HISENSE Hráč kola JAN HORÁČEK: Doufám, že mě trenér příště pošle do vápna na hlavu

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče v 12. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen hráč SK Olympia Ráječko, Jan Horáček. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratuluji k vítězství v anketě. Potěšilo tě to? Co na to říkáš?
Samozřejmě mě to potěšilo, vždycky je příjemné něco vyhrát. Ale možná ještě víc to potěšilo našeho pokladníka (smích).
Sledoval jsi hlasování? Kdo myslíš, že ti poslal nejvíce hlasů?
Popravdě jsem to moc nesledoval, ale kluci z šatny mně to hlásili a připomínali každou chvíli, takže jsem byl v obraze. A nejvíc hlasů mně asi právě posílali moji spoluhráči, za co jim děkuji.
Co pro své spoluhráče připravíš za vítězství v anketě? Nebo už si pokladník něco chystá pro tebe?
Jak jsem zmiňoval výše, pokladník z toho má určitě radost a jenom doufám, že nebude mít zrovna ostrou tužku (smích).
Nyní už k zápasu, o víkendu jste doma porazily 3:1 Dostu Bystrc a pokračujete tak ve vítězné sérii. Jak těžké utkání to bylo?
Tak jednoduché utkání to nebylo, to není žádné utkání v téhle soutěži, ale naštěstí se nám podařilo dát docela brzy gól a to nám dodalo klid a sebevědomí a mohli jsme hrát naši hru. A na konec si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli a tři body zůstaly doma.
V zápase si vstřelil branku a byla to i nakonec branka vítězná, můžeš nám moment popsat?
Rozehrávali jsme roh a gólman soupeře vyběhl a vyboxoval míč na velké vápno, kde mám stát na odrazce díky své výšce, a naštěstí vyboxoval míč kousek vedle mě, tak jsem si ho našel a hlavou přehodil gólmana z velkého vápna. Tak doufám, že mě trenér příště pošle do vápna na hlavu (smích).
V předchozím kole jste jako první tým v soutěži dokázaly porazit suverénní Kuřim, navíc na jejím hřišti. Jak probíhaly pozápasové oslavy a jaká byla cesta domů?
Tak hned po zápase se začalo zpívat a pouštět písničky a byla cítit velká radost z týmu, že jsme to dotáhli do vítězného konce, proti tak těžkému soupeři.
Začátek soutěže byl pro Ráječko ne příliš vydařený, kdy jste vyhráli pouze jedno ze sedmi utkání (4x prohra a 2x remíza). Co bylo potřeba změnit? Museli jste určitě pracovat i s psychikou protoře jste všechny utkání prohrály o jedinou branku.
Začátek soutěže nám opravdu moc nevyšel. Herně to nebylo špatný, dokonce si myslím, že jsme kolikrát byli i lepším mužstvem, ale chybělo nám přesnější zakončení a potřebné štěstí. Ale věřili jsme, když budeme hrát pořád stejně, tak výhry přijdou, naštěstí se to potvrdilo a už můžeme hrát více v klidu, když jsme se odlepili od spodku tabulky. Ale pořád je potřeba stejně bojovat a mít stejné nasazení a odhodlání do každého utkání, abychom byli úspěšní a neusnuli na vavřínech.
Příští zápas zajíždíte do Rousínova, kterému se teď velmi daří a za poslední čtyři utkání neztratil ani bod, navíc neobdržel ani branku, co od zápasu očekáváš?
Rousínov je tradiční klub a hraje tuhle soutěž už dlouho a nikdy to tam nebylo jednoduché. Očekávám, že to bude vyrovnaný souboj, ale nakonec doufám, že se misky vah přehoupnou na naši stranu a odvezeme si tři body.
Na jaký moment nebo událost ze své dosavadní kariéry nejraději vzpomínáš?
Nejraději vzpomínám na ročník 18/19, kdy jsme s Ráječkem skončili druzí a bohužel nám těsně unikl postup do vyšší soutěže.
Čemu se věnuješ, když zrovna nejsi na hřišti?
Momentálně se nejvíce věnuji rekonstrukci domu. Ale jinak si občas zahraji tenis, přečtu nějakou knížku nebo si zajdu s kamarády na pivo. A samozřejmě se snažím věnovat i svoji přítelkyni.
Co říkáš na portál www.fotbalunas.cz?
Určitě je to dobrý portál o fotbale z nižších soutěží, že si můžeme přečíst reportáže o zápasech.
Děkujeme za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.