1:2
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.04.2024 16:30

21.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Maxwell zařídil výhru Morendy v Kunštátě


Branky


51. L. Málek - 34. M. Essuon , 69. M. Essuon
9

Perně vybojované a také vychytané vítězství Morendy na půdě Kunštátu. Domácí nevyužili své šance, když si vylámali zuby hlavně na brankáři Morendy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Druhé jarní a celkově i venkovní vítězství áčka (na podzim na Svratce v Komíně 3:1) přivezla Morenda z trávníku pátého Kuštátu. Je velice cenné. Především proto, že k němu mužstvo dokráčelo velikou bojovností a nasazením. A popravdě musíme přiznat, že i díky vynikajícímu výkonu brankáře Jakuba Tišnovského. To, co bylo řečeno platí především o druhém poločase. V tom prvním Morenda eliminovala domácí snahu o převahu častějším držením míče a dobrou kombinaci uprostřed pole. Až za obranu domácích se ale technickým fotbalem dostávala spíše sporadicky. Vedení hostům zařídil »životní« gólovou trefou Maxwell Essuon. Zezadu si naběhl na odražený míč z vápna a jeho dělovka se od břevna odrazila těsně za brankovou čáru a znovu těsně za břevno. Tentýž hráč pak mohl Morendě zajistit víc klidu do přestávky a druhé části. V poslední minutě první půle už takové štěstí neměl a jeho střela se od tyče odrazila do pole. Domácí předváděli jednodušší fotbal, dopředu rychle nákopy nebo po stranách, ale ani oni nějaké větší šance neměli. K té nejvážnější v první půli jim ve dvacáté minutě pomohla teč jednoho z našich obránců, ale na změněný směr Štenclovy střely stihl Tišnovský zareagovat a míč vyrazil na roh.

Druhý poločas byl fotbalově jiný. Kunštát udělal změny v sestavě a hlavně zvýšil obrátky a důraz. Najednou se mu už dařilo dostávat se za naši obranu, a také si vytvářet šance. Tu první hned čtyři minuty po přestávce zneškodnil domácímu Janíčkovi náš gólman. Následující minutě ale už kapituloval, když po centru odražený míč propadl k mladíčkovi Lukáši Málkovi a ten dokázal »z pětníku« a tísněný ve skrumáži dostat míč za Tišnovského záda. Byli jsme pod tlakem, ale naše bránění bylo aktivní. V 69. minutě se z defenzivy vyvinul takřka učebnicový brejk. David Abdulai ze své poloviny vyslal dlouhou kolmici do běhu Essuonovi a ten z úhlu dokázal trefit míč po zemi k bližší tyči. Naše vedení Kunštát zaskočilo jen na chvíli a v podstatě až do konce zápasu se hrálo na naší polovině a před naší brankou. V ní ale Tišnovský čaroval a domácí fanoušky přiváděl málem k »šílenství«. V 75 minutě zlikvidoval sólo nejlepšího domácího i krajského střelce Bělehrádka. A už prodlouženém čase odmítl remízu doslova zázračným zákrokem, když kočičím skokem vytáhl z pod břevna teč jednoho z našich obránců.

REPORT:SK Moravská Slavia



Ohlasy k zápasu


FK Kunštát
Vladan Horák (trenér): V prvním poločase byla lepším týmem Morenda, která u nás hrála rychlý a kombinační fotbal. Hosté se dostali do vedení pěknou dalekonosnou střelou, kdy jsme nepokryli prostor odraženého míče. Hned od začátku druhého poločasu jsme dostali Morendu pod tlak a v 51. zaslouženě vyrovnali. Naše herní převaha pokračovala a zdálo se, že půjdeme za otočením výsledku. V 69. minutě ale přišla studená sprcha, hosté vyřešili až do gólu brejkovou situaci. Alespoň na vyrovnání to v závěrečné dvacetiminutovce ještě bylo. Vytvořili jsme si 2-3 gólové možnosti, ale výbornými zákroky nás vychytal brankář. Podobná utkání bychom na domácím hřišti měli výsledkově zvládnout. Náš výkon snesl měřítko až ve druhém poločase. Pro lepší výsledek jsme dnes ale měli udělat daleko víc už v první půli. Teď nás čekají 3 zápasy na venkovních hřištích - to je výzva.

SK Moravská Slavia Brno
Aleš Schuster (trenér): Čekali jsme, že to bude bojovné utkání, a to se potvrdilo. Před zápasem jsem kromě těch obecných pokynů, které dáváme před každým utkáním, zdůrazňoval, že tentokrát tam musí být o mnoho víc vůle a odvahy jít do soubojů. A kluci to plnili. Trpělivě jsme si šli za tím svým a dostali za to odměnu v podobě tří bodů. Nechci přímo tvrdit, že jsme vyhráli zaslouženě, ale ta odměna zasloužená je, protože kluci do toho dali všechno. Zejména ve druhém poločase, kdy jsme byli pod tlakem a do vápna nám létaly nebezpečné standardky. A samozřejmě podržel nás Kuba v brance!



Sestavy


FK Kunštát
I. Loukota [-] - M. Štencl [-] , T. Gracias [-] , R. Zeman [-] , V. Bezděk [-] , M. Janíček [-] (83. M. Lick [-] ) , L. Málek [-] (83. J. Konečný [-] ) , F. Adamec [-] (77. V. Boček [-] ) , J. Baňa [-] , T. Bělehrádek [-] , D. Hanák [-] (77. T. Adámek [-] )

SK Moravská Slavia Brno
J. Tišnovský [-] - S. Čus [-] , O. Kubík [-] , A. Podzámský [-] , L. Gruber [-] (47. R. Suchomel [-] ) - O. Havelka [-] , R. Adejumobi [-] , M. Šembera [-] (90. D. Štěpánek [-] ) , M. Zatloukal [-] (24. L. Roštínský [-] ) , M. Essuon [-] - D. Abdulai [-] (90. J. Bartkovič [-] )

Počet diváků: 150. Rozhodčí: BÁBÍČEK Radek - KULÍŠEK Přemysl, KORČÁK Jaroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Petr Florián

Expert: Jakub Sedlák
Tip experta: výhra domácích

Kunštát jednoznačně vyhraje.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích