HISENSE Hráč kola MARTIN URBÁNEK: Pak už bude na trenérovi, jak nás namotivuje, ale dvě bonboniéry z Kauflandu mu už k tomu stačit nebudou

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče v dohrávce 1. kol a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen hráč TJ Rajhradice, Martin Urbánek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Martine, gratuluji k vítězství v anketě. Potěšilo tě to? Co na to říkáš?
Já ti děkuji. Potěšilo to jako každé vítězství a mám z toho samozřejmě radost, i když jsem se po celou sezónu snažil této anketě, až doteď, úspěšně vyhýbat (úsměv).
Sledoval jsi hlasování? Vypadá, že zase řádila velká fanouškovská základna, jelikož si vyhrál "o parník".
Přiznám se, že nesledoval. Ani jsem nemusel, jelikož mě whatsapp skupina, kterou máme v kabině pouze pro důležitá sdělení, neustále upozorňovala na každou změnu v procentech a věděl jsem, že ona zmíněná fanouškovská základna udělá vše pro mé vítězství. Za to jim patří velký dík.
Co si pro své spoluhráče připravíš za vítězství v anketě? Podle toho co psali spoluhráči, kteří anketu vyhráli před tebou, to vypadá na pořádné zakončení podzimní části.
Zakončení sezóny nás čeká přímo po víkendovém zápase a právě toto utkání jsme museli přesunout již na dopoledne, protože tam máme ještě nějaké resty z minulých vítězství z této ankety. Na oběd nás čekají burgery a přímo po nich budu servírovat něco sladkého ke kávě, přesně jak si přál nás GSM Robert. Toto vše před kýtou na rožni za vítězství Františka Furcha z předminulé ankety. A ještě moje vykoupení za jeden hřích v podobě bečky piva.
Nyní už k zápasu, o víkendu jste zajížděly do nedalekého Kunštátu, odkud si odvážíte bod za remízu 1.1. Jak těžké utkání to bylo? Rozhodčí v utkání rozdal 13 žlutých karet, což je asi rekord v jihomoravském přeboru.
Bodů si velmi ceníme, protože z Kunštátu odvézt i ten jeden bod není nikdy lehké. Toto utkání je vždy specifické, až někdy nenávistné prostředí, které zde panuje, a vzhledem k historii, kterou máme za sebou celkem bohatou, ze spousty odehraných a vyhrocených zápasů z 1. A třídy s tímto soupeřem. 13 žlutých karet je samozřejmě dost a určitě to nepomohlo plynulosti hry a spíše to umocnilo agresi některých vulgárních domácí fanoušků, jejichž sprosté výlevy rozhodně na fotbal, kam chodí i děti, nepatří.
V zápase si vstřelil branku, můžeš nám moment popsat?
Po velmi těžkých prvních 15. minutách, kdy Kunštát několikrát zahrozil, jsem po krásné individuální akci Martina Běláka na pravé straně, který obešel dva protihráče a poslal střílený centr, stál tam, kde jsem měl. Míč jsem prakticky dával na zadní tyči do prázdné brány. Lehké to určitě ale nebylo, takovej Dolík nebo Franta by to jistě potvrdily.
Nedá mi to ale musím se zeptat, bude to souviset s následující otázkou. Když jsem viděl záznam tvého posledního odehraného utkání v Ráječku, není tvým vzorem "Zizou" (Zidenine Zidane)?
Už teď se začínám bát, kam tou otázkou míříš (smích). Ano, Zidana jsem měl vždy rád, ale možná budeš “překvapen”, mým nejoblíbenějším hráčem je Sergio Ramos.
Nutno tedy podotknout, že si naskočil do soutěžního utkaní po více než měsíci (5 zápasů) po disciplinárním trestu, kdy si dal vzpomenout na proslulou hlavičku Zinedina Zidana, který ve finále MS 2006 složil tímto způsobem Marca Materazziho. Nicméně ty si uštědřil hlavičku přímo do hlavy soupeře. Byl to z tvé strany největší "blikanec" dosavadní kariéry?
Musím říct, že tato nedobrovolná pauza byla pro mě delší a těžší než jsem čekal. A abych se z toho trošičku obhájil, tak mě těsně před tím incidentem soupeř počastoval nějakými vulgarizmy, a pak přišel onen největší "blikanec" dosavadní kariéry. Zidan asi hadra.
Nemáš díky tomuto momentu u spoluhráčů třeba novou přezdívku? Jak na to vůbec reagovali?
Nová přezdívka naštěstí nevznikla, ale celých 5 týdnů jsem samozřejmě byl centrem vtípků. Bez toho by se to u nás v kabině ani neobešlo.
Za své působení v Rajhradicích jsi odehrál utkání proti mnoha týmům z celého Jihomoravského kraje, ač vypadáš jako velký sympaťák, tak by čtenáře zajímalo, proč jsi oblíben (možná) jen ve tvém týmu?
Díky za sympaťáka, ale jak říkáš, v ostatních týmech si to asi moc nemyslí. Třeba jako teď v Kunštátu, kde za ty léta máme vybudované kamarádské vztahy a často během zápasu fanoušci vyvolávali moje jméno, většinou teda s nějakým pěkným dodatkem. Nejspíš to bude tím, že se v zápase nebojím opravdu jenom lehce přitvrdit, popovídat si s tribunami nebo lavičkou soupeře. V kabině klukům říkám, že je u nás moc hodných hráčů, a proto také asi tak vyčnívám. A taky nemalý vliv na to asi má, že hraji za Rajhradice, které jsou všeobecně oblíbeným týmem. Důležité ale pro mě po zápase je jít popřát soupeři štěstí do dalších zápasů a podat si s nimi ruku. Co se stane na hřišti, má zůstat na hřišti.
Na jaký moment nebo událost ze své dosavadní kariéry nejraději vzpomínáš?
Když pominu rekordy v počtu obdržených žlutých karet v rámci JmKFS, rozhodně to je postup s Rosicemi do 3. ligy a oba postupy s Rajhradicemi v rámci krajských soutěží. V kabině si už od 1.B třídy děláme srandu, že se zastavíme až v divizi, tak kdo ví.
Příští zápas, zároveň poslední zápas podzimu přivítáte na svém hřišti Morendu, která má pouze o bod méně než vy, co od zápasu očekáváš?
Pro nás hrozně důležitý zápas, jelikož se za mé absence poztrácely některé body a ty nám teď chybí. Soupeře překvapíme v prvé radě trávníkem, a pak už to bude na trenérovi, který v Morendě dříve působil, jakou pochoutkou nás namotivuje. Dvě bonboniéry z Kauflandu mu k tomu už stačit nebudou. Jinak nečekáme od soupeře žádného zanďoura a snad si to s námi budou chtít rozdat na férovku.
Čemu se věnuješ, když zrovna nejsi na hřišti?
Když se zrovna nenacházím v práci nebo se nemusím zrovna věnovat studiu na prestižní zahraniční univerzitě, trávím čas na hřišti, ať už s Rajhradickými nadějemi či na svém tréninku. Jinak se maximálně věnuji manželce a dvěma holčičkám, a když zbyde trošku času, vytáhnu na projížďku svého koně nebo se v zimním období chodím otužovat.
Co říkáš na portál www.fotbalunas.cz?
Portál je velice fajn, reporty, hlasování a vše okolo nás, nejen v kabině, velice baví. A velké díky patří i tobě, že se takhle o to staráš. A my v kabině velmi oceňujeme, že jsme díky tomu měli letos tolik občerstvení, jak za posledních 7 let.
Děkujeme za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.