EXPERT TIP - 22.kolo Moravskoslezský | Frýdek-Místek | Okresní přebor, 2022-2023

Datum kola: 29.4.2023

0

Staň se Expertem pro následujíci kolo. Každý víkend se hraje o skvělé ceny. Přímo v článku stačí kliknout na Tipovat, zadat své tipy a volitelně je i okomentovat. Kdo bude nejlepší? Za každý správný tip získaváš bod.




Ondřej Mato

Kdo je Ondřej Mato? 

,,S fotbalem jsem začal v 6 letech v Českém Těšíně. Na hřišti jsem si vyzkoušel během dvou let všechny posty až jsem nakonec skončil v bráně, protože náš původní gólman se zranil a já byl z týmu nejvyšší. Nadšený jsem úplně nebyl, kór když jsem první zápas lovil ze sítě 14 banánů. Ale časem a tréninkem si to začalo sedat. Prošel jsem si mládežnickými výběry a začal jsem snít o větším fotbale. V Těšíně jsem vydržel do svých 15, takže krásných 9 let. Poté jsem měl na výběr z několika možností posunout se dál a zvolil jsem si Karvinou, kterou jsem upřednostnil i kvůli studiu Požární ochrany. Měl jsem možnost zahrát si ligový dorostenecký fotbal, pár tréninků jsem okusil i v tehdy druholigovém áčku, poznal jsem skvělé trenéry, především pak Zdeňka Jelínka a Jakuba Kafku. Bylo to vše krásné. V 18 letech jsem se přesunul do Třince, kde jsem také dostal v přípravě A-týmu prostor, ale své působení jsem si v závěru pokazil svou tvrdohlavostí, to mě bude vždy mrzet. Na půl roku jsem se ještě symbolicky vrátil do Českého Těšína a pak už začalo klasické brouzdání regionem. Pozastavil bych se u Albrechtic a to především skrze šance trénovat mladé brankáře a mladší žáky. K tomu se určitě ještě někdy vrátím, ale cítil jsem, že chci být především na hřišti. Chuť chytat však úplně vyhořela a díky Tošanovicím, které mi dali šanci věci změnit, se dnes můžu na hřišti druhým rokem pohybovat jako střední záložník a to jim nikdy nezapomenu. Fotbal mě zase baví, každým zápas si užívám a každým zápasem se vlastně učím. Momentálně jsem na půlročním "hostování" v Milíkově, kde si díky přátelské atmosféře rychle zvykám. Na zápasy mě často doprovází má přítelkyně Markét, která se mnou sdílí veškerou fotbalovou problematiku, včetně zápasu v TV. Je můj největší podporovatel. Můj pracovní život se šestým rokem odehrává u hasičského záchranného sboru a doufám, že u ní vydržím až do penze, stejně tak i v prostředí fotbalu ať už v jakékoliv roli.´´ Říká o sobě Ondřej Mato.

 

A jak tipuje následující 22.kolo okresního přeboru FM tento tvrdohlavý fotbalový hasič? 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Tip experta: 2 50 - 25 - 25 %
Komentář experta:

Obě mužstva jsou si svým způsobem podobná, ale Nošovice na mě letos působí lepším dojmem. Bude to bojovné utkání, ale tipuji výhru hostů.

Tip experta: 0 0 - 13 - 87 %
Komentář experta:

Horká půda, kde domácí nedopřejí soupeři ani jeden metr zadarmo. Janovice budou chtít udržet druhé místo v tabulce ovšem nečeká je nic lehkého. Tuším menší překvapení a jednobodový zisk domácích a ztrátu hostů.

Tip experta: 1 75 - 25 - 0 %
Komentář experta:

Zde si na výhru budou myslet obě mužstva. Peníze bych si na tento zápas nevadil, ale takhle zariskuji a dám důvěru Liškám.

Tip experta: 2 50 - 25 - 25 %
Komentář experta:

Domácí táhnou šňůru několika vítězství, ale zde si myslím, že bude konečná. Pokud Bukovec předvede svůj tradiční běhavý a tvrdý fotbal, tak si odveze tři body.

Tip experta: 2 13 - 25 - 62 %
Komentář experta:

Tento zápas musíme zvládnout. Netuším, zda soupeři nepomůžou kluci Áčka, ale na to dívat nemůžeme. Když půjdeme do zápasu s pokorou odhodláním a zdravou agresí, odvezeme si tři body.

Tip experta: 2 11 - 11 - 78 %
Komentář experta:

Metylovice jsou pro mě velkým překvapením. Jejich stoupající tendence výkonů nešla přehlédnout. Nebory jsou však stále suverén soutěže a s každým zápasem budou rozehranější a silnější. Možná těsná, ale výhra hostů.

Tip experta: 2 0 - 13 - 87 %
Komentář experta:

Vím čeho jsou Tošanovice schopné a pokud se nestane nic nepředvídatelného, tak si odtud odvezou plný počet bodů. Díky kvalitní zimní přípravě jsou schopní v druhém poločase naprosto dominovat.

Tip experta: 0 13 - 74 - 13 %
Komentář experta:

V Návsí je to vždycky vyhrocené. Domácí využívají svého menšího hřiště a snaží se body nahrát převážně odtud. Písek je však houževnatý tým. Buďto bude těsná výhra v prospěch jednoho ze soupeřů nebo remíza.

Výsledky tipování

Pořadí Jméno Počet bodů
1. David Hora 7
2. Jiří Klik 6
3. Martin Sikora 5
4. Josef Krenželok 5
5. David Tryska 5
6. Ondřej Mato 4
7. Martin Trybula 4
8. Antonín Kučera 3
9. Dominik Kopec 0
Body za jednotlivá utkání se připisují automaticky druhý den ráno.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.