3:1
(2:1)
16. F. Furch
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.09.2023 10:30

5.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Souboj nováčků soutěže vyšel lépe domácím a připisují si první výhru v soutěži - FOTO


Branky


31. B. Lang , 42. B. Lang , 65. R. Manuel - 16. F. Furch
7

Domácí Pohořelice šli do utkání s vědomím, že už to musí zlomit a derby ve kterém se jim příliš nedaří by se potřebovali nastartovat do dalších těžkých zápasů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Na domácím hřišti se nám ve 4. utkání podařilo poprvé bodovat a to v derby s doposud neporaženými Rajhradicemi. Za hostující hráče nastoupili v základní sestavě zkušení hráči Pavel Outrata a František Furch. Na domácí straně došlo ke změnám, kdy se na hřiště dostali také zkušení hráči. Historická výhra a první góly v krajském přeboru se však nerodily snadno. Snad z první vážnější akce jsme inkasovali v 16. minutě gól, kdy se z odraženého centru dostal hlavou k zakončení právě zmíněný František Furch. Po obdržené brance jsme neopustili od naší aktivní hry a postupně jsme se tlačili do zakončení. Po sérii několika slibných šancí a standardních situací se nám podařilo vyrovnat. Běžela 32. minuta a po mnoho přihrávkách uprostřed hřiště jsme se dostali až na pravou stranu, kdy po centru Roberta Kocha doslova donesl míč na přední tyči Bóďa Lang. Po vyrovnávací brance jsme už dominovali. Druhou branku se nám podařilo vstřelit ve 42. minutě po výborně zahrané standardní situaci, kdy přetažený centr vrátil hlavou před bránu kapitán Zbyněk Petrásek a Bóďa Lang doklepával hlavou míč do odkryté části branky. Do přestávky jsme šli do kabin za stavu 2:1.
Do druhého poločasu jsme nastoupili opět aktivně a chtěli zápas rozhodnout. To se podařilo po vystřídání, kdy do hry nastoupil Ronaldo Manuel a po pěti minutách vstřelil uklidňující třetí branku, kdy důrazným zakončením po standardní situaci a skrumáži před hostujícím gólmanem uklidil míč do brány, 3:1. Po této brance se snažili hosté zejména nákopy na útočníky dostat do tlaku. Dokonce se jim podařilo trefit tyč po úniku z pravé strany. Konec utkání se však už nesl v naší režii, kdy jsme mohli přidat ještě další branky. Za zmínku stojí 1000% šance Bódě Langa, kterému předložil míč doslova na lopatu Patrik Hron. Bohužel ve zcela osamocené pozici přestřelil v malém vápně bránu a odmítnul tak hattrick, který by dnešnímu utkání slušel, zhodnotil utkání domácí kormidelník Zdeněk Matoušek.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Pohořelice
Zdeněk Matoušek (trenér): Poděkování přísluší všem hráčům nejen na hřišti. Na utkání jsme se připravovali celý týden zodpovědně a i přes řadu přetrvávajících komplikací, jsme si šli za vítězstvím. Vyhráli jsme zcela zaslouženě, i když hosté nám výhru v bojovném utkání nechtěli dát zadarmo. My máme stále co na naší hře zlepšovat a budeme se soustředit hlavně na naše výkony. V následujícím víkendovém utkání nás čeká zápas v Lednici, který bude zároveň i utkáním o postup do dalšího kola Jihomoravského poháru.

TJ Rajhradice
Martin Urbánek (hráč): K tomuto menšímu derby s Pohořelicemi jsme zajížděli bez 2 hráčů základní sestavy (pracovní důvody) a s vědomím, že jejich dosavadní výsledky nekorespondují s jejich kvalitou. Utkání začalo z obou stran opatrně, kdy jsme my převážně drželi míč. První vážnější akce přišli kolem 15. minuty, kdy jsme nejprve nastřelili břevno, a poté po tečovaném centru z pravé strany si míč ve vápně našel František Furch a hlavou zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Následně zapnuli na vyšší obrátky i Pohořelice a hrozily zejména po vysokých balónech z obou stran. Po jednom z nich jsme inkasovali ve 30. minutě a těsně před půlí Pohořelice otočili skóre ze standardky. Do druhé půle jsme naskočili aktivněji a 2x nastřelili tyč. V 65. minutě jsme však po laciné ztrátě při vlastním autu a následné akci soupeře inkasovali po třetí. Po tomto jsme změnili rozestavení a ještě více otevřeli hru, což už k našemu snížení nevedlo a naopak soupeř ještě několikrát zahrozil z brejků. Nám nezbývá nic jiného než hodit toto nepovedené utkání za hlavu a dobře se připravit na domácí utkání se Svratkou.



Sestavy


TJ Sokol Pohořelice
M. Rychetský [-] - Z. Petrásek [-] , F. Kříž [-] , F. Vedral [-] - J. Landšperský [-] , R. Koch [-] (87. J. Zbránek [-] ) , T. Kůra [-] - B. Lang [-] (92. J. Šimša [-] ) , P. Hron [-] , Z. Matoušek [-] , D. Yatsyna [-] (59. R. Manuel [-] )

TJ Rajhradice
F. Strakoň [-] - J. Pánek [-] , P. Outrata [-] , M. Cambal [-] (61. T. Kouřil [-] ) , J. Štreit [-] , J. Doležel [-] , M. Bělák [-] (80. T. Polách [-] ) , F. Furch [-] (46. P. Novák [-] ) , M. Urbánek [-] , P. Šnyrch [-] , Z. Michalec [-]

ŽK: 40. R. Koch , 79. Z. Petrásek - 88. P. Outrata .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: HOLÍK Jiří - HANÁK Radim, DANIEL Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Petr Florián

Expert: Martin Pavlík
Tip experta: výhra hostů

Nováček Rajhradice naváže na úspěšný vstup do soutěže a poslední tým tabulky porazí.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů