Kuba Lindner nám prozradil, jak tráví zimní pauzu

Jakub Lindner se jako jediný v tomto ročníku dostal dvakrát na pozici hráče kola a redakce Fotbal u nás mu opět může gratulovat. Je to známka toho, že se mu závěr podzimní části vydařil. V posledním zápase proti Kouřimi ho trenér postavil na beka a i s touto rolí se vypořádal Kuba náramně. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, podařilo se vám naplnit pokyny trenéra?
V Kouřimi jsme předvedli jako tým celkově skvělý výkon. Myslím si, že naše hra i hra soupeře byla velmi ovlivněna kvalitou hřiště, které nebylo díky podzimnímu počasí zcela ideální. Zřejmě jsem splnil obranou činnost, která mi byla po vyloučení našeho beka v minulém kole přidělena, a tak mě trenér nominoval do sestavy kola. Povedlo se mi pár přihrávek směrem dopředu, z kterých jsme měli vyložené šance a celkově bych zápas hodnotil jako povedené utkání.
Jaký byl zápas v Kouřimi? Myslím, že snesl vysoké parametry.
Zápas vysoké parametry rozhodně neměl už z důvodu kvality hřiště. Balóny většinou létaly vzduchem a nějaká hezká kombinace po zemi se v zápase moc nevyskytovala. Myslím si, že pro diváka to nemohl být hezký fotbal, ale třeba se pletu.
Pečky mají slibně nakročeno k postupu. Solidní náskok, ani jedna prohra. Jak se připravíte na jaro?
Domnívám se, že trenér udělá přípravu takovou, abychom byli fyzicky připraveni na těžká utkání, která nás jistě čekají. Sice jsme ani jednou neprohráli, ale myslím si, že jaro bude jiné a začíná se od znovu, i když máme malý náskok na soupeře, což je jistou výhodou. Postup určitě jasný není a nebude, tabulka je vyrovnaná a je tam několik mužstev, která jsou na dostřel.
Sezónu jste jistě hodnotili i na závěrečném posezení. Jak se povedlo?
Samozřejmě se sezóna hodnotila i na rozlučce, která proběhla v poklidu a nic zásadního se na ní neodehrálo. Nejdříve jsme probrali zápasy, které jsme odehráli a trenér nám nastínil, co nás čeká na jaře a pak jsme si už jen užívali večera.
Nyní nás čeká zimní pauza. Jak se sportovně udržujete v tomto období?
Než začne zimní příprava, tak já toho moc nedělám, spíš si užívám volný čas, který teď mám místo tréninků a zápasů. Občas si samozřejmě jdu zahrát, ale jen tak sporadicky. Spíše pak chodím na brusle na rybník si zahrát hokej.
Zimní příprava bývá u hráčů neoblíbená. Jak to máte vy?
Zimní přípravu nemá moc lidí rádo, už jen z toho důvodu, že se většinou nabírá pouze fyzička. Já ji také nemám rád. Ne z toho důvodu, že by mi vadilo běhání, ale nemám rád to počasí, když mi mrzne celé tělo a musím dýchat ten studený vzduch. Ale doufám, že zimní přípravu odchodím celou a budu připraven na jaro.
Blíží se předvánoční období. Jak trávíte advent?
Advent trávím každý rok podobně. Samozřejmě tradice k tomuto svátku patří a tak ani mně se nevyhne pálení svíček na věnci a nebo navštěvování vánočních trhů. Ale není to tak zlé, většinou trhy navštívím jednou, nebo dvakrát a jinak trávím advent doma v teple.
A co samotné vánoční svátky? Udržujete nějaké tradice?
Tradice nějak nedodržujeme. Pečeme cukroví, zdobíme stromeček a domácnost, ale nějaké speciální tradice u nás nejsou. Štědrý den máme každý rok stejný. Sjedou se k nám příbuzní na společnou večeři. Následně rozbalujeme dárky a pak se usadíme k televizi a koukáme na pohádky. Někdy také navštěvujeme půlnoční mši, když neusneme.
K vánočnímu období patří i konec roku. Jak ho slavíte?
Konec roku většinou trávím v Zásmukách v sokolovně, kde každoročně někdo uskuteční posezení. Pokaždé ho slavím z kamarády a blízkými a letos tomu nebude jinak. Zřejmě opět navštívím sokolovnu.
Jak obecně trávíte zimu? Máte ji rád?
Zimu mám osobně velmi rád, možná jí upřednostňuji před létem. Rád jezdím na lyžích i na snowboardu. Běžky mě jako malého nezaujaly a tak na nich do teď moc nejezdím. Občas je navléknu, ale je to tak jednou za rok. Každý rok jezdím pravidelně na hory do Pece, ale letos budu mít změnu a navštívím francouzské lyžařské středisko a už se tam moc těším. Kromě toho rád chodím s partou na rybník si zahrát hokej.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.