1:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.06.2019 17:00

29.kolo, Divize A, 2018-2019


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Jindřichův Hradec šokoval výhrou v Rakovníku


Branky


15

Před zápasem mohla domácí kabina SKR řešit případný postup do ČFL, po zápase již s jistě sestupujícím jihočeským klubem se ale naděje vzdaluje. Jindřichův Hradec předvedl v Rakovníku pěkný fotbal a šel do vedení. Žluto-modří dokázali srovnat, ale v závěru zápasu chtěli až moc vyhrát a po vlastních chybách důležitý zápas nezvládli, ba dokonce ani nebodovali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Překvapivé vedení

Před zápasem se dala očekávat jasná dominance domácích, ale nebylo tomu tak. Jihočeši mohli hrát s klidem na kopačkách, svůj osud už znali, kdežto domácí měli ve hře postup do ČFL. Možná právě toto spoutalo rakovnickým fotbalistům nohy. Ti se uchýlili k dlouhým nákopům, které nikam nevedly. Naopak hosté se snažili hrát fotbal a na domácí SKR byli připraveni. Rakovník mohl těžit ze závarů ve vápně, kam létaly centrované míče, ale kýženou branku nevytěžili. Ani po pěkné střele Hamouze zpoza vápna, kterou Blažek vytahoval konečky prstů.

 

Mladík v brance Jindřichova Hradce měl spousty práce především s centrovanými míči, prozatím ale držel čisté konto. Hosté také zahrozili. Ze středu hřiště vyslal skrytou kolmici Gueye na Jindru, před kterým za pět dvanáct zasáhl skluzem obránce. Dále se ze strany do vápna prosadil Votava, jehož střelu musel Šíma vyrážet. Ve 28. minutě se hosté dočkali branky. Jindra centroval z levé strany na neobsazeného Králíčka, který přes Šímu poslal svůj tým do vedení - 0:1. I před domácí brankou byly závary, ale do konce poločasu se skóre neměnilo.

Vidina ČFL se vzdaluje

Druhý poločas nabídl hned ze svého začátku velkou šanci na obou stranách, skóre se ale neměnilo. Hrálo se nahoru dolů a gól visel ve vzduchu. Po hodině hry se dočkali domácí. Rohový kop propadl až ke Krupičkovi, který se po závaru ve vápně nejlépe zorientoval a srovnal stav zápasu - 1:1. Domácí si vytvořili další šanci. Červený se individuálně prosadil po pravé straně a nahrával do vápna na Schwendta. Ten místo střely chytře zakryl míč a přiťukl ho Sklenkovi, jehož střela byla bohužel pro žluto-modré slabá.

 

V další gólovce se objevil Severin. Toho chytrým lobem vysunul za obranu Sklenka, ale tváří tvář Blažkovi poslal domácí útočník míč jen těsně vedle. Hostující brankář držel svůj tým při nebezpečných centrech do vápna a vůbec působil odhodlaně. Na druhé straně to zkoušel z dálky Jindra, jeho pokus Šíma vyrážel na roh. Pěknou technickou střelu si přichystal i Janák zpoza vápna, bohužel pro hosty míjela jen těsně vzdálenější tyč. Čas plynul a body se hodily především Rakovníku.

 

Jihočeši byli ale dobře takticky připraveni a se soutěží se chtěli loučit důstojně. Ke konci zápasu domácím odešel fyzicky střed hřiště a ze hry musel odstoupit i tahoun Červený. Hosté závěr zápasu dohráli velice zkušeně u praporku, potlačili tlak domácích, který nebyl až tak enormní a z brejkové situace na konci zápasu rozhodli o svém vítězství. Gueye táhl po pravé straně míč do otevřené obrany, za kterou vyslal nahrávku na Jindru a ten zprvní pod břevno rozhodl o vítězi - 1:2.

 

Galerie od Antonína Vydry a také od Davida Svobody, jehož foto si můžete prohlédnout také ZDE.



Ohlasy k zápasu


SK Rakovník
Marek Tvrz, předseda klubu: Zklamání. Zřejmě jsme neustáli tlak, který souvisí s bojem o třetí místo. Hosté bránili a my si neporadili s jejich obranou. V závěru jsme se hnali za vítězným gólem a dostali z brejku gól.

FK Jindřichův Hradec 1910
Marek Černoch, trenér: Po delší době jsme hráli způsobem, jakým chceme hrát. Kluci plnili taktické věci, jsem maximálně spokojen jak s výsledkem, tak s předvedenou hrou. Domácích jsme se nezalekli, dodržovali jsme zvolenou taktiku a jako nadstavbu jsme hráli fotbal. Soupeř jen nakopával, my jsme chodili do smrtících brejků.



Sestavy


SK Rakovník
P. Šíma [-] - J. Razím [-] , Z. Schwendt [-] , P. Besta [-] , P. Tvrz [-] , J. Severin [-] , J. Červený [-] (88. J. Červený [-] ) , T. Pucholt [-] (46. K. Vilímek [-] ) , J. Sklenka [-] , R. Hamouz [-] (81. J. Čech [-] ) , J. Krupička [-]

FK Jindřichův Hradec 1910
T. Blažek [-] - M. Völfel [-] , R. Tomek [-] , M. Janák [-] , L. Králíček [-] , T. Jindra [-] (90. V. Princ [-] ) , J. Chalupský [-] , F. Votava [-] , O. Blažek [-] , V. Kněžínek [-] , A. Gueye [-]

ŽK: 41. A. Gueye , 84. O. Blažek .
Hráči zápasu: J. Červený - M. Janák , T. Jindra , A. Gueye , T. Blažek .
Počet diváků: 220. Rozhodčí: Kolátor Petr - TROJAN Michal, NEDVĚD Vít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Pešek

Expert: Jan Červený
Tip experta: výhra domácích

SK má na jaře formu a doma to potvrdí za tři body.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích