Hráč podzimu OP, Jan Makovský: "Jsem překvapený, ale v takové konkurenci to těší"

S velkým náskokem a se ziskem nadpoloviční většiny hlasů se stal hráčem podzimu kapitán českobrodského týmu Jan Makovský. Honza je tahounem svého týmu, nejenže tvoří hru, ale také přidal i krásných třináct gólů. Výborně si rozumí s kanonýrem v mužstvu Tomášem Mašanským, kterého považuje za TOP hráče přeboru. Co více nám o sobě Honza prozradil se dočtete dále.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, nejdříve gratulace k výhře v anketě. Co na titul hráče podzimu řeknete?
Abych řekl pravdu, tak mě to opravdu překvapilo, protože v sestavě podzimu bylo spousta dobrých hráčů a jsem rád, že jsem v takové konkurenci vyhrál.
V první fázi se zdálo, že o titul se poperou Jakub Lindner a Pavel Královský, ale drtivý nástup vašich fanoušků nezachytili. Loboval jste nějak za hlasy pro sebe? Víte, kdo vám hlasy posílal?
Hlasy vůbec nevím, kdo mi dával, ale tímto bych chtěl lidem poděkovat.
Líbilo by se vám zahrát si v sestavě jedenáctky podzimu?
Samozřejmě by to bylo velice zajímavé, jelikož každý hráč v jedenáctce má svoje kvality.
Koho a proč považujete vy za TOP hráče okresu Kolín?
Jednoznačně Tomáš Mašanský. Jeho 16 gólů v šesti zápasech hovoří za vše. Na hřišti se umí výborně pohybovat a naběhnout si do šance. Mně se s ním hraje velice dobře.
Chyběl vám někdo v sestavě podzimu?
Jeden spoluhráč mi tam chyběl. Náš českobrodský Honza Moško. Je to vynikající fotbalista a kluk do kabiny. Pro výhru v zápase by udělal všechno a pro náš tým je to velice důležitý článek.
Věřím, že už jste se registroval a budete mít šanci se podívat na zápas Eura. Co byste ale udělal, kdybyste vyhrál sto tisíc Kč a co byste udělal, kdybyste vyhrál sto milionů Kč?
Těch sto tisíc bych investoval do bydlení. Popřípadě nějaká dovolená a jinak bych se snažil žít běžný život. A se sto miliony? Určitě bych něco procestoval, koupil nějaké byty a něco schoval pro děti a na důchod :) Taky bych si zajel asi do Vegas zahrát si poker a vzal i pár kamarádů s sebou.
Řekněte nám něco o sobě. Jak a kde jste začínal, kdo vás k fotbalu přivedl, jaké mládežnické celky jste prošel?
Svojí fotbalovou kariéru jsem začal asi ve 4 letech v přípravce České Brodu. Na první trénink mě přivedl můj otec, který mě doprovázel na každý trénink. V českobrodském SK jsem prošel mladší i starší žáky. Potom se mi naskytla možnost jít hrát do Bohemians 1905, kde jsem strávil poslední rok ve starších žácích. Byla to pro mě výborná zkušenost do dalších let. Nicméně po půl roce jsem se vrátil zpět do Brodu. Asi po třech měsících přišla nabídka od týmu FK Dukla Praha. Neváhal jsem ani minutu a má fotbalová štace pokračovala na Julisce. V pražské Dukle jsem hrál do svých 20 let. Bohužel v jednom zápase jsem si poranil koleno a musel jsem na operaci. Po rekonvalescenci jsem se opět vrátil na trávnik a během pár tréninků jsem si své zranění obnovil a šel znovu na operační sál. Tím mé působení na Dukle skončilo. Dohodl jsem se s trenéry a klubem, že takovou tréninkovou zátěž bych už asi nezvládl. Vrátil jsem se tedy znovu do Českého Brodu, kde působím dodnes.
Kde jste hrál dospělý fotbal, na co nejraději vzpomínáte? Jaké máte ještě osobní fotbalové cíle?
Dospělý fotbal jsem začal hrát v patnácti letech, když jsem dostal šanci hrát vždy pár minut za brodské áčko. Jinak v dospělé kategorii jsem hrál v Dukle. Nejraději vzpomínám na roky strávené v Dukle, kde jsem dostával šanci hrát a hlavně i trénovat tehdy s druhuligovým áčkem. Jediný fotbalový cíl je hlavně nezranit se a hrát fotbal v Českém Brodě, kde mám spoustu kamarádů z mládežnických celků.
Jak byste okomentoval podzimní část OP? Jaké jsou cíle ČB pro jaro?
Podzimní část se nám vydařila. Jednou jsme prohráli a jednou remizovali, takže to byl pro nás úspěšný podzim. Cíle jsou jasné - postup do vyšší soutěže.
Jste na hřišti spíš bouřlivák nebo kliďas?
Podle toho, jak se zápas vyvíjí. Vždy to vyplyne ze situace a naší hry. Je to takové půl na půl. Nikdy jsem nebyl ten, co by pořád na hřišti křičel. Byl jsem spíše klidný, ale jak říkám, záleží na průběhu zápasu nebo i tréninku.
Začínají zimní přípravy. Máte ji rád? Jaký typ vám vyhovuje (tělocvična, výběhy v přírodě, soustředění,...)? Zavzpomínáte na nějakou povedenou?
Neznám snad fotbalistu, který by měl rád zimní přípravu. Ani já nejsem výjmkou, zimní přípravy nesnáším :) Žádný z těchto typů mi vůbec nevyhovuje :). Ale pro fotbal je běhání nebo posilování nesmírně důležité, takže se musím kousnout a vydržet to. Nejpovedenější zimní příprava pro mě byla asi v Dukle, kde jsem ji absolvoval společně s A týmem ve Špindlerově Mlýně v krásném hotelu a výborným wellnes.
Fotbal zabere dost času. Podporuje vás rodina? Jaké máte další koníčky?
Nikdy bych neměl tak bohatou kariéru, kdyby mě nikdy nikdo nepodporoval. Vždy za mnou rodina stála a stojí dodnes, jezdí na všechny zápasy. Jinak když mi zbyde nějaký volný čas, tak ho rád trávím s přítelkyní nebo svými kamarády. Výborný relax takhle po fotbale je pro mě hraní pokeru nebo si občas zajdu na tenis či florbal.
Honzo, děkuji za rozhovor, přeji vám hodně štěstí při udílení cen. Ať vám drží zdraví a s týmem si vyplníte cíl postupu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.