Martin Snížek, trenér TJ Kouřim: Start byl jako zlý sen

Tým Kouřimi byl po loňské podzimní části druhý a naháněl vedoucí Český Brod. Letos? Po třech kolech měli kouřimští hráči na kontě bodů nulu. Potom naštěstí přišel zlom a výsledkem je konečná sedmá pozice s dvaceti body. Jaký na to má názor hrající trenér Martin Snížek?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, Martine. Porážka v Nučicích, pak na hřišti nováčka v Bečvárech a vrcholem nezdaru byl domácí debakl od dalšího nováčka Žiželic.
Start do sezóny byl jako zlý sen, po třech zápasech 0 bodů a skóre 3:12. Dostávali jsme laciné góly po zbytečných chybách a hra dopředu také za nic nestála. Určitě se projevila letní příprava, kdy toho většina kádru bohužel moc nenatrénovala. Přestože máme v kádru áčka 18 hráčů, většinu tréninků, hlavně těch atletických, jsme absolvovali v několika lidech. Na pár tréninků přišlo víc členů realizačního týmu, než hráčů a měl jsem opravdu velkou chuť se vším skončit.
Pak ale nastalo zlepšení...
Zlomový zápas pro nás přišel ve čtvrtém kole. Na fotbalové zábavě jsme den před zápasem vše rozebrali, v zápase pak zjednodušili rozehrávku, přidali na důrazu a porazili přesvědčivě Plaňany. A stejně jsme hráli i v dalších zápasech. Následovala série zápasů bez prohry, která nás posunula do klidnější části tabulky. Nebyla to většinou žádná óda na fotbal, ale potřebovali jsme body. Škoda zápasů v Konárovicích a doma se Zásmuky. V obou jsme vedli a takové zápasy bychom měli dotáhnout do vítězného konce. Na druhou stranu jsme dokázali pobrat body se soupeři, kteří v tabulce skončili před námi.
Jak se vám daří zapojovat do kádru mladé hráče?
Máme ustálený kádr 18 hráčů, změny do jarní části neplánujeme. Snažíme se hodně zapojovat mladé kluky. Před sezónou přišli z dorostu Paclík, Bug, Jasenovský a všichni odehráli na podzim poměrně velkou porci minut. Určitě svými výkony potvrdili, že mají na to, hrát v základu. Škoda že jsme kvůli zranění nemohli využít více Dufka, který je ještě dorostenec, ale má předpoklady k tomu být velmi brzy klíčovým hráčem týmu v útočné fázi. Sestavu jsme se s mým trenérským kolegou Vladimírem Richterem snažili pravidelně točit tak, aby se dostalo na všechny hráče. A vzhledem k tomu, že do základu můžeme z kádru poslat prakticky kohokoliv, je to pro trenéry vždy jednodušší, než mít sedm slušných hráčů a sestavu lepit těmi, kteří výkonnostně nestačí.
Problémem stále zůstává vysoký počet karet (42 žlutých a k tomu 2 červené)...
Žluté karty jsou kapitola sama pro sebe. Sbíráme je ve velkém počtu každou sezónu a podílí se na nich stále stejní hráči – Královský, Novák, Svoboda a já. A to ještě Svoboda půlku sezóny kvůli trestům za vyloučení nehrál. Spousta z karet ale byla vyloženě zbytečných, za řeči. Přestože máme taxu 500 korun za žlutou kartu za řeči, posbírali jsme jich na podzim takových devět. Alespoň se tak naplní pokladna na rozlučku…
Takže celková spokojenost a nebo ne?
Předsezónní očekávání jsme měli, vzhledem k minulé sezóně a papírové kvalitě našeho kádru, určitě vyšší. Po katastrofálním úvodu sezóny, opravdu slabé tréninkové účasti téměř po celý podzim a vyrovnanosti soutěže, ale musíme brát nakonec 20 bodů a 7. místo jako slušný a odpovídající základ pro jarní boje.
Jak proběhne kouřimská zima?
Zimní příprava bude probíhat tradičně, budeme nabírat fyzickou kondici v Kouřimi a několik tréninků absolvujeme na umělé trávě v Kostelci. Nově budeme moct v přípravě využít tréninkové hřiště, které jsme během léta vybudovali v areálu kouřimského koupaliště. Počítáme se čtyřmi přátelskými zápasy, soupeře budeme teprve řešit.
Kdo z hráčů tým herně táhl a patřil k podzimním oporám?
To je těžké takhle striktně vybrat, ale asi gólman Havránek, stoper Holub a středopolař Královský.
Martine, děkuji za odpovědi a přeji podový advent, Vánoce, zimu a na jaře hodně fotbalové radosti.
Díky, i já všem přeji pohodu a klid.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.