Trenér Nučic, Pavel Krutský: "Celý podzim je pro mě zklamání"

Loňský čtvrtý tým okresního přeboru, TJ Nučice, se po čtyřech kolech krčil na dně tabulky s jediným bodem. Vše začalo výpraskem v Pečkách, následovala domácí prohra s Českým Brodem, další prohra v Jevanech a pouhý bod z domácího utkání s Libodřicemi. Nečekaná výhra v Zásmukách ale mužstvo nakopla a tým začal pomalu stoupat tabulkou výš. Nakonec je z toho přezimování na desáté pozici. Jaký je to (ne)úspěch, o tom jsme si povídali s trenérem mužstva, Pavlem Krutským.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jaký je váš pohled na odehraných třináct podzimních kol?
Celý podzim beru jako zklamání. Do sezóny jsme vstoupili katastrofálně. První tři zápasy jsme prohráli s velmi záporným skóre. Ano, měli jsme celkem těžký los, první zápas na půdě Peček nám chybělo šest hráčů, potom Český Brod B doma, ale i tak jsme start do sezóny měli zvládnout lépe. Zlepšení přišlo až v zápase v Zásmukách, před kterým došlo na důrazný pohovor s hráči. Tento zápas jsme vyhráli a začali jsme sbírat body celkem pravidelně. Škoda jen, že jsme nedokázali do vítězného konce dotáhnout některé dobře rozehrané zápasy jako ten domácí s Libodřicemi, v Třebovli, v Kouřimi a naposledy s Ratboří. To připisuji tomu, že jsme ani jeden zápas nehráli v totožné sestavě. Celý podzim jsme to lepili, jak se dalo i díky hráčům B týmu, kterým chci poděkovat za výpomoc.
Střelecky se začalo dařit Filipovi Kubalíkovi (10 gólů), který nastřílel celou třetinu vašich branek. Dále za ním jsou čtyřgóloví Robert Jícha a Jakub Hervert. Nemáte jiné střelce nebo se nedaří?
Na podzimu vidím jediné větší pozitivum právě v tom, že máme v mužstvu konečně střelce v podobě Filipa Kubalíka, který půl sezony spal, ale pak začal ukazovat svůj instinkt gólového zabijáka. I tak má ještě navíc než jen na deset gólů, ale to i celý mančaft. Střelecky se vůbec nevydařil podzim Kubovi Novákovi. Trochu za očekáváním zůstal určitě Chromý, který měl občas smůlu a také od Šulce jsem čekal mnohem víc. Snad se to na jaře změní.
Máte většinu vlastních hráčů, ale právě Kubalík je na hostování. Udržíte ho i pro jaro?
Kubalíka bychom měli udržet i pro jaro. Měl by se stát naším kmenovým hráčem.
Jste druhý nejhůře hodnocený tým fair play a v počtu žlutých karet (36) jste na úplné špičce. Téměř všichni pravidelně nastupující s výjimkou Miňovského a gólmana Krutského dostali minimálně jednou kartu. Jste tak důrazní nebo je to nesportovní chování, řečnění,...?
Máme velký problém s řečněním. To se musí změnit, jinak nás to může stát lepší výsledky na jaře stejně jako nás to stalo body v Kouřimi.
Čtyři hráči (Hurtík, Vedral, Miňovský a Jelínek) odehráli plný počet minut, Kubalík a Krutský chyběli jeden zápas a Šulc dva. To je sedm hráčů základu a kolem nich se točili ostatní. Celkem jste postavil do hry 23 hráčů (nadprůměr okresu). Jak se vám ostatní hráči jevili?
Celý podzim jsme měli problémy se sestavou. Buď byli hráči na dovolené, v práci a nebo zranění. Musím poděkovat hlavně Milanovi Zápotockému a Michalovi Nankovi, že i ve svém věku byli ochotni nastoupit a být pro tým prospěšní. Klobouk dolů. Z hráčů, na kterých měla hra stát, se nejvíce dařilo Chromému a Kubalíkovi. Ostatní zůstali za mým očekáváním. Musejí všichni chtít. Chápu, že to ne vždy jde, ale když to máš "jo rád", tak si čas uděláš. Příklad by si měli v tomto vzít třeba právě z Milana Zápotockého.
Máte jeden z nejmladších týmů v OP (průměr 25,69 let) a vlastní hráče. Myslím, že je to perspektivní mužstvo. Plánujete ještě nějaké doplnění na jaro?
Mužstvo je velmi mladé. Určitě je perspektivní, ale musí tomu všichni dávat více než na podzim. Tým bychom určitě chtěli doplnit. Uvidíme, jak se nám bude dařit na přestupovém trhu.
Jak jste na tom s mládeží v Nučicích?
Co se týče mládeže, tak jsme na tom v této chvíli bídně. Dorost jsme museli pro malý počet hráčů zrušit, žáky nemáme nějaký rok vůbec a přípravku máme spojenou s Kostelcem. Doufejme, že se to celé otočí, protože mládež je základ pro další perspektivní fungování mužstva.
Chcete na závěr něco vzkázat vašim fanouškům?
Na závěr hodnocení bych chtěl poděkovat hráčům za reprezentaci obce, divákům za povzbuzování po celý podzim. Všem lidem přeji hezké Vánoce a krásný nový rok jménem celého nučického fotbalu.
Pane Krutský, děkuji za rozhovor a přeji vám, abyste jaro odehráli alespoň v trendu závěru podzimu...

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.