HISENSE Hráč kola Filip Strakoň: Důležité je takový výkon podávat i v dalších zápasech a pomoci týmu získávat další body

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče ve 3. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen hráč TJ Rajhradice, Filip Strakoň. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Filipe, gratuluji k vítězství v anketě. Co na to říkáš?
Popravdě jsem ani nevěděl, že nějaká taková anketa existuje, až když mi ji poslali kluci. O to příjemnější je, že jsem se do ni vůbec dostal a s překvapením vyhrál. Tímto bych chtěl zároveň poděkovat všem co mi poslali hlas.
Sledoval jsi hlasování? Kdo myslíš, že ti poslal nejvíce hlasů?
Moc jsem to nesledoval, dozvěděl jsem se o tom včera takže nebylo moc času to sledovat. Tipl bych si, že nejvíce hlasů mi poslala rodina, určitě také něco poslali kluci z kabiny a Rajhradice mají poměrně hodně fanoušků, tak si myslím, že určitě i oni nějaký ten hlas poslali.
Kolik tě to bude v kabině stát nebo pro kluky připravíš nějaké dobré pohoštění?
U nás v kabině se skoro za vše nosí chlebíčky, takže budu muset nějaké připravit.
O víkendu jste porazili Spartu 1:0, navíc na jejím hřišti, jak z tvého pohledu hodnotíš utkání?
Sparta většinu zápasu držela míč a vytvořila si několik šancí, ale naší bojovností, týmovostí a s trochou štěstí jsme to doslova ukopali a odvezli si 3 body. Taky nás hodně hnali naši fanoušci, kterých dorazilo opravdu hodně a celý zápas byli slyšet.
Asistent Sparty Ondra Zavadil po zápase v nadsázce odvětil, že z tebe udělali ligového golmana, to asi brankáře potěší, že ano?
Ano to potěší, ale na to se nemůžu moc dívat, důležité je takový výkon podávat i v dalších zápasech a pomoci týmu získávat další body.
Naopak v kabině prý často slýcháváš "co ranka, to branka". Můžeš čtenářům tento výraz uvést na pravou míru? A kdo sním přišel?
Myslím, že tohle slýchává asi každý brankář, je to takové to klasické popichování mezi hráči a brankáři. Občas je zápas, kdy nemáte co na práci, soupeř má jednu šanci dá z ní gól a pak tuhle hlášku slyšíte do konce sezóny. Kdo s tím přišel už nevím, používají to všichni.
Jak v Rajhradicích probíhají pozápasové oslavy?
Většina oslav je poklidných. Většinou si u nás na hřišti chvíli sedneme, dáme pivko a rozebereme zápas.
Byla právě tato oslava proti Spartě v něčem jiná? Přece jen první body v krajském přeboru.
Po zápase jsme měli dopředu domluvenou stmelovačku, takže ze Sparty se šlo rovnou do města, tím to bylo trochu jiné než vždy.
Příští zápas odehrajete doma s dalším favoritem na postup a to s Boskovicemi, co od zápasu čekáš?
Bude to velmi náročný, ale věřím, že navážeme na předchozí výkony a body zůstanou doma.
Kdo v kabině dělá srandu, kdo chodí neustále pozdě, na koho je největší spolehnutí na hřišti a kdo tráví nejvíce času u zrcadla a kdo vypije nejvíce piv?
Řekl bych, že srandu v kabině dělá nejvíce Jája Svoboda, ale i ostatní se přidávají. U nás v kabině není asi nikdo kdo chodí pravidelně pozdě občas se stane, že někdo dojde pozdě ale pokaždé je to někdo jiný. Spolehnout se můžu na cely tým, vím, že každý dá do zápasu vždy vše. Nejvíce času u zrcadla tráví Martin Bělák. Na to kdo vypije nejvíce piv je tam více adeptů.
Čemu se věnuješ, když zrovna nejsi na hřišti?
Poslední dobou dost času trávím na kole. K velkému fotbalu hraji ještě malou kopanou za Royal Flush, takže většinou i ten volný čas trávím na hřišti. Snažím se věnovat i focení, ale jak začne sezóna tak toho času moc není.
Co říkáš na portál www.fotbalunas.cz?
Je super, že někdo píše a věnuje se zajímavostem z nižších soutěží. Takže palec nahoru za tuhle práci.
Děkujeme za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.