HISENSE Hráč kola DOMINIK SÍLEŠ: Doufám, že na mě bude pokladník hodnej

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen hráč SK Moravská Slavia Brno, Dominik Síleš. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dominiku, gratuluji k vítězství v anketě. Potěšilo tě to? Anketa byla tentokrát dost vyrovnaná a zvítězil si pouze o 1% hlasů před Filipem Michnou z Ráječka.
Díky! Jasně, každé vítězství nebo prvenství mě těší a že to bylo pouze o pár hlasů si myslím nehraje větší roli.
Sledoval jsi hlasování? Kdo myslíš, že ti poslal nejvíce hlasů?
Sledoval jsem až závěr, posledních pár hodin jsem se párkrát podíval, jak to vypadá. Hádám, že nejvíc hlasů poslali spoluhráči. Ještě těsně před ukončení hlasování se připomínal kapitán ve společné skupině, ať tam kluci něco přihodí, že to je těsné.
Kolik tě to bude v kabině stát nebo pro kluky připravíš nějaké dobré pohoštění?
Raději ani na to, co mě to bude stát, nechci myslet (smích). Nějakou korunu do kasy na podzimní ukončenou určitě přispěju a jenom teď doufám, že na mě bude pokladník hodnej.
Nyní už k zápasu, o víkendu jste porazily Pohořelice 5:1. Byla to teprve druhá výhra Morendy v aktuálním ročníku, jak moc Vám pomůže psychicky do závěrečných kol podzimu?
Pro nás to je jednoznačně důležité vítězství. Hráli jsme doma a potřebovali jsme to zvládnout za 3 body, protože je spodek tabulky vyrovnaný. Pět vstřelených gólů by mohlo pomoct klukům vepředu se sebevědomím, protože zatím jsme těch gólů moc nedali a čekají nás zápasy se soupeři, kteří se pohybují v tabulce okolo nás.
Navíc můžeme říct, že jsi vstřelil vítěznou branku, můžeš nám akci popsat?
Gól padl po rohu. Víc mě ten balon do hlavy trefil, než že bych si nějak dobře naběhl a míč záměrně umístil. Byl to ale klíčový moment, nám to dodalo křídla a pak jsme přidali další tři góly a zápas v poklidu dohráli.
Do poločasové pauzy se odcházelo za stavu 1:1. Jaké byly taktické pokyny od trenéra během přestávky?
Tak to netuším. Já nastoupil do zápasu až na posledních 30 minut s pokynem „něco s tím udělat“ a řekl bych, že jsem zadání trenérů splnil. V zápase jsme byli ale od začátku opticky lepším týmem, takže hádám, že trenér kluky nabádal, aby byli stále aktivní a trpěliví.
Do konce podzimní části zbývá pět utkání, jaké máte s týmem vyhlídky? Jsou tam dost těžká utkání včetně ještě neporažené Kuřimi.
Kuřim je evidentně kvalitně odskočená od zbytku týmů v soutěži, takže jakýkoliv bodový zisk by byl asi úspěchem. Jinak si myslím, že každý může porazit každého a nenazýval bych zbývající zápasy nějak těžkými. Cíl je udělat do konce podzimu co nejvíc bodů, ať je přes zimní přestávku větší klid a nemusíme to potom honit na jaře. Uvidíme, kolik bodů se nám podaří získat.
Příští zápas zajíždíte na Svratku, tedy i souseda v tabulce, co od zápasu čekáš?
Já zrovna na tomto zápase z pracovních důvodů nebudu. Mimo vítězství a potvrzení domácí výhry neočekávám nic zásadního. Je to derby, takže by kluci o motivaci neměli mít nouzi a v lepším případě by se to mohlo zvládnout bez zbytečných karet, tak ať jsme v co nejlepším složení na další zápas.
Čemu se věnuješ, když zrovna nejsi na hřišti?
Po roční pauze strávené v zahraničí jsem opět začal v Brně pracovat a ve volném čase se rád věnuju práci na zahradě nebo jiným sportům, baví mě triatlon nebo třeba turistika.
Co říkáš na portál www.fotbalunas.cz?
Je jenom dobře, že se někdo věnuje v různých podobách i těmto neprofesionálním soutěžím a držím vám palce, ať se vám daří aktivity nejenom udržovat, ale i rozšiřovat.
Děkujeme za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.