HISENSE Hráč kola HONZA PÁNEK: Já jim vždycky říkám, že kdybych byl tak rychlej, tak jsem hrál ligu

V Hisense sestavě kola jste hlasovali pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím byl zvolen hráč TJ Rajhradice, Honza Pánek. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratuluji k vítězství v anketě. Potěšilo tě to? V anketě jste si to doslova rozdali na "férovku" s Romanem Zemanem (FK Kunštát). O vítězi rozhodlo pouhé 1% hlasů.
Díky! Samozřejmě, že mě vítězství v anketě potěšilo. Daleko víc mě ale potěšilo vítězství u jednoho z nejlepších týmů v soutěži. Potřebovali jsme takové vítězství na zvednutí sebevědomí. Vyzkoušeli jsme si, že se dá hrát s každým a že v KP nejsme jenom do počtu. Teď na to chce navázat v příštím kole na domácí půdě.
Sledoval jsi průběh hlasování? Dlouho si byl na 2. místě, až pár hodin před koncem si se lehce přehoupl před svého soka. Kdo myslíš, že ti poslal nejvíce hlasů?
Hlasování jsem příliš nesledoval, ale průběžným výsledkům jsem neunikl, několikrát denně to někdo ze spoluhráčů sdílel na týmové whatsappové skupině. Opět to velmi semklo kabinu. Takže nejvíc hlasů určitě poslali občerstvení lační spoluhráči, kteří do toho zapojili rodinné příslušníky, kolegy z práce a kohokoliv koho zrovna potkali.
Kolik tě to bude v kabině stát nebo pro kluky připravíš nějaké dobré pohoštění?
Určitě to bude nějaké občerstvení, máme dost nenažranou kabinu (smích). Ale co to bude ještě nevím, nějak to spojím s mým odchodným. Takže nejspíš nějaké pochutiny a kvalitní tekutiny.
Nyní už k zápasu, o víkendu jste pro většinu překvapivě porazili Boskovice, navíc na jejich půdě, kde drželi úctyhodnou šňůru bez prohry. Jak by si zhodnotil utkání?
Boskovice patří zcela jistě k tomu nejlepšímu v KP, mají vynikající tým, hrají pohledný kombinační fotbal. Hrálo se na umělé trávě, což nám překvapivě sedělo. Musím říct, že to byl od nás skvělý týmový výkon, podle mě nejlepší v této sezóně. Dokázali jsme se Boskovicím ve všech ohledech vyrovnat a v mnoha herních situacích jsme byli lepší. Zcela zaslouženě jsme vyhráli 4:2.
Utkání pro tebe bylo poslední v dresu Rajhradic. Prožíval si to před utkáním? A co sis řekl po závěrečném hvizdu, když jsi se rozloučil parádní výhrou?
Musím říct, že daleko víc jsem prožíval poslední domácí utkání se Spartou, které se ovšem výsledkově nepodařilo. Tam jsem byl opravdu naměkko, když mi před fanoušky děkovali za těch 11 let, co jsem v Rajhradicích strávil. Byl to zvláštní pocit... . Do Boskovic jsem jel už jen „na výlet", myslel jsem si, že vůbec nenastoupím. Ale jel jsem podpořit tým a jsem rád, že to skončilo tímto skvělým výsledkem.
Rozhodl jsi se změnit dres úplně na závěr přestupového období, co tě k tomu vedlo a jaké máš další fotbalové plány?
Momentálně mě čeká plnění pracovních povinností v Praze, což je hlavním důvodem mého konce v Rajhradicích. Byl jsem s Robertem domluvený, že skončím v létě, ale tahle skutečnost mé působení v Rajhradicích ukončila dříve. Aktuálně jsem přestoupil zpět do týmu Bohdalic hrající 1.B třídu za svým futsalovým dvojčetem, legendou okresu Vyškov, Jardou Kolečkářem. Asi pět let mu slibuji, že se tam jednou z Rajhradic vrátím a ještě si tam spolu kopneme. Ale jak dlouho ještě budu hrát opravdu nevím. Manželka by vám potvrdila, že těch „posledních kopaček" na tu poslední sezónu už pár bylo (smích).
Jak by jsi zhodnotil tvé dlouholeté působení v klubu TJ Rajhradice a na co budeš nejraději vzpomínat?
Nerad bych hodnotil sebe, ale jako tým Rajhradic jsme za mého působení postoupili z okresu až do krajského přeboru, takže to byla určitě úspěšná štace. Doufám, že na mě budou fanoušci a spoluhráči vzpomínat, jako na hráče, co uměl kopnout do balónu. Já budu na Rajhradice vzpomínat vždycky v dobrém. Vždycky v kabině panovala přátelská rodinná atmosféra, což byl důvod, proč jsem tam vydržel tak dlouho.
Slavil si i několik postupů. Jaké byly oslavy a máš z nich nějaké veselé historky?
Abych řekl pravdu, tak jsme závěr každé sezóny dokázali oslavit i když se zrovna nepostoupilo. Největší euforie byla pro mě osobně po loňském zápase v Tišnově, kde jsme si definitivně zajistili postup do KP. Ten jsme slavili v jedné brněnské hospůdce, kde se k nám přidali dva známí herci, které nebudu jmenovat....to byl hodně slušnej večírek. Jiné historky bych raději nezmiňoval....
Honza a jeho výběr z kabiny Rajhradic.
Největší kliďas týmu?
Neexistuje. Fotbalisti jsou nerváci, které od mala učí rvát se o výhru. I když já a Martin Urbánek patříme na hřišti k těm umírněným (smích).
Největší srdcař?
Mario Holek. Myslím, že jsem to někde četl....
Nejlepší bavič v týmu?
Jaroslav Svoboda zvaný Jája. Jeho poznámky a dotazy k taktickým pokynům trenéra mi budou chybět. Ještě musím zmínit jeho utajené přihrávky. Ty mi budou taky chybět (smích).
Nejrychlejší hráč?
Možná Martin Bělák nebo nestárnoucí Martin Urbánek. Přijde mi, že je to teď každej mladej, kdo přijde. Já jim vždycky říkám, že kdybych byl tak rychlej, tak jsem hrál ligu...
Nejpomalejší hráč?
Tak tady mám jasno, to jsou gólmani, přece nemůžu napsat sebe....
Hráč s nejtvrdší střelou?
Na tréninku má každej střelu jak Ronaldo, v zápase už to tak slavný nebývá. Ale v současném týmu to bude Tomáš Vavera. Vavec, ať ti to pálí!
Hráč s nejhorší střelou?
Radek Chalabala, protože ho nikdy nikdo neviděl na tréninku vystřelit.
Kdo z kabiny nejvíc vypije a kdo nejméně vydrží?
Většinou se pije na jeden účet a já to nikomu nepočítám, takže v tomhle jsme společně! Občas někdo usne, občas někdo závěrečnou přetaví v zahraniční výlet. Zdravím tě Jeníku. Taková klasika....
Čemu se věnuješ, když zrovna nejsi na hřišti?
Dost času momentálně trávím na fotbale se svým sedmiletým synem, takže zase na hřišti. Jinak jsou to sportovní aktivity, i když mi to někteří nevěří tak rád běhám, jezdím na kole. S rodinou podnikáme často nějaké túry na českých horách. Jinak jsem vášnivým chatařem. Na chatě trávím nejvíc času mimo zaměstnání a fotbal.
Co říkáš na portál www.fotbalunas.cz?
Portál se mi líbí. Myslím, že je dobře, že se někdo zabývá nižšími soutěžemi. Jsou zde kvalitní informace jak pro samotné hráče, tak i pro fanoušky. Přeji všechno nejlepší do budoucna.
Závěrem bych chtěl říct, že jako odcházející pokladník si myslím, že by do kabiny měli přispět pár chlebíčky všichni ti, kteří byli v textu zmíněni.
Děkujeme za rozhovor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.