Hráč 4. kola OP Kolín, Marek Hrstka: Docházka se zlepšila a je to znát

Hráčem čtvrtého kola OP se stal libodřický Marek Hrstka. Z časových důvodů si rozhovor s Markem můžete přečíst až teď. Markovi se zadařilo v utkání s Břežany, kdy vstřelil hned tři góly. Střelecky se Markovi daří a momentálně je s devíti góly na čele tabulky střelců.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marku, gratuluji k zisku titulu Hráč kola. Pokud se nepletu, je to podruhé v historii webu Fotbal u nás na kolínském okrese. Který je pro vás cennější a proč?
Dobrý den. Ano, je to podruhé, co jsem hráčem kola. Poděkovat za to musím rodině mojí přítelkyně, mamka a ségra seděly u hlasováni celé dny. Který je pro mě cennější? Oba jsou pro mě cenné, nevidím v tom žádný rozdíl.
Vraťme se ještě k utkání s Břežany. Začátek vám úplně optimálně nevyšel. Podcenili jste je?
Utkání s Břežany bylo tak, jak jsem ho přesně čekal. Utkal se poslední tým tabulky s prvním týmem a to jsou vždy nejhorší zápasy. Neřekl bych, že jsme soupeře podcenili, ale spíše jsme nechytli začátek a dělali jsme strašné chyby. Trvalo nám 25 minut, než jsme se srovnali a začali hrát to, co jsme chtěli.
Co vůbec říkáte na výkony Břežan? Máte pro ně tip, jak se zvednout?
Výkon Břežan se mi líbil. I když jsme je porazili, tak se mi jejich hra líbila. Snažili se přihrávat po zemi, žádné nakopávání . Přijeli v 11 lidech a neměli tak nikoho na střídání. Odešli po fyzické stránce. Minulou sezonu jsme se v Libodřicích také moc nescházeli a o tréninkách ani nemluvím. A když se netrénuje, tak se to v této soutěži vždy projeví.
V zápase jste vstřelil hattrick. Celkem už máte devět branek. Toužíte po titulu Krále střelců?
Hattrick jsem vstřelil a jsem za něj samozřejmně rád, i když těch gólů mohlo být mnohem víc. Myslím si, že každý útočník chce být králem střelců. Mám na kontě 9 vstřelených branek a chtěl bych tento titul vyhrát. A za góly, které jsem dal, musím poděkovat celému týmu, který mi góly připravuje.
Častokrát slyším trenéra stěžovat si na vaši špatnou tréninkovou docházku. Zlepšilo se to v novém ročníku? Co vám brání v častější účasti?
Ano, tuto sezónu se to určitě zlepšilo. Docházka se nedá s minulou sezónou srovnávat. Já nejdu na trénink, jen když jsem v práci. Jinak se snažím chodit pokaždé a tak to mají i ostatní.
Libodřice mě (a myslím, že nejen mě) překvapují svými podzimními výkony. Oproti loňské sezóně je to parádní obrat. Co k tomu nejvíce pomohlo?
Myslím si, že je to právě o tom, že jsme se začali scházet na tréninkách. A také nám pomohl příchod stopera Adama Baška a středního záložníka Jakuba Kovaříka. Ale je předčasné mluvit o zlepšení, máme za sebou pět utkání. Uvidíme, jak na tom budeme po podzimu.
Sezónu máte pěkně rozehranou. Čeho chcete dosáhnout jako tým?
Vždy chceme každý zápas vyhrát, to je jasné. Ale před sezónou vedení klubu řeklo, že chtějí, abychom se umístili do pátého místa.
Máme odehraných pět kol a karty jsou rozdány. Co vás na tabulce překvapuje?
Nejvíce mě překvapil nováček soutěže, Bečváry, který zatím vše vyhrál.
V příštím kole hostíte Nučice, které hrají podobným stylem jako Libodřice. Kdo bude úspěšnější?
Bude to těžký zápas. Když jsme s Nučicemi hráli na jaře, tak hráli dobře. Mají mladý a dobrý tým. Myslím si, že to bude vyrovnaný zápas. My musíme vyhrát, budeme hrát doma a tak musíme ukázat, že 12 bodů nemáme jen náhodně.
Jste hlavně brejkový střelec. A co penalty?
Je to tak, většinu gólů dávám z brejků. Co se týče penalt, tak na ně máme určené střelce. Já jdu na penaltu, jen když zápas skončí remízou a rozhoduje penaltový rozstřel. V základní hrací době si na penaltu moc nevěřím.
A ať to není jen o fotbale - podělte se s námi o váš nejoblíbenější vtip.
Zůstaneme u toho fotbalu, nedávno jsem slyšel tento vtip: "Tati, ty jsi fotbalista, takže to pochopíš. Prodloužili mi smlouvu a zůstávám v páté třídě."
Marku, díky za rozhovor a ať se vám nadále daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.