HISENSE Hráč kola JIŘÍ ŠŤAVÍK: Měl jsem se dostávat co nejvíce do útoku, ale o dvou brankách jsem nic neslyšel

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen hráč FK Baník Ratíškovice, Jiří Šťavík. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Jirko, gratuluji k vítězství v anketě. Potěšilo tě to? Co na to říkáš?
Děkuji, moc si toho vážím a mám obrovskou radost že jsem to vyhrál. Vždy je radost, když někdo něco vyhraje, jestli je to sportka nebo ocenění hráč kola (smích).
Sledoval jsi hlasování? Kdo myslíš, že ti poslal nejvíce hlasů?
Ano sledoval jsem to od začátku až do konce a sdílel na všech sociálních sítích (smích). Tak určitě rodina, kamarádi, kolegové z práce a také kluci z kabiny jak z A-týmu tak B-týmu nebo dorostu, takže tím bych jim chtěl poděkovat za jejich hlasy.
Co pro své spoluhráče připravíš za vítězství v anketě? Nebo už si pokladník něco chystá pro tebe?
Myslím si, že na tohle ocení se i víc těšil náš pokladník Zdeněk Dohnálek než já (smích), který už v úterý na tréninku napsal nějakou kačku za nominaci do ankety a za výhru tam bude taky nějaká stovečka a slíbil jsem na závěrečku bečku piva za hlasy.
Nyní už k zápasu, o víkendu jste v Rajhradicích zvítězily 3:2. Jak těžké utkání to bylo? V utkání jste 2x prohrávaly.
Tak prohrávali jsme v 35. minutě, což není zrovna příjemné ale do kabin se šlo za vyrovnaného stavu po gólů Davida Antoše, který určitě nechtěl prohrát venku v Rajhradicích a v druhém poločase jsme zase dostali gól a to, když už jsem se rozcvičoval z lavičky, trochu mě to štvalo, za první půlku jsme si nezasloužili po druhé prohrávat…
„Přišel jsem, viděl jsem, zvítězil jsem.“ Tento citát od Gaiuse Juliuse Caesara se v tomto případě k tobě dokonale hodí. Do utkání si nastoupil až v 84. minutě, kdy jste stále prohrávaly 2:1. Ovšem dvěma slepenými góly si utkání rozhodl. Můžeš nám tvých necelých deset minut na hřišti popsat?
Pěkný citát, nikdy bych nečekal, že bude spojován s mým jménem. Když jsem šel na hřiště, určitě jsem tam chtěl nechat všechno a poprat se ještě o remízu, protože jsme byli posledních deset minut lepší a tlačili soupeře, chvilku mi to trvalo, než jsem se dostal do tempa hry ze střídačky ale po skvělém nákopu za obranu našeho gólmana v 90. minutě jsme šli tři hráči na jednoho obránce a zrovna na mě se usmálo štěstí a posunul jsem si nohou balón do vápna a vystřelil, myslím si, že brankář to nečekal proto zaváhal a balón spadl za jeho záda, a za minutu hry byl aut z levé strany hřiště, kdy jsem stál na malém vápně a hlavičkou jsem dával za sebe na bránu a opět se budu opakovat, že tuhle hlavičku brankář nečekal a skončila v síti.
S jakými pokyny tě trenér poslal na hřiště? Dvě branky po tobě asi nechtěl, nebo ano?
Tak trenér Zemánek mi řekl, ať se co nejvíc dostávám do útoku ale nic o dvou brankách jsem neslyšel (smích), ale určitě věděl, proč jdu na hřiště a jsem moc rád za každou minutu a důvěru co mi dal, snad se mu dobře spalo po takové výhře.
Poslední tři zápasy v Ratíškovicích = 3 porážky se skóre 0:9, jak jste se v týdnu připravovaly? Bylo určitě potřeba zapracovat i na psychické pohodě.
I po třech porážkách jsme stále jeden tým, který musí bojovat až do konce a když nedáme za tři zápasy ani gól a dostaneme devět, tak je to opravdu těžké, ale v zápasech jsme mohli dát několik gólů a klidně zápas srovnat ale asi nám chybělo štěstí, které nám teď bylo dopřáno v Rajhradicích a prohrát po čtvrté v řadě by nám na psychiku taky moc nedalo do dalších zápasů.
Jak v Ratíškovicích probíhají pozápasové oslavy?
Tak s fanoušky nebo kamarády posedíme u pivka či klobáse, prohodíme pár slov nebo si děláme srandu z neproměněných šancí či jiných věcí co bylo v zápase (smích).
Příští zápas zajíždíte do Krumvíře, který zažívá velmi slušný podzim, co od zápasu očekáváš?
Krumvíř, jakožto tým z třetí příčky tabulky určitě bude chtít všechny tři body ale doufám, že jim to nedáme zadarmo a o body budeme bojovat a to klidně až do posledních minut nastaveného času. Ps: někdy se vyplatí být trpělivý až do konce.
Na jaký moment nebo událost ze své dosavadní kariéry nejraději vzpomínáš?
Tak určitě je to tento moment v tuhle tu chvíli ještě s oceněním hráče kola tomu dodává třešničku na dortu jak se říká (smích), ale kdyby si se zeptal před týdnem, tak to by byl moment, když jsem začal hrát poprvé fotbal a rád bych poděkoval tak taťkovi, který mi koupil první kopačky.
Čemu se věnuješ, když zrovna nejsi na hřišti?
Tak jsem v práci většinu času ale když mám chvilku, tak ji trávím s kamarády díváním na televizi nebo výjezdy na první ligu nebo nějaký pohár , takže když nejsme na hřišti, tak se aspoň na něj díváme ale s pivkem v ruce, což je ta lepší varianta a být takový ten fanoušek, co křičí, jak by to kopl nebo přihrál líp.
Co říkáš na portál www.fotbalunas.cz?
Určitě super, řekl bych, že je to velké plus, že se zajímají o amatérský fotbal a dokážou hráčům udělat radost za výhru takovým skvělým rozhovorem.
Děkujeme za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
2. 11. 2023 22:08
Já děkuji