4:0
(3:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.04.2024 16:30

22.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Morenda si poradila jasně s Mutěnicemi


Branky


11. D. Abdulai , 21. S. Čus , 32. S. Čus , 81. D. Abdulai
10
Vysoké vítězství Morendy nad Mutěnicemi ve 21. kole krajského přeboru konečně trochu utrhlo áčko od nebezpečných sestupových vod tabulky. Zrodilo se po výborném prvním poločase, kdy domácí jasně režírovali hru a těžili z hrubých chyb mutěnické defenzívy.
Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Trenéra Aleše Schustera pro tento zápas nahradil na střídačce sportovní manažer Libor Danihelka. V páté minutě sledoval, jak se z nebezpečně vyhlížející akce vyvinul jen závar před mutěnickou brankou. V protiútoku si zase zkomplikoval situaci Marek Mokruša a Romanu Weiglovi náš gólman Jakub Tišnovský nakonec míč sebral. Tím úvodní vzájemné oťukávání skončilo a taktovku jednoznačně uchopila Morenda. V deváté minutě si na centr zleva naběhl Samuel Čus, jeho hlavička sice vypadala pěkně, ale byla slabá. Do třetice už uhodilo. Čus na půlce vysunul doprava Ondřeje Havelku, ten si podél postranní lajny naběhl až k bližší tyči do malého vápna soupeře a stříleným centrem vlastně trefil zezadu dobíhajícího Davida Abdulaie. Míč nemohl jít jinam než do sítě. Adbulai pak ve 13. minutě napodobil Havelku, když se z opačné strany také se proháčkoval až k bližší tyči, ale Čuse před brankou přihrávkou nenašel. Vesměs vysocí hráči hostů praktikovali jednoduchý fotbal. Vynechávali střed zálohy, ale nakopávané balóny naši obránci bezpečně zvládali. Ve 21. minutě se mutěnickým stoperům nepodařila malá domů a Čus mazácky přeloboval gólmana Filipa Leznara. Ke třetímu gólu bylo hodně blízko o deset minut později. Essuon s Abdulaiem šli dva na jednoho, ale prvně jmenovaný dal spoluhráči míč na paty. Jinak by šel sám na brankáře. Jak se taková šance proměňuje, ukázal hned z dalšího útoku Čus. Nereagoval na mávání rukama mutěnických obránců, kteří místo hraní zbytečně reklamovali ofsajd. Samuel za nimi převzal míč a zase s jistotou obstřelil bezmocného Leznara. Těsně před přestávkou mohl Čus zkompletovat hattrick. Perfektně si na prsou pracoval dlouhý pas, dal si to na nohu, ale mutěnický gólman proti němu vyrazil včas a šanci zmařil.

Hned na začátku druhé půle se hosté dostali ke své dosud největší šanci. Ve skruži před Tišnovským se míč odrazil Marcelu Čepilovi, který zblízka přestřelil branku. Na druhé straně nechali Mutěničtí podobnou volnost Abdulaiovi, ale i ten, pro změnu hlavičkou, netrefil mezi tyče. Druhý poločas se pak hrál podle úplně jiných not a Mutěnice měly míč v držení častěji, ovšem brejky slavistů byly nebezpečnější. V 55. minutě šel Abdulai zprava sám na branku, jenže asi vystřelil moc brzo, ale hlavně velice slaboučce. Ve stoprocentní tutovce se pak ocitl o pět minut později. To zase šli s Essuonem dva na jednoho. Tentokrát ho Maxwell krásně uvolnil, ale nejlepšímu střelci Morendy při prvním doteku odskočil balón. Pak to tvrdou ranou z ostrého úhlu zkoušel Čus, ale gólmana Mutěnic nepřekvapil. Konečné skóre bylo stanoveno v 80. minutě. Hostující defenzíva se zase věnovala spíše rozhodčím a zcela přehlédla zezadu nabíhajícího Essuona, který pak zase předložil Abdulaiovi míč před branku a tentokrát to prostě minout nešlo. Byl na malém vápně a před ním nikdo. Krásnou tečkou za vydařeným utkáním pak byla poslední minuta. Abdulai obloučkem prakticky z nulového úhlu přeloboval Leznara, míč si lízl o břevno a dorážku pak asi překvapený Richard Suchomel poslal do rukou ležícího mutěnického brankáře.



Ohlasy k zápasu


SK Moravská Slavia Brno
Libor Danihelka (sportovní manažer): Po vítězství a hlavně takovém skóre 4:0 se mně zápas hodnotí dobře. Šli jsme do něj s tím, že potřebujeme body, protože ta tabulka se dole vyrovnává a my chceme z toho pásma utéct co nejrychleji. To se nám doufám daří. Hra nebyla bez chyb, ale to je ve fotbale normální. V prvním poločase jsme dokázali využívat jejich chyb a já jsem měl představu, že za stavu 3:0 ve druhé půlce víc podržíme balón, že si trochu víc zahrajeme fotbal. Zkrátka, abychom si dovolili být trošku fotbalovější. Ale celkově je to samozřejmě velká spokojenost.

FK Mutěnice
Jaroslav Munzar (trenér): Do zápasu jdeme s tím, že chceme hrát fotbal, ale hned na začátku první půlky uděláme dvě hrozné hrubé chyby. A hlavně od těch zkušených bych to nečekal. Ke třetímu gólu se radši nebudu vyjadřovat. O poločase jsme si řekli, že to ještě zkusíme. Trochu jsme to přeskupili a najednou to šlo. Hra byla vyrovnaná a myslím si, že v určitých pasážích jsme určitě měli víc ze hry. Žádná bouřka v kabině to ale nebyla. Já jsem zastáncem toho, že je zbytečné na hráče křičet. Navíc teď tady máme hodně mladých kluků, a to by nepomohlo. Spíš si to všechno v klidu vyříkáváme. Oni si to tak určitě víc vezmu k srdci, a taky i rady od těch starších kluků. Druhý poločas už se podle toho také vyvíjel. Ten čtvrtý gól už nic neřešil. Někteří naši kluci jsou po virózách a v závěru už sotva spletli nohama. Takže celkově domácí po našich chybách vyhráli zaslouženě.



Sestavy


SK Moravská Slavia Brno
J. Tišnovský [-] - O. Kubík [-] , A. Podzámský [-] , L. Gruber [-] (81. R. Nony [-] ) , S. Čus [-] - M. Šembera [-] (32. R. Suchomel [-] ) , O. Havelka [-] , R. Adejumobi [-] , L. Roštínský [-] , M. Essuon [-] (85. M. Dmytriv [-] ) - D. Abdulai [-]

FK Mutěnice
F. Leznar [-] - M. Opluštil [-] , S. Koutský [-] , J. Kabela [-] , R. Weigl [-] (81. L. Mokruša [-] ) - L. koplík [-] (86. M. Hrabina [-] ) , D. Koštuřík [-] - M. Mokruša [-] (81. A. Prčík [-] ) , M. Čepil [-] (81. T. Růžička [-] ) , P. Petrucha [-] (72. M. Buchta [-] ) , M. Malacka [-]

ŽK: 73. R. Adejumobi - 35. P. Petrucha , 36. M. Čepil , 62. M. Opluštil , 66. S. Koutský .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: JURČA Lukáš - HANÁK Radim, SKOUPÝ Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Petr Florián

Expert: Radim Chyla
Tip experta: výhra domácích

Proti nám měli solidní utkání, myslím si, že vyhrají.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích