, uvolnilo na hostování do Nové Vsi Marka Ramšáka a Jakuba Roudnického. S velkým napětím se očekával vstup naší rezervy do podzimních bojů v kolínské okresní I. lize, Postřižínském okresním přeboru. Letošní ročník je nabit zvučnými mužstvy a dovolím si říci, že ve Středočeském kraji bude mít, možná, nejvyšší úroveň. Nás čekala TJ Nučice. Zásadně  naše vedení nepřipustilo myšlenky, že soupeř patří ke slabším. Takové informace k nám pronikly. Náš nový, lépe staronový, trenér Jirka Fogy Ptáček připravil mužstvo na těžkého soupeře. Tomu odpovídala i nominace, ve které se objevilo sedm hráčů ze skupiny tzv.A/B/D(z toho  dva dorostenci) a dva další náhradníci z áčka. Už příprava napovídala, že trenér provede změny v sestavě. Upřímně se přiznám, že jsem byl docela překvapen."

 

Obě mužstva do utkání doslova vlétla. Prvních  pět minut patřilo domácím, ale soupeř se nedal a hru rychle vyrovnal. Do 20.min. byla hra vyrovnaná, Nučice byly aktivnější, bojovnější a důraznější, naše hra byla více technická, kombinační, ale pomalejší. Ve 20.min. zahrozil domácí L. Hájek, po centru J. Nedbala, ale dal vedle. Hra se přelévala od šestnáctky k šestnáctce, ale chyběla střelba. A když někdo vystřelil tak vedle.

 

Ve 44.min. přišla velká příležitost hostí. Kubalík se dostal k sólu, běžel sám na brankaře, ale na D. Dejmka nevyzrál. Ten vyběhl, zúžil střelecký úhel a míč chytil. Výborně Dejmas, ta planimetrie ti přece jenom pomohla. Poločas skončil 0:0.

Změny v sestavě domácích pomohly k rychlejší hře

V poločase provedl trenér Velimi tři změny. Domácím nehrála záloha, především kraje a téměř neexistoval útok. Proto odešli nevýrazní Zajíc, M. Kosina a .Kasal. Do útoku nastoupil  Milichovský, k němu se posunul Hájek, na levý kraj zálohy nastoupil Jehlička, napravo se posunul Nedbal, Srp přišel na post defenzivního záložníka a  J. Vlk se posunul dopředu na post pod hrotového hráče.

 

A začalo to fungovat. Oba krajní záložníci a útočník Milichovský zrychlili hru, rozhýbali celé mužstvo a přišel tlak domácích. Předpokládali jsme, že soupeř  nasazené tempo nevydrží a ono to přišlo. Hosté úbytek sil nahrazovali obětavostí a bojovností. Jedna chyba však přišla a rozhodla zápas. V 70.min. našel Jehlička před velkým vápnem Jiřího Vlka a ten střelou k tyči rozhodl - 1:0. Tady zaváhal, jinak výborný, brankař Nučic T. Krutský.

 

Domácí chtěli výhru pojistit a tak přišel ještě v 71.min. kanonýr Slavík na místo Hájka. V závěru se hosté snažili vyrovnat. V 78.min. dali branku, ale pro postavení mimo hru neplatila. V 81.min.z trestného kopu nádherně vystřelil Nedbal, ale brankař Krutský vytáhl zákrok zápasu.

 

Poslední minuty byly plné nervozity. Domácí čekali konec, ale rozhodčí ještě zapískal asi v 90+4.min., trestný kop proti domácím, který viděl asi jen sám rozhodčí. Hosté už neuspěli. Konec a šťastné vítězství velimského béčka 1:0. Někteří říkají, že zasloužené.

 

 

autor článku: Mgr. Jaroslav Češpiva, vedoucí FC Velim B



Ohlasy k zápasu


FC Velim B
Jaroslav Češpiva, vedoucí týmu: Po vyrovnané první půli provedl trenér změny, které vedly k lepší a hlavně rychlejší hře. To, společně s ubývajícími silami hostujících hráčů, se projevilo naší územní převahou. Bohužel, v celém zápase chybělo více střelby a tak jsme naštěstí rozhodli jediným gólem. Vítězství je to ale zasloužené.

TJ Nučice
Petr Houdek, vedoucí týmu: Do Velimi jme přijeli bez tří hráčů ze základní sestavy, proto jsme do zápasu nastoupili s defenzívní taktikou. První půle byla opatrnější a bez šancí, vyjma průniku Kubalíka, kterého vychytal domácí gólman. Ve 2. poločasu nás domácí zatlačili a vytvořili si gólové příležitosti, které neproměnili. Tlak domácích vyvrcholil brankou, kdy střelou z 20 m k tyči překonali našeho gólmana. Poté jsme hru vyrovnali a vstřelili branku, která pro údajný ofsajd neplatila. Domácí si už výhru pohlídali i přes náš závěrečný tlak. I když Velim B byla favoritem a má širší kádr než my, měli jsme na to tady udělat alespoň bod.



Počet diváků: 70. Rozhodčí: Černý Martin - KUBELKA Petr (N), ZÁPOTOCKÝ Milan (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.