HISENSE Hráč kola BOHUSLAV LANG: Pokladník už psal, že to bude za dvojnásobek, asi zas potřebuje někam na dovolenou

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče ve 4. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen hráč TJ Sokol Pohořelice, Bohuslav Lang. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Bóďo, gratuluji k vítězství v anketě. Potěšilo tě to? Anketa byla opět dost vyrovnaná.
Tak určitě (smích). Samozřejmě že mě to potěšilo. Jsem rád, že jsem se do sestavy kola vůbec dostal a myslím si, že to nebylo naposledy.
Hlasování bylo těsné, zvítězil si o 5% před Martinem Křížem z Rousínova, kdo myslíš, že ti poslal nejvíce hlasů?
Ano, sledoval jsem to od začátku a s Martinem se dokonce i známe osobně ze střední, takže jsem věděl, o koho jde. Všiml jsem si, že měl Martin zprvu o něco málo více hlasů, ale nakonec se asi ukázalo, kdo je oblíbenější (smích). Myslím si, že jsem dost hlasů dostal od kamarádů a rodiny, ale nejvíce asi od spoluhráčů, kteří prostě a jednoduše chtěli, abych to pak v kabině hezky “zacáloval” (smích).
Kolik tě to bude v kabině stát nebo pro kluky připravíš nějaké dobré pohoštění?
Jak už bývá skoro ve všech klubech zvykem, i u nás na tohle samozřejmě sazebník myslí. Bude to kolem pár stovek. Pokladník už psal, že jelikož jsem vyhrál, bude to do pokladny za dvojnásobek. Asi zas potřebuje někam na dovolenou…
O víkendu jste porazily v souboji nováčků Rajhradice 3:1, byl to pro vás i z psychického hlediska náročný zápas? Doposud jste měli na svém kontě pouze jeden bod.
Ano, náročný zápas to určitě byl, jelikož Rajhradice do našeho vzájemného zápasu neprohráli a mohli být trochu na koni. Naopak my šli do zápasu s pouhým jedním bodem za remízu 0:0 s Bystrcí. Navíc v úvodu zápasu se jim také podařilo, z mého pohledu, vstřelit šťastnou branku a jít tak do vedení 1:0, kdy se míč po tečovaném centru ocitl u volného útočníka Rajhradic, který se nemýlil. Z gólu jsme se ale rychle oklepali a hráli si naši hru, díky které jsme ještě do poločasu otočili stav utkání na 2:1. Ke konci druhého poločasu jsme ještě navíc zvýšili na konečný stav 3:1 a mohli se tak radovat z prvních gólů v KP a prvního vítězství.
Ty sám si dal dvě branky a vlastně i rozhodl utkání, můžeš nám situace popsat a jaký kousek chyběl od hattricku?
Tak první gól jsem vstřelil po krásné akci, kdy jsme kombinací vyjeli s míčem z vlastní poloviny, kluci si to dali dobře na středu, Landy to dal do kraje na Andulu a ten, když to má na noze, tak z 90% vím, že to do toho vápna přijde. Poslal tam ostrej centr na přední tyč, kde jsem byl včas a možná i trochu se štěstím jsem nasměřoval balon jak se říká do “vinglu.” Druhá branka padla po standardní situaci, kdy Filip Vedral poslal prudkej centr do vápna, Zbyňa Petrásek mi to ze zadní vrátil a já to hlavou doťuknul do brány. K Hattricku chybělo opravdu pramálo.. Ani se mi o tom nechce mluvit (smích). Asi v 80. minutě jsme se opět hezkou akcí dostali až k soupeřově bráně, kdy to Honza Zbránek dobře dal Paťasovi, ten to ze strany zatáhl k bráně, předložil mi to skoro do prázdné, ale já asi z malého vápna levačkou těsně bránu přestřelil.. Takže opravdu nechybělo moc. Ještě teď je mi za to stydno (smích).
Jak probíhají v Pohořelicích pozápasové oslavy? A byla tato něčím vyjímečná? Přeci jen první vítězství v krajském přeboru.
Oslavy v kabině po vítězném zápase úplně nějak neprožíváme, dáme si nějáké pivo, pokecáme a tím to končí. U nás řádně oslavujeme jen postupy.
Jak hodnotíš úvodní čtyři kola soutěže a jaké máte v Pohořelicích ambice jako nováček?
Tak v prvním kole jsme měli dle mého názoru jak se říká moc velké oči a nehráli zodpovědně ze zadu a tvrdě jsme narazili. V druhém kole už se náš výkon zlepšil odehráli jsme vyrovnané utkání s Bystrcí. V Rousínově jsme ke konci zápasu asi odešli fyzicky a po vyrovnaném zápasu jsme nakonec odešli jako poražení.A v posledním odehraném kole jsme konečně ukázali, na co máme a co chceme hrát. Naší ambicí je se aklimatizovat v nové soutěži a uhrát minimálně klidný střed tabulky. Myslím, že kvalitu na to máme.
Příští zápas zajíždíte do Lednice, která stále čeká na první výhru, co od zápasu čekáš?
V Lednici očekávám, že domácí se na nás pokusí vlítnout a budou chtít za každou cenu urvat vítězství. Věřím ale, že máme kvalitu na to je přehrát a odvézt si 3 body.
Kdo v kabině dělá srandu, kdo chodí neustále pozdě, na koho je největší spolehnutí na hřišti, kdo tráví nejvíce času u zrcadla a kdo vypije nejvíce piv?
Tak o srandu se stará hlavně, ikdyž někdy možná nevědomky, Michal Ševčík, náš matador Zbyněk Loubek a hráči z dorostu Honza Zbránek s Lukášem Sladkým, to jsou vtipálci. Pozdě chodí náš Ronaldo, Filip Vedral a přiznám se, že někdy i já dojdu o pár minut po srazu. Největší spolehnutí na hřišti je asi na našeho Ševu. Nejvíce času u zrcadla tráví určitě Tomáš Sedmidubský. Největší splávek na pití piva má podle mě Kuba Šimša.
Čemu se věnuješ, když zrovna nejsi na hřišti?
Moc toho času, kdy nejsem v práci a na hřišti není. Ale když už čas mám, tak si rád zacvičím, zajdu na tenis, poslechnu nějakou hudbu nebo prostě sednu k počítači a zahraju si něco.
Co říkáš na portál www.fotbalunas.cz?
Podle mě je fajn, že se stránka nevěnuje jen nejvyšší soutěži, ale udělá si čas i na ty o něco nižší. Například tato anketa může motivovat i ostatní hráče, aby se do ní dostali a případně ji vyhráli jako já tentokrát (úsměv).
Děkujeme za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.