Pivovary Lobkowicz SESTAVA ROKU - Středočeský | Rakovník | Okresní přebor , 2021-2022

Datum kola: 23.06.2022

0

Sezona 2021/2022 je u svého konce a my vám přinášíme jedenáct nejlepších fotbalistů uplynulého ročníku. Kdo se stane králem trávníků? To už je na vás. Již nyní můžete hlasovat. A zároveň si můžete v galerii prohlédnout zajímavé momentky.

Sestava sezóny má omezenou kapacitu. Rozhodující při výběru byly především výkony během celého soutěžního ročníku s ohledem na individuální statistiky, ale především na počet nominací od jednotlivých zástupců všech týmů soutěže. Výsledek? Věříme, že zde najdete svého favorita, kterého budete zásobovat svými hlasy a doženete ho k zisku ocenění hráče sezóny!

 

Brankář

 

Post brankáře je velmi specifický a narozdíl od jiných pozic v sestavě toto místo může zaujmout jen jeden. Martin Hůla je mladý a velmi nadějný brankář, který po svém návratu z diviziního Českého Lva Beroun předváděl v brance Roztok velmi dobré výkony, svůj tým držel a i přes svůj nízký věk se stal oporou celku od Berounky. Roztoky příliš gólů nedávají a především díky svému gólmanovi jich také moc nedostávají. "Hůlis" je jedním z těch, kteří se pod konečné čtvrté místo podepsali tučným písmem. Čisté konto si žádné nepřipsal, ale nebýt jeho, nejsou Roztoky v horní části tabulky.

 

„Martin Hůla je mladý gólman, který má velmi dobrou hru nohou a má dobrý styl chytání. V soutěži jako je okresní přebor je ho škoda“, říká na adresu talentovaného brankáře Jiří Týče, hráč Senomat.

 

Obrana

 

Při absenci Miroslava Hájka vedl tým do boje s kapitánskou páskou na ruce. Odkopáno už má hodně a nyní své zkušenosti prodává v dresu rezervního týmu Tatranu Rakovník. Tedy, prodával. Budoucnost tatranského fotbalu je velmi nejistá, ale pojďme se bavit o jeho stoperovi a duši týmu. Marek Kučera je bojovník, který na hřišti nevynechá žádný souboj. Do několika zápasů šel i se zdravotním handicapem, ale postavil se tomu čelem a na hřišti nechal všechno. Hráč, který nevypustí žádný souboj, nebojí se tvořit hru a když se nedaří, tak své spoluhráče podpoří. Prototyp zodpovědného a velmi fotbalového stopera nemůže v sestavě sezóny chybět.

 

„Marek je ten typ hráče a obránce, za kterým chce brankář chytat, což můžu sám potvrdit. Na hřišti nechá všechno, podporuje tým a nic nevypustí. Po delší době jsme se spolu sešli v Tatranu a i když jsem za jeho zády tuto sezónu odchytal pouze dva zápasy, na mých prvních slovech se vůbec nic nemění, pouze se potvrdily,“ nemůže si vynachválit svého spoluhráče z jarní části Tomáš Pešek.

 

Stoper s kvalitní kopací technikou, o které se některým může jen zdát. K tomu zkušenost, přehled a fotbalové myšlení. Jarní část po zdravotní stránce nebyla tím, na co by chtěl Jan Vrábík vzpomínat. Zdravotní trable byly ale až na druhém místě za fotbalem. Kněževeský stoper se kvůli problémům s kolenem objevil jak mezi třemi tyčemi, tak i v útoku. Musel se spolehnout na svou slabší levou nohu, ale pořád měl co nabídnout. I změna pozic v nelehké situaci ukázala, jak se správný kapitán osmého celku soutěže k fotbalu staví.

 

Jesenice má na pozici středního obránce obrovskou sílu. A také rychlost, ke které přidává Jaroslav Mutínský téměř stoprocentní úspěšnost v osobních soubojích. Po podzimní části v týmu nevládla úplná spokojenost, jaro ale bylo o poznání lepší. Jesenický stoper měl na zlepšení celého týmu velký podíl. V několika zápasech ukázal, že je pro svůj celek oporou a tomu odpovídaly jeho výkony na hřišti.

 

„Proti Jardovi Mutínskému nechce snad nikdo hrát. Je důrazný a hodně rychlý,“ uznává kvality jesenického stopera Jakub Procházka z Olešné.

 

Záloha

 

Hředelský střed zálohy má obrovskou kvalitu. Na okresní poměry až nadstandardní. Kopací technika, přehled ve hře, bojovnost, nasazení a chuť vítězit. David Minařík si uvědomuje, že musí spíše směrem dozadu, "černá práce" mu není cizí. Svou sílu má i v ofenzivě, což z něj dělá komplexnějšího hráče. Navíc se dokáže i gólově prosadit, v této sezóně sedmkrát. Fotbalovou kariéru má teprve před sebou. I přes svůj nízký věk je pro svůj tým oporou a jeho výkony na hřišti tomu odpovídají. Snad se dočkáme stejného představení i ve vyšší soutěži.

 

„David Minařík je běhavým a agresivním záložníkem, pro každého protihráče velmi nepříjemný fotbalista,“ říká na adresu hředelského střeďáka Petr Matějovský z Pustovět.

 

Druhým borcem ve středu hředelské zálohy je Jan Sláma. Se třinácti góly o poznání produktivnější, ale jeho role se ubírá spíše do ofenzivy. I k němu sedí přednosti jako je přehled ve hře, výborná kopací technika a schopnost připravit gólové šance. Další opora hředelské hry, na kterou se může tým spolehnout. Bohužel ke konci sezóny zbrzdilo tohoto playmakera zranění, sezónu ale odehrál takřka celou a v sestavě sezóny si své místo zaslouží.

 

„Střední záložník "Traverzy", který svými výkony hodně přispěl k hředelskému prvnímu místu,“ konstatuje důležitost tohoto hráče pustovětský kapitán.

 

Motor týmu, autor taktéž třinácti branek a neménně důležitý hráč pro svůj tým. Hra Roztok je rozdílná s Michalem Čermákem na hřišti a mimo něj. Těžit může ze zkušenosti z vyšší soutěže, která je při jeho přítomnosti na hřišti znát. Další hráč, který má velmi slušnou kopací techniku, přehled ve hře a roli vůdce. Pro svůj tým velmi nepostradatelný hráč, který má velký podíl na konečném čtvrtém místě pro Roztoky.

 

Nejlepší střelec soutěže se objevoval i v útoku, navykl si ale na roli středního záložníka a ta mu perfektně sedí. Minimálně spokojenost jeho spoluhráčů a osobní statistika je toho důkazem. Herní stránka Lužné s Radkem Pokorným nebo bez něj je zcela rozdílné. Velezkušený fotbalista umí rozdávat přesné přihrávky nejen do gólových šancí, má čich na góly a umí si ve správný čas najít správnou pozici, ze které skóruje. Může těšit ze svých bohatých zkušeností, o které se rád dělí s rakovnickým fotbalovým publikem. Na jeho fotbalové představení je radost se dívat. V této sezóně nastřílel fantastických třicet branek! V jednom utkání dokázal pět za zápas, v dalším utkání jich vykouzlil dokonce šest. Rozený kanonýr!

 

„Když přihlédnu k počtu vstřelených branek, jeho věku a neustále nabídce spoluhráčům, každou situaci se snaží hrát fotbalově, tak na jeho adresu nemohu říct nic jiného, že se jedná o jednoho z nejlepších hráčů na okrese. Srdce luženského týmu,“ nešetří chválou a uznáním na adresu nejlepšího střelce soutěže řevničovská opora Michal Beneš.

 

Tomáš Vodrážka umí zahrát nejen na kraji zálohy, ale i na jiných postech. Pro Olešnou veledůležitý hráč, který v boji o udržení v soutěží nastřílel během této sezóny krásných devatenáct branek. Tento počet ho řadí na konečné dělené třetí místo v tabulce střelců. Dokonalá fotbalová technika, která dostala body navíc při futsale a k tomu přesné zakončení, které přineslo nemálo bodů. A že se Pásovce v tomto soutěžním ročníku v konečném sčítání hodily.

 

„Tomáš Vodrážka je zkušený futsalista, který když si má s kým přihrát, tak patří k nejlepším hráčům na hřišti. Jeden ze strůjců záchrany Olešné,“ zmiňuje důležitost tohoto hráče pro tým Michal Beneš hájící barvy řevničovské Sparty.

 

Útok

 

Městečko za sebou nemá vůbec, ale vůbec vydařenou sezónu. Po zranění Jiřího Urbana a jeho absenci šla hra Ohnivce dolů a přestalo se dařit. Dokonce nastal boj o záchranu, ze kterého ale zkušený tým utekl a poslední zápasy mohl dohrávat klidněji než ty předchozí. Motor týmu chyběl, a tak vzal tíživou situaci na svá bedra Petr Šnídl. Pozici obávaného kanonýra potvrdil i v této sezóně, třetí dělené místo v tabulce střelců toho důkazem. Pokud by Městečko přišlo i o autora devatenácti branek, pád do nižsí soutěže by byl velmi blízko. Bývalý ligový futsalista vstřelil několik důležitých gólů a dost jich také připravil. Na konečné záchraně má obrovský podíl.

 

„K tak kvalitnímu hráči, jakým Petr Šnídl je, není třeba vůbec žádný komentář,“ neskrývá jednoduchost v hodnocení opory Městečka jinak mládežnický trenér SK Rakovník a zároveň senomatský fotbalista Jiří Týče.

 

I když vsítil v posledním kole čtyři branky, na nejlepšího střelce soutěže se nedotáhl. V osobní statistice bere Denis Bechner sice druhé místo v tabulce střelců, ve fotbale jsou ale na prvním místě kolektivní úspěchy. A po této stránce nemůže být tento hladový útočník spokojenější. Překonal hranici sta branek v hředelském dresu, zvedl nad hlavu pohár v okresním pohárovém finále a aby toho nebylo málo, svými góly pomohl i k prvnímu místu v soutěži, které si zelenobílí zajistili několik kol před koncem soutěže. Mohla být sezóna pro tohoto hráče úspěšnější? Na to si každý dokáže odpovědět.

 

Střední záložník Řevničova nebo v případě potřeby i stoper Sparty zmiňuje také nominaci druhého nejlepšího střelce soutěže. „Denis je nejlepší útočník okresního přeboru. Je to hráč s nejepším pokrytím míče a s nepříjemnou střelou z každé pozice. Důrazný útočník, který toho hodně rozdá a žádný stoper to s ním nemá jednoduché. Jedinou jeho slabostí je, že jde někdy za hranu a nebo se nechá snadno vyprovokovat.“

 

Náhradníci

 

V brance předváděl skvělé výkony i Michal Beneš z Pustovět, mezi třemi tyčemi je bohužel jen jedno místo. V obraně se v dobrém světle ukazoval Luboš Mácha ze Senomat, na předstoperu válel Tomáš Heger z Městečka, Lužná měla oporu v Petru Mezeiovi a zranění zbrzdilo dobře rozjetou soutěž Davidu Kroupovi ze Hředel. Radek Polášek také k záchraně promluvil svými výkony hodně nahlas, ať už z pozice obránce nebo na hrotu.

 

V záložní řadě se dařilo Václavu Mutinskému z Lišan, důležité góly a stabilní výkony prokazoval Petr Holeček z Pustovět. Lukáš Fiška z Kněževsi ukázal, že se s ním do dalších sezón také musí počítat. Do svého zranění táhl Městečko motor týmu Jiří Urban. V útočné fázi byl v dresu pustovětského Sokola velmi nebezpečný Martin Hranai, v dresu prvního celku byl dvorním parťákem druhého nejlepšího střelce soutěže Adam Vitner. Rychlík Josef Vejvoda zdatně sekundoval nejlepšímu střelci soutěže. O pozornost si řekla i další jména, náš výběr je ale omezený, a tak si tito jmenovaní a další budou na svou šanci počkat a především si o ni říct svými výkony.

 

Jaká byla sestava podzimní části? Tu si můžete prohlédnout a připomenout ZDE.




Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Hlasovat pro hráče můžete od 23.06.2022 12:00 do 31.07.2022 17:59

Hlasování bylo ukončeno

Hlasování jsme ukončili. Brzy se dozvíte vítěze. A pokud váš favorit nevyhrál, nevadí, pokud bude i nadále předvádět skvělé výkony, budete ho nacházet v dalších sestavách kola :)

Související články


Jak nasbírat co nejvíce hlasů?

  • Klikni na "To se mi líbí" a "Sdílej" link na svůj Facebook
  • Pošli svým přátelům soukromou zprávu s linkem a prosbou o hlas
  • Pošli svým známým email s odkazem na sestavu
  • Zapoj do hlasovaní svůj klub, spoluhráče a dej odkaz na klubový facebook
  • Upozorni všechny, že hlasovat mohou každou hodinu, pokud mají účet na fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.