Michal Pikner, hrající trenér Břežan: Dva body jsme ani nedokázali oslavit

Po loňské katastrofální sezóně, když hráči SK Břežany II nezískali v 1.B třídě ani bodík, zahájili letošní ročník v okresním přeboru úplně stejně. Po třinácti kolech mají na kontě Břežany dva body a přezimují na posledním místě. O náladě v týmu a hledání cesty, jak z toho ven jsem si povídal s hrajícím trenérem, Michalem Piknerem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, Michale. Máte na kontě dva body, ale mnoho důvodů k optimismu určitě není.
Když jsme před sezónou začali trénovat, tak nás určitě nenapadlo, že to bude stejná sezóna hrůzy jako loni. Až samotné zápasy ukázaly, že v tomto složení, které v současnosti máme, do této soutěže nepatříme. Naše situace už je bohužel taková, že vytoužené body, na které jsme čekali rok a půl, jsme nebyli schopni ani zapít.
Asi málokdo si dokáže takovou ponorku představit. Jaká je nálada v týmu:
V letní přípravě jsme si mákli (ti, co chodili pravidelně), abychom byli připraveni a tam byla atmosféra ještě dobrá. Ale postupem času, když jsme začali prohrávat jeden zápas za druhým, se to zhoršovalo a když jsem se nechal hloupě vyloučit to vygradovalo v posledním zápase třinácti góly. Jako hráči jsme dlouho drželi při sobě, ale samozřejmě s neúspěchem to bylo horší a horší... Hráčů je málo, ještě jen na úrovni 4. třídy. Proto jsme i dva zápasy odehráli jen v deseti lidech. Dokonce jsme neměli ani ukončenou, což za svoji kariéru nepamatuju, ale hold jsou všichni otrávení, což se jim vůbec nedivím. Vedení se to asi líbí, když nás 2 roky po sobě nechá hrát něco, na co mají maximálně 3 hráči.
Co do jara? Je šance, že se ještě poperete o setrvání v soutěži?
Abychom se mohli zachránit, tak by muselo přijít pět lidí, kteří by pozvedli kvalitu hry. Jenže to se asi nestane, kdo by šel do týmu, kterému se dva roky nedaří a já bohužel na zázraky nevěřím. Tým zřejmě dozná ještě oslabení, tudíž já osobně bych uvažoval o zrušení. Mimo jiné, stejné řešení jsem navrhoval i loni, když byla situace stejná jako nyní.
Kdo patřil k největším oporám, či dokonce máte nějaký tip na sestavu sezóny?
Určitě nemůžu jmenovat jednotlivce, všichni, co hráli, zaslouží obdiv, že dva roky ze sebe nechají dělat "blbce", protože tu vesnici mají aspoň trochu rádi a věřili předsezónním slibům... Největší poctu zaslouží hráči 40+, kteří už to ve svém věku nemají zapotřebí a stejně přišli, aby nás bylo jedenáct.
Michale, díky za odpovědi a všem přeji pohodovou zimu, kvalitní přípravu a výsledky na jaře.
Také děkuji, ale přípravu a jarní část už bude dělat někdo jiný, protože já u týmu kvůli dlouhodobým neshodám s vedením už pokračovat nebudu. Ale i já přeju všem fandům břežanské kopané klid a pohodu a hlavně lepší výsledky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.